Pikírujeme cviklu a čakáme na kráľovnú

Nato, aby sme mohli pestovať pod stromami, si ešte trochu musíme počkať. Dovtedy si pomáhame netkanou textílou, inak by sa nám z pôdy stal pri jedinom slnečnom dni blok tuhej škrupiny, na ktorom sa motyky lámu. Textília má aj ďalšiu výhodu, že nám cviklu ani mrkvu neobsadila háveď. Veľké ďakujem svokre za tip!

Cviklu sme medzičasom vypikírovali a samozrejme, že nie do kompostu. Mladé lístky putovali do šalátu. Minuloročný cesnak sme už vybrali, hrach je už zjedený, jahody stále dorastajú, čakáme na mrkvu, rajčiny a tekvicu. Sadili sme aj muchovníky ako živý plot aj bobuľovinu a chytila sa celá dvadsiatka.

Cvikla a mrkva

Vypikírovaná cvikla

Či hnojíme? Iba kompostom a tento rok milovaná kde tu pridala kravský hnoj. Mimo toho dávame pod rastliny (hlavne jahody a stromy) čerstvo pokosenú trávu. Bráni burine rásť a rozkladom zároveň pohnojí.

Do toho všetkého k nám príde zajtra večer kráľovná spolu so svojou rodinou. Náš prvý nástavkový úľ! Akurát včas, pretože nám práve začína kvitnúť levanduľa a gaštan.

Nože sa aj vy pochváľte, čo ste tento rok sadili a čo sa vám zatiaľ urodilo?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. Sadime, co stihame. Zatial mame rajciny a uhorky, celkom sa im dari, siala som cviklu (vzislo malo), mrkvu (priemerne), cesnak, salotku. Zbierame salat (listovy a hlavkovy), redkovky, jahody..
    Okrem toho este mame zemiaky a tekvice.
    Nestihla som zasiat kukuricu.
    Chystam este nejake kvety, pastrnak a ‚kale‘, nejake dovozove americke verzie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.