Koláčová klasika – cheesecake

Cheesecake

Keď som robil tento recept po prvý krát, hneď som sa zastaral do surovín a pomerov. Nedopadlo to dobre. Cheesecake na mňa dvihol prst, aby som sa nesnažil nutne vylepšovať každý recept, ktorý sa mi dostane pod ruku. So sklopenými ušami som ho upiekol ešte niekoľkokrát, najlepšie sa vydaril naposledy. Zo všetkých pokusov mi najviac sadol tento recept.

Suroviny

500g tvarohu
250g kyslej smotany
50g masla
1 vajíčko
120g keksíkov
25g orechov (mandle alebo pekanové)
2PL hladkej múky
150g cukru
vanilka
pomarančová kôra

Začnite keksami. Mohli by ste ich dať do sáčku a podrviť valčekom na cesto. Lenže to by ste potom museli ešte extra rozomlieť orechy. Takže bude lepšie ak si rovno vezmete mixér, vložíte doňho keksy a orechy. Osvedčili sa mi bežné zelené BeBe. Mixujte, pokým masa nevyzerá ako strúhanka. Skúšal som aj verziu s menej pomletými keksami, ale nebolo to celkom ono. Výborne však zapracovala štipka soli, ktorú nezabudnite pridať do masy.

Na najmiernejšom ohni roztopte maslo, prelejte ním keksíkovo-orechovú zmes a poriadne rozmiešajte. Medzičasom si môžete predohriať rúru a vymastiť formu. Oplatí sa povykladať formu papierom na pečenie. Na dno môžete rovno rozotrieť rozmixované keksy.

Pripravený korpus

Pri dochutení koláča zabudnite na kupovanú citrusovú kôru. Fungovať bude len čerstvo nastrúhaná.

Ďalej spolu vymiešajte jemný tvaroh, kyslú smotanu, cukor, celé vajíčko a pár lyžíc hladkej múky. Nezabudnite na dochutenie. Vanilka je klasika, ale pomarančová kôra dá koláčku šmrnc. Na kupovanú môžete ale rovno zabudnúť. Áno, keď otvoríte obal, tak bude krásne voňať. Budete sa tešiť, aký bude mať hotový cheesecake fajnový pomarančový podtón. A potom príde sklamanie. Kôru môžete podrviť v mažiari, rozmixovať ju s trochou cukru, nič nepomôže. Jedine chemicky neošetrené citrusy a poctivo nastrúhať čerstvú kôru.

Tvarohová masa

Miešanie bielej masy tiež radšej prenechajte na mixér, vznikne vám tak dokonale hladká masa. Vylejte ju na keksíky, zarovnajte a vložte do rúry. Pečte 45 – 50 minút pri cca 150°C. Keď budete koláč vyberať z rúry, môžno sa bude v strede ešte trochu triasť ako huspenina. To je v poriadku. Odložte koláč nabok a nechajte ho vychladnúť. Potom ho presuňte na pár hodín do chladničky.

Nezabudnite na orechy

Hotový koláč sa najlepšie krája nožom namočeným vo vlažnej vode. Ak sa vám bude zdať príliš premočený, skúste nabudúce odliať vodičku z tvarohu, prípadne pridajte o pár keksov viac. Najviac vám asi pomôže tých pár lyžíc múky, ktoré dajú tvarohu želatínovitú konzistenciu. Cheesecake najlepšie chutí vychladený, na slnečný letný deň.

Hotový cheesecake

Až keď sme piekli štvrtý cheesecake za dva týždne, sa moja milovaná aj za mňa odvážila na vylepšenie… ríbezle. Pridala ich až do vychladeného koláča.

Cheesecake s ríbezľami

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (80)

  1. Jozef Kundlák

    Výborne, vďaka za recept a obrázky! Na to sa chystám niekedy aj ja, cheesecake… mňam!

    1. moj oblubeny recept na cheescake:500g syru ricotta,2 vajcia,3 zltka,150g cukru,2/3maleho acidka,2 lyzicky zlateho klasu,1 balicek bb keksov,1/2maleho masla
      postup:keksy s maslom rozdrtime v mixeri,vylozime na dno tortovej formy,dame zapiect.Ostatne ingrediencie zmiesame,vylejeme na keksy a pecieme asi 50 minut pri 170 stupnoch.Po vychladnuti mozme dat navrch ovocie(najlepsie lesne mrazene) a zelatinu. d.ch. :)

  2. dlho som spekulovala co dat do cizkejku namiesto tvarohu, podla mna tvaroh nie je cream cheese ktory je pouzity v originalnom recepte. nakoniec sa mi osvedcilo natierkove maslo mana (ma vysoky obsah smotany).

    1. Jasne, ze tvaroh nie je creamcheese. Mne napadlo, ci by sa dal pouzit napriklad rozmixovany cottage cheese, niekde som videl aj verziu s ricotou.

    2. Jozef Kundlák

      Ono by tam možno mohlo ísť napríklad mascarpone…

    3. Jozef: to už ale lezeme do tiramisu a nepečenej formy cheesecake…

    4. ale ved cream cheese sa da bezne kupit – preco teda vymyslat nieco ine?:)

    5. Peter Korytár

      Ja si nemyslím, že cream cheese je jediná voľba. Je to síce najbežnejšia voľba v anglosaskom svete, ale ak trochu hľadáte na nete, zistíte, že napríklad v Taliansku cheesecake pripravujú s ricoty alebo dokonca aj s mascarpone. A stačí sa pozrieť do Nemecka kde nájdete kopu receptov na koláče cheesecake-ového typu, pričom tu najčastejšie používajú tvaroh. Stačí si pozrieť článok o cheesecaku na wikipedii a zistíte, že jeho variabilita je naozaj veľká.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Cheesecake

    6. Vtip je v tom, ze tvaroh sa v anglosaskych krajinach povazuje za syr. V Australii to bol napriklad farm style cheese. Takze podla tejto logiky je tvaroh absolutne pripustny ;-)
      Ale jasne, ako vzdy plati zlate delikatesy pravidlo #1 (asi si ho dam zaramovat…): treba skusat a hladat kombinaciu, ktora cloveku najlepsie sadne

  3. Jozef Kundlák

    Koľko chutí… :)
    Ale aj ten Cottage, nejaký menej hrudkovitý, by asi bol dobrý… Žeby som vyskúšal?

    1. cottage je podla mna prilis kysly na to. to natierkove ma podobnu konzistenciu aj zlozenie ako cream cheese. ja som s nim bola velmi spokojna v cizkejku :)

    2. Jozef Kundlák

      Ten “cizkejk” ma vzdy dostane :-p

  4. liliana: urcite by som ho nedaval plne mnozstvo, ale kombinoval ho mozno s inou surovinou, napriklad ako tu, s kyslou smotanou.
    jozef: menej hrudkovity cottage – nato je mixer, ten spravi z hrudiek hladku masu. Treba skusat, aj ja som sa musel prezrat niekolkymi kolacmi, kym som utrafil spravny recept a pomery… ;-)

    1. ja mam jeden recept na cheesecake kde je cream cheese kombinovany s creme fraiche – a myslim, ze je to tak idealne. ak nezozeniete creme fraiche (v rakusku ho maju bezne, niekde uz aj u nas) tak si staci den dopredu pripravit kyslu smotanu rozmiesanu v pomere 1:1 so slahackovou smotanou.

  5. Peter Korytár

    Ja na cheesecake používam hladký tvaroh a to buď s 20% alebo 40% percentami tuku, tie sa mi osvedčili najviac. A čo sa týka variácií tých je nepreberné množstvo. Ja najčastejšie pečiem čokoládový, kde sa do smotany rozmieša kakao a ešte sa nakoniec pridá roztopená čokoláda. Taktiež som už skúsil nahradiť časť tvarohu gaštanovým pyré a výsledok stál naozaj zato. A samozrejme sa dá do tvarohu pridať rôzne ovocie ako sú višne, mango, čučoriedky… Alebo sa dá isť cestou puristov a vyskúšať newyorký cheesecake.

  6. ahojte
    vyzera to chutne.
    k diskusii – pozor na to, “cheesecake” ma 2 vyznamy, jeden je americky zakusok co sa vacsinou robi z cream cheese-u a druhy vyznam je, ze je to obecne tvarohovy kolac, sem spadaju rozne talianske, nemecke aj slovenske kolace.
    ked chces cream cheese – aspon v Prahe sa da kupit normalne philadelphia, co je pramatka vsetkych cream cheese-ov. trochu draha ale v pripade takejto dobroty na tom nezalezi.
    Florentyna kedysi pisala pekny clanok na Labuznika, ako najvhodnejsiu cesku variantu tusim pasovala Fenix (tiez sa da bezne kupit), dalsou moznostou je vzdy Lucina, lenze ta uz je hrubsia a kyslejsia.
    v kazdom pripade pozor aby sme sa nedostali k vecnej diskusii typu “tiramisu po cesky” kde sa totalne minaju vyjadenia, ze sa da spravit chutny dezert podla receptu na tiramisu, kde sa mascarpone nahradi Lucinou, tvarohom atd. a vyjadrenia, ze to nie je autenticke. tato diskusia zatial nikam neviedla. a hlavne nezosadila z tronu krala vsetkych dezertov – klobasu.

    1. Ze najlepsi dezert je klobasa, je okridlena veta mojej mamy. Vidim, ze neni jedina ;-)
      Nechcel som sa zamerne pustat do rozvetvovania vsetkych moznosti, ktore sa daju pouzit na pripravu kolaca. Vybral som tu, ktora mi najlepsie sadla. A ako vravis, uz vobec som sa nehcel prplat v autenticite.

    2. nic Ti nevycitam, reagujem len na diskusiu.
      ta veta s klobasou je tupa, chcel som len naznacit ze nic nie je smrtelne vazne. v Prahe mame same hnusne klobasy. a okrem toho nie je dovod si po dobrej domacej klobaske nedat este napr. mascarpone mocca chocolate mousse

    3. Sim: sak ja som sa neurazil, len doplnil, co si napisal. A to s klobasou mysli moja mama smrtelne vazne… ;-)

  7. Jana U.

    Ja mám najlepšie skúsenosti s krémovým syrom z Tesca – Creamy cheese je ale dost podobný ako žervé, takže i české žervé Gervais či Fénix postačí. Ten creamy cheese má výhodu, že nie je ani moc slaný a ni tak kyslý ako žervé. Jednu dobu som robila cheesecake veľmi často a najlepšie sa mi podaril, keď som ho neprepiekla, to je veľmi dôležité, nesmie sa piecť dlho. Viktor ho urobil priamo ukážkový, pozná sa to na reze. Inšpirovalo ma to a idem nakúpiť suroviny.

  8. Jozef Kundlák

    Nerobte mi tu chute, už! Ja sa tu musím tlačiť syrovo-cibuľovými čipsami (aj keď kvalitnými) a pritom slintať za čízkejkom :)

    1. prosim Ta nepozrel by si nam na obale, ci v tom je E621 ?

  9. barbora

    mnam cheescake…
    mam za sebou niekolko pokusov s roznymi variacimi “syrov”, najviac sa mi osvedcila kombinacia mascarpone a ricotty, a peciem ho vo vodnom kupeli, inak mi z neho zostal obycajny tvarohovy kolac. A ako korpus bud orieskove bebe dobre rano alebo kakaove venceky…

  10. do original receptov na cheesecake ide mascarpone alebo riccota.. ja pouzivam mascarpone a je to neskutocna mnamka.. a tu je moj a vsetkych mojich znamych, ktori doteraz skusili cheesecake, oblubeny recept.. http://www.101cheesecakerecipes.com/fruit/blue.html

    1. svoje tvrdenie by si asi nedolozila :-)))
      ale dik za overeny recept. tie su najlepsie.

  11. kto ma rad inak rozne kolace a ine jednoduche pochutiny odporucam sledovat aj tento blog, vzdy tam je lakava fotka a jednoduchy postup ako z beznych surovin vytvorit celkom fajne jedla
    http://blog.zarohem.cz/rubrika.asp?cislo=15

  12. ked tak nad tym rozmyslam, este nezaznelo, ze adept na umenie cheesecaku by mal zhliadnut prislusny diel ejbicka, ako to uci on. skuste na youtube zadat Alton Brown cheesecake. ako vzdy to jednoducho a nazorne vysvetli a clovek moze prejst rovno k cinu.

  13. ja robim cheesecake na bebekeksovom podklade tiez…

    akurat do plnky namiesto tvarohu davam syr – lucinu .. osvedcila sa mi viac ako banovecka natierka, lebo ta nechavala kolac taky blatovy ..

    + ked chcem cheesecake trochu odlahcit tak do plnky davam iba zltka a bielka vyslaham a nakoniec vmiesam do plnky… kolac je potom krasne nadychany…

    +pomarancova kora je samozrejmost, ale aj stava z polky pomaranca do plnky a na zaver, tesne pred pecenim kolac prelejem hustym karamelom a vtedy je uplne najlepsi :)

  14. cheescake vypada vyborne, je az s podivom ze sme ho doma este neskusali, hned cez vikend nakupim suroviny a ide sa varit cheescake s riccotou

  15. Ja mám vo svojom repertoári nepečený “cheesecake”, a ten je na leto ako stvorený, ľahký a osviežujúci, proste super. A vždy sa podarí. Na ten pečený akosi nemám to správne odhodlanie. Ani trúbu, ktorej sa snažím vyhýbať ako to len ide, keďže je pokazená.
    A do toho môjho dávam nízkotučný tvaroh, ten je svojou konzistenciou a chuťou asi najbližšie originálu.

  16. Jozef Kundlák

    Teraz ma ukameňujete :)

    Mám otázku – aký kvalitný je cheesecake, ktorý predáva (neviem, či aj vyrába?) McDonald?

    Dnes ráno som ho ochutnal pri Avione v McCafé a keďže nemám žiadnu predchádzajúcu skúsenosť, bol som (vcelku aj nadmieru) spokojný. Upečený bol dobre, spodok chutný, plnka taktiež – krémová a jemná…

    No, čo vy na to?
    Porovnania…?

    1. kamenie sa nekona. mccafe, aj ked je to nadnarodna neosobna siet, ma stale, aspon tu v Prahe, vysoku uroven kavy aj dezertov. v zasade trochu lacnejsi klon starbucksu (a predpokladam, ze s tym spojene, ze Ti kavovi gurmeti povedia, ze kavu prazia prilis :-)
      cheesecake som nemal, ale asi 2-3 ine, velmi chutne dezerty.

      ps: ake boli cibulove chipsy :-)

    2. Jozef Kundlák

      Cibulove cipsy boli fajn :) Este radsej ale mam nachos so stredne oikantnou salsou!

      Tak som rad, ze som objavovanie cizkejku zacal na celkom dobrom mieste ;)

    3. Áno v MCcafé som si párkrát dala aj ja a bol fakt super. Inak doma robím z kombinácie ricotta a jemný tvaroh 20perc. tuku.

  17. Lucie Haltmarová

    Může se nechat vychladnout z jednoho večera do druhého v ledničce? Aby neoschl nebo něco podobného.

    1. Samozrejme, ze moze. Skor sa ale stane opak – v ladnicke navlhne.

  18. Tento recept na cheesecake je naozaj výborný;) Jediné čo som trochu pozmenila je že som namiesto 250 g kyslej smotany dala len 130 g a zvyšných 120 g som doplnila bielou activiou aby to mala trochu jogurtovej kultúry a dopadlo to naozaj chutne ;)

  19. Miska: enem ked tu “kulturu” upeces v rure, tak to bude uz len pop-kultura… ;-)

  20. Zdravim, pokud chci udělat známý “Lemon cheesecake” stačí pouze do tvarhové náplně vymačkat půlku citrónu a je to ono, nebo jse tam přidává ještě něco? :)

    1. ano, stavu ale aj koru. Ked uz, tak pouzit radsej limetku ako citron. Omnoho aromatickejsia a lahodnejsia verzia.

    2. Děkuji… limetku sice u sebe nemám, ale k citrónové kůře přidám i trochu té pomerančové, tím určitě nic nezkazím :)

  21. Alzbeta

    Ahojte,

    takže dumáte tu nad Cottage syrom, ja som to zmiešala 1 Cottage biely + 1 Mascarpone a bolo to dobré… a navrch som dala želé z jahôd. Na cesto používam keksy Indián.

  22. môžem potvrdiť, že verzia s gaštamni (doma pripravené gaštanové pyré), je výborné vylepšenie

  23. Brambora

    čoeče, tak je to v rúre a už sa len modlíme, ať narodeninový dort dopadne dobre!
    miesto kôry som tam barbarsky pridala dve lyžičky pomarančového lektvaru z Itálie dovezeného a pár kvapiek citrónovej šťavy.

    držte palce! :-)

  24. Jozef Kundlák

    Inak, Viktor, v texte ti chýba zmienka o cukre ;)

    V zozname je, ale pri výrobe si naň pozabudol…

    1. pozorne oko, doplnene ;-)

  25. Brambora

    Hlásim, že koláč dopadol výborne, už je aj zedený, hí! len si musím kúpiť mixérošlahač (tie dve vrtielky), aby ten tvarohovo-smotanový vrch aj trochu nakynul a bol nadýchaný, žejo :-)

    Každopádne, ďakujem za výtečný recept na letný narodeninový dort!

  26. Jozef Kundlák

    Už sa pečie! :)

    Zostáva ešte 35 minút….

    1. Jozef Kundlák

      A už je aj načatý… Mňam!

      Otázočka ešte – akú širokú formu používate?
      Ja som popísané ingrediencie piekol v bábovkovej forme a asi je príliš široká, lebo na výšku má môj “čízkejk” len asi 2 cm ;)

    2. 2cm je malo. Pouzivam tortovu formu, ∅24cm

    3. Jozef Kundlák

      Hmmm, potom je to divné, lebo ja mám ∅25 cm, čo nie je veľký rozdiel…

      A v podstate v čízkejku nemá ani čo “nabudnúť”, keďže sa suroviny iba zmiešavajú bez kypriaceho prášku.

      Žeby bola chyba v tom, že som tvarohovú zmes “mixoval” a nie “miešal”?

    4. diagnoza je jasna, malo naplne.
      bud chybna interpretacia receptu alebo omyl pri vyrobe alebo tak nieco…
      mozes pouzit aj matematicke vzorceky, ktore ukazu ake to ma byt vysoke :-)
      vyska * pi * d^2 / 4
      jasne, ludia hovoria ze cheesecake moze byt aj z bryndze a mat stvorcovy tvar, ale nespravis chybu, ked sa budes co sa tyka vizualu orientovat tymto smerom:

      http://www.google.com/search?q=cheesecake&tbm=isch

      (google image search)

  27. pouzivanie tvarohu/cream cheese/ricoty/mascarpone je podla mna otazka osobnej preferencie, kazdy mame rozne chute a podstatne je, ze ste vy sami s vasou volbou spokojni.
    ja osobne robim cheesecake vzdy s cream cheese (napr. philadelphia a lacnejsie verzie od sainsbury’s a tesco). na autenticke americke/anglicke kolace odporucam recepty zo stranky http://www.joyofbaking.com. zatial nesklamal ani jeden, co sme vyskusali.

  28. Brambora

    mne tiež nenakynul a pripisujem to tomu, že som tú masu len miešala a nie mixúvala, tak teraz boh zná :-)

    1. cheesecake teda nejako extra nevybehne. Su tam vajicka, ale nevymiesavam to metlickami, skor tu masu ubijam a zhutnim, takze tomu by som to asi nepripisoval. Skor mozno velkost formy? U mna tortova 24cm

    2. “vybehnutie” cheesecaku je hrozna predstava. nechcem sa vracat k tomu, ci existuje nejaky ortodoxny cheesecake atd.
      ale ak chceme vobec pouzivat slovo cheesecake a nezostat u babkinho tvarohovnika, tak ten sa dava do rury len stuhnut. alebo existuje aj nepecena verzia. nie aby sa to tam zdvihlo, pripadne zozlatlo :-)
      v kazdom pripade, podstatna cast receptu hovori o tom, ako sa to nesmie naslahat a nesmu v tom byt bubliny vzduchu. ako v tom pred davanim do rury
      jazdime spickou noza pripadne spajdlou a vyhaname vzduch.
      ak robot, tak na pomale otacky, ak rucne, tak s citom!

  29. Brambora

    Ďakujem, Viktor, za upresňujúce info! Ja mám 22 centimetrový primer, práve to testujem po druhé. Ešte mi napadlo, či nemôže byť galiba, že som použila tú múku špaldovú.. Uvidíme tedy. V najhoršom budem dávať o jeden tvaroh viacej a bude to :-)
    Hezký víkend.

  30. liliana

    no, tak ja som si uz nasla idealny krimciz na slovensky cizkejk – cerstvy smotanovy syr od billa (http://www.nasebio.cz/img/cerstvy-smetanovy-syr-natur.jpg) to ze je bio, to je len pridana hodnota, ale je skutocne bohovsky kremovy. presne na newyorsky cizkejk.
    pri slahani sice uplne stekutie, ale nakoniec stuhne presne do takej kremovitej konzistencie, aku cakame od tohto kolaca.
    kamoska, ktora bola na pracovnej ceste po amerike a skusala cizkejk v kazdom meste, tvrdila, ze je lepsi ako newyorsky :) (aj ked washingtonsky bol vraj lepsi, clovek nemoze mat vsetko)

  31. Teeeda aka podnetna debata o cheesecakoch. Tak pridavam svoj osvedceny a velmi chutny:-))http://lucylovetobake.blogspot.com/2011/07/cheesecake-s-ciernymi-ribezlami.html

  32. Skusil som recept a kolac je paradny, vsetkym chutil…Chcel som ho vyskusat, lebo som bol prekvapeny tym, ze sa casto nahradza syr tvarohom…Ale zaver je: Paradny kolac, ale ked chcete ten pravy americky cheesecake, namiesto tvarohu tam musi syr… Najcastejsia Philadelphia cheese, s ktorou bol cheesecake, ktory som jedol v Anglii, je obycajny syr typu mana na Slovensku…A ten syr by som isto odporucal vyskusat, lebo u nas sa tvaroh dava do kolacov bezne, ale taky syr to aspon my doma iba pod sunku ci salamu, takze isto zaujimavy kolac to je…

    1. Sandruša

      Philadelphia syr dostať kúpiť aj na Slovensku. Ja ho kupujem síce v Rakúsku, pretože je o polovicu lacnejší, ale videla som ho aj u nás.

  33. nadrobene keksy miesto poctiveho cesta? Tak toto nie:(

    1. Lenka: co myslis pod pojmom nadrobene keksy?

  34. barborella

    Ja by som si dovolila ten miestny korpus obhajovať, dokonca velebiť, tie keksy maslo a pomleté orechy, to je jedno z najlepších koláčových spodkov čo poznám!

  35. Včera sme tento cheesecake vyskúšali a musím povedať, že z viacerých receptov, ktoré som už vyskúšala mi tento chutil najviac :) Musím sa priznať, že som do krému pridala citrónovú kôru a nie pomarančovú a aj trochu šťavy z citróna, ja osobne mám veľmi rada sviežu citrónovú chuť a koláčik je jednoducho božský :) ten spodok jemne orechový a k tomu citrónovo tvarohový vrch… no mňam :) vďaka za recept!!!

  36. Sandruša

    Práve ho robím, ale už tvarohová masa je fantastická a to ešte nie je upečená :)

  37. Vtipne, ked autor receptu pise, ze kupovana citrusova kora v prasku je nieco uplne slabe, ako treba pouzivat cesrtvu koru a na obrazku robi reklamu kore v prasku! :DDD

    1. Co je na tom vtipne. Vyskusal som a zistil, ze je nafigu. Takze skor antireklama… ;-)

  38. […] Prvý recept je od Viktora Klima z Delikatesy.sk, jednoduchší a nami overený. […]

  39. Zdravím. Neviete mi poradiť nejakú dobru polevu na cheesecake? Najlepšie pomarančovú :)

  40. cheesecake som podla tohto receptu robil niekolko krat, a bol naozaj vynikajuci. Dokonca mi chutil viac, ako robeny z cream cheese.
    Rád by som ale vedel, ako predist “drobeniu” cesta. kolac po nakrajani vyzera nevkusne, keksovy “korpus” sa strasne drobi, ked som dal viac masla, bol (necakane) mastny a nechutil dobre.
    vdaka

    1. Gabriela Fischerova

      Ja som mala keksy suche,ked som ich dala zapiect,nez som na ne dala tvarohovu hmotu(tento postup je v niektorych receptoch).Ked som vyliala zmes hned na keksy,nasiakli vlhkost a boli makke…

    2. Mozno zalezi aj na tom, ako velmi budu tie keksy podrvene. Ci jemnejsie alebo na hrubsie kusky. Tiez pomoze, ak cheesecake trochu postoji, keksy casom navlhnu a budu drzat pokope.

  41. Ahoj, nikde som sa nedocital ci sem ide praskovy alebo krystalovy cukor :/
    dakujem
    F.

    1. Zalezi od toho, ja tu masu miesam v mixeri, takze davam krystalovy. Mixovanim sa rozpusti. Ak to chces miesat rukou, potom mozes radsej pouzit praskovy.

      1. hej hej potom mi doplo ze to je vlastne skoro jedno, dali sme krystalovy a parada, podarilo sa :)

  42. Samsara

    Skvely recept, iny ako tento cheesecake ani nerobim, vzdy sa podari a je dokonaly :)

  43. Už som piekla piaty cheesecake za posledný mesiac a vždy sa podaril, výborný recept!! ja dávam domáci tvaroh, ktorý je hutnejší, takže netreba ani múku pridávať a je fantastický. Na vrch dávam po vychladnutí želatínu s ovocím – čučoriedky a jahody z našej záhradky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *