Polievka z mladých patizónov s parmezánom

Bývali časy, kedy sme doma varili prívarky úplne inak. Hustejšie, z mlieka a s kôprom. Keď sme nedávno dostali od dobrého priateľa mladé patizóny, časť ich padla na pečenie, zo zvyšku som spravil jednoduchú polievku.

Suroviny

– 2 menšie patizóny
– 3PL olivového oleja
– 1 menšiu cibuľu
– 3 bobkové listy
– celé nové korenie
– 2-3 zemiaky
– smotanu na šľahanie
– parmezán

Patizón ošúpte, vyberte semienka a postrúhajte nahrubo. Nadrobno nasekanú cibuľku, bobkové listy a nové korenie osmahnite na oleji. Pridajte strúhaný patizón a poriadne premiešajte. V tejto fáze môžete pridať aj zemiaky pokrájané na menšie kocky. Chvíľu miešajte a poduste, potom zalejte vodou a nechajte variť zhruba 15 minút.

Všetko podstatné príde pri servírovaní. Do polievky prilejte trochu smotany na šľahanie a nastrúhajte parmezán. Kto vynechal zemiaky, môže si k polievke dať opečenú bagetu. Akokoľvek, je to sýta aj chutná polievka. A rýchla na prípravu aj konzumáciu. Vďaka studenej smotane ju môžete jesť okamžite po dovarení.

Patizónová polievka s parmezánom

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.