Nový Danube Fest 2012 (+fotogaléria)

Včera som sa bol pozrieť na nový festival v Bratislave. Organizujú ho tí istí usporiadatelia ako Slovak Food Festival na Bratislavskom hrade.

Festival sa koná celý tento víkend v Bratislave na Hlavnom námestí. Pred radnicou je pódium pre sprievodný program, po bokoch námestia sú stánky a uprostred slušné sedenie so stolmi a stoličkami. Akcia má v podnadpise Food, Culture, Tourism, Party. Podľa mena má spájať krajiny ležiace na Dunaji, ich kultúru a jedlá.

V piatok bolo na námestí pomerne dosť ľudí, hlavne turistov. Na pódiu vystupoval folklórny súbor a už zdiaľky bolo cítiť grilované kurence. Urobil som si kolečko okolo stánkov, za ten čas ma pristavili traja brigádnici, ktorí mi chceli podať leták stánku Coca-Cola. Hľadám jedlo. Našiel som zopár festivalových stálic. Zeleninári, čokoláda Illui a káva od Delonghi. Bol tu aj Amade Chateau, ale tentoraz viac s letákmi ako s jedlom. Na pulte ich tradičné macarons. Za nápoje tu bolo napríklad Elesko a Včelovina.

Mnohé zo stánkov patrili turistickému ruchu jednotlivých krajín, čiže opäť len letáky. Nepochopil som, akým spôsobom zastupuje mexická reštaurácia z Viedne tradičnú rakúsku kuchyňu. Sekciu jedla zachraňovali napríklad výborné kúpeľné oblátky Malec, ktoré robili aj priamo na mieste. Na druhej strane, koľko kúpeľov leží na Dunaji? Wellness Patince už boli viac k veci, sú blízko rieky a ponúkali halászlé. Ďalej tu bol stánok Metro, kde sa v ľade a na slniečku vyhrievali čerstvé ryby. V ponuke bol zubáč na estragóne.

Keď to môžem zhrnúť, ako akcia v rámci kultúrneho leta fajn. Ale inak je to skôr poskladaný hybrid medzi festivalom jedla, turistickým veľtrhom a živou hudbou. Chýba mi jasnejšia koncepcia celej akcie. Tým skôr, že organizátor má predošlé skúsenosti s organizáciou podobných akcii. Skrátka narýchlo zbuchnutá a nedotiahnutá vec.

www.danubefest.com

Fotogaléria

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (4)

  1. „Skrátka narýchlo zbuchnutá a nedotiahnutá vec.“

    Touto vetou si to vystihol uplne presne.
    V dnestnej dobe je takmer vsetko o peniazoch.
    Ak takto mrhaju so svojimi, su hlupi, ak s cudzimi….je to este horsie.
    Som zvedavy kto to platil?
    Ak daka statna agentura, tak sa odflaknutiu ani velmi nedivim.
    Ved je to zo statneho…..!

  2. smilla_jaspersen

    úplný súhlas. Na web-stránke a upútavkach festivalu sa to hemží samou ponukou „sladkovodných živočíchov“, „nielen rybých špecialít“ a pod. Realita? coca-cola zaberá štvrtinu námestia , grilované kurence a ďalšia klasická vata podobných festivalov, len jeden stánok s halászlé a jeden zubáč v Metráckom stánku. Ani toho som neochutnala, lebo organizátori úplne podcenili miesta na stolovanie. Nakoniec sme skončili v neďalekom dvore, kde sme si dali v krčme fajnový nefestivalový rybí kebab :-)

  3. … samá pravda! Trebalo skočiť vedľa na primaciálne námestie na bavorské dni (kolená, klobásky, praclíky, burčiach z Wachau a dobrý weissbier….)

  4. presne si to vystihol, ja som z tohto podujatia odchádzala mierne rozčarovaná

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.