Pečené a chrumkavé ovocie

Zima pokračuje, s ňou postupne chradne uskladnené ovocie. Je načase urobiť pivničnú prebierku a upiecť niečo hrejivé.

Škaredšie ovocie jednoducho očistite, spojte s orechami a mrveničkou, to celé dajte zapiecť v rúre. Volajú to crumble alebo křupan, naposledy som ich spomínal pri slivkách s pistáciami.

Ovocie s mrveničkou

Teraz som zobral jablká, posypal ich drvenými klinčekmi a vlašskými orechami. Navrch išla mrvenička z trstinového cukru, masla a ovsených vločiek. Kombinácii je samozrejme neúrekom. Môžete vymeniť vločky za iné, miesto masla použiť kokosové, prípadne sa odviazať ešte viac a postrašiť ho exotickejším korením alebo orechami. Napadá mi napríklad zázvor. Piekol som v remoske a vymastenom jenskom skle zhruba 40 minút. Rovnako môžete piecť v rúre pri 180°C dozlatova.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. Mmm znie to dobre, musim to vyskusat, orechy s ovsennymi vlockami su chrumavejsie ako to zvycajne crumble z muky, masla a cukru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.