Cheesecake

Keď som robil tento recept po prvý krát, hneď som sa zastaral do surovín a pomerov. Nedopadlo to dobre. Cheesecake na mňa dvihol prst, aby som sa nesnažil nutne vylepšovať každý recept, ktorý sa mi dostane pod ruku. So sklopenými ušami som ho upiekol ešte niekoľkokrát, najlepšie sa vydaril naposledy. Zo všetkých pokusov mi najviac sadol tento recept.

Suroviny

500g tvarohu
250g kyslej smotany
50g masla
1 vajíčko
120g keksíkov
25g orechov (mandle alebo pekanové)
2PL hladkej múky
150g cukru
vanilka
pomarančová kôra

Začnite keksami. Mohli by ste ich dať do sáčku a podrviť valčekom na cesto. Lenže to by ste potom museli ešte extra rozomlieť orechy. Takže bude lepšie ak si rovno vezmete mixér, vložíte doňho keksy a orechy. Osvedčili sa mi bežné zelené BeBe. Mixujte, pokým masa nevyzerá ako strúhanka. Skúšal som aj verziu s menej pomletými keksami, ale nebolo to celkom ono. Výborne však zapracovala štipka soli, ktorú nezabudnite pridať do masy.

Na najmiernejšom ohni roztopte maslo, prelejte ním keksíkovo-orechovú zmes a poriadne rozmiešajte. Medzičasom si môžete predohriať rúru a vymastiť formu. Oplatí sa povykladať formu papierom na pečenie. Na dno môžete rovno rozotrieť rozmixované keksy.

Pripravený korpus

Pri dochutení koláča zabudnite na kupovanú citrusovú kôru. Fungovať bude len čerstvo nastrúhaná.

Ďalej spolu vymiešajte jemný tvaroh, kyslú smotanu, cukor, celé vajíčko a pár lyžíc hladkej múky. Nezabudnite na dochutenie. Vanilka je klasika, ale pomarančová kôra dá koláčku šmrnc. Na kupovanú môžete ale rovno zabudnúť. Áno, keď otvoríte obal, tak bude krásne voňať. Budete sa tešiť, aký bude mať hotový cheesecake fajnový pomarančový podtón. A potom príde sklamanie. Kôru môžete podrviť v mažiari, rozmixovať ju s trochou cukru, nič nepomôže. Jedine chemicky neošetrené citrusy a poctivo nastrúhať čerstvú kôru.

Tvarohová masa

Miešanie bielej masy tiež radšej prenechajte na mixér, vznikne vám tak dokonale hladká masa. Vylejte ju na keksíky, zarovnajte a vložte do rúry. Pečte 45 – 50 minút pri cca 150°C. Keď budete koláč vyberať z rúry, môžno sa bude v strede ešte trochu triasť ako huspenina. To je v poriadku. Odložte koláč nabok a nechajte ho vychladnúť. Potom ho presuňte na pár hodín do chladničky.

Nezabudnite na orechy

Hotový koláč sa najlepšie krája nožom namočeným vo vlažnej vode. Ak sa vám bude zdať príliš premočený, skúste nabudúce odliať vodičku z tvarohu, prípadne pridajte o pár keksov viac. Najviac vám asi pomôže tých pár lyžíc múky, ktoré dajú tvarohu želatínovitú konzistenciu. Cheesecake najlepšie chutí vychladený, na slnečný letný deň.

Hotový cheesecake

Až keď sme piekli štvrtý cheesecake za dva týždne, sa moja milovaná aj za mňa odvážila na vylepšenie… ríbezle. Pridala ich až do vychladeného koláča.

Cheesecake s ríbezľami

, , ,
Viktor Klimo

78 komentárov na
Koláčová klasika – cheesecake
Napíš komentár

  1. Jozef Kundlák hovorí:

    Výborne, vďaka za recept a obrázky! Na to sa chystám niekedy aj ja, cheesecake… mňam!

    • Gabika hovorí:

      moj oblubeny recept na cheescake:500g syru ricotta,2 vajcia,3 zltka,150g cukru,2/3maleho acidka,2 lyzicky zlateho klasu,1 balicek bb keksov,1/2maleho masla
      postup:keksy s maslom rozdrtime v mixeri,vylozime na dno tortovej formy,dame zapiect.Ostatne ingrediencie zmiesame,vylejeme na keksy a pecieme asi 50 minut pri 170 stupnoch.Po vychladnuti mozme dat navrch ovocie(najlepsie lesne mrazene) a zelatinu. d.ch. :)

  2. liliana hovorí:

    dlho som spekulovala co dat do cizkejku namiesto tvarohu, podla mna tvaroh nie je cream cheese ktory je pouzity v originalnom recepte. nakoniec sa mi osvedcilo natierkove maslo mana (ma vysoky obsah smotany).

    • Viktor Klimo hovorí:

      Jasne, ze tvaroh nie je creamcheese. Mne napadlo, ci by sa dal pouzit napriklad rozmixovany cottage cheese, niekde som videl aj verziu s ricotou.

    • Jozef Kundlák hovorí:

      Ono by tam možno mohlo ísť napríklad mascarpone…

    • Viktor Klimo hovorí:

      Jozef: to už ale lezeme do tiramisu a nepečenej formy cheesecake…

    • michi hovorí:

      ale ved cream cheese sa da bezne kupit – preco teda vymyslat nieco ine?:)

    • Peter Korytár hovorí:

      Ja si nemyslím, že cream cheese je jediná voľba. Je to síce najbežnejšia voľba v anglosaskom svete, ale ak trochu hľadáte na nete, zistíte, že napríklad v Taliansku cheesecake pripravujú s ricoty alebo dokonca aj s mascarpone. A stačí sa pozrieť do Nemecka kde nájdete kopu receptov na koláče cheesecake-ového typu, pričom tu najčastejšie používajú tvaroh. Stačí si pozrieť článok o cheesecaku na wikipedii a zistíte, že jeho variabilita je naozaj veľká.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Cheesecake

    • Viktor Klimo hovorí:

      Vtip je v tom, ze tvaroh sa v anglosaskych krajinach povazuje za syr. V Australii to bol napriklad farm style cheese. Takze podla tejto logiky je tvaroh absolutne pripustny ;-)
      Ale jasne, ako vzdy plati zlate delikatesy pravidlo #1 (asi si ho dam zaramovat…): treba skusat a hladat kombinaciu, ktora cloveku najlepsie sadne

  3. Jozef Kundlák hovorí:

    Koľko chutí… :)
    Ale aj ten Cottage, nejaký menej hrudkovitý, by asi bol dobrý… Žeby som vyskúšal?

  4. Viktor Klimo hovorí:

    liliana: urcite by som ho nedaval plne mnozstvo, ale kombinoval ho mozno s inou surovinou, napriklad ako tu, s kyslou smotanou.
    jozef: menej hrudkovity cottage – nato je mixer, ten spravi z hrudiek hladku masu. Treba skusat, aj ja som sa musel prezrat niekolkymi kolacmi, kym som utrafil spravny recept a pomery… ;-)

    • michi hovorí:

      ja mam jeden recept na cheesecake kde je cream cheese kombinovany s creme fraiche – a myslim, ze je to tak idealne. ak nezozeniete creme fraiche (v rakusku ho maju bezne, niekde uz aj u nas) tak si staci den dopredu pripravit kyslu smotanu rozmiesanu v pomere 1:1 so slahackovou smotanou.

  5. Peter Korytár hovorí:

    Ja na cheesecake používam hladký tvaroh a to buď s 20% alebo 40% percentami tuku, tie sa mi osvedčili najviac. A čo sa týka variácií tých je nepreberné množstvo. Ja najčastejšie pečiem čokoládový, kde sa do smotany rozmieša kakao a ešte sa nakoniec pridá roztopená čokoláda. Taktiež som už skúsil nahradiť časť tvarohu gaštanovým pyré a výsledok stál naozaj zato. A samozrejme sa dá do tvarohu pridať rôzne ovocie ako sú višne, mango, čučoriedky… Alebo sa dá isť cestou puristov a vyskúšať newyorký cheesecake.

  6. Sim hovorí:

    ahojte
    vyzera to chutne.
    k diskusii – pozor na to, “cheesecake” ma 2 vyznamy, jeden je americky zakusok co sa vacsinou robi z cream cheese-u a druhy vyznam je, ze je to obecne tvarohovy kolac, sem spadaju rozne talianske, nemecke aj slovenske kolace.
    ked chces cream cheese – aspon v Prahe sa da kupit normalne philadelphia, co je pramatka vsetkych cream cheese-ov. trochu draha ale v pripade takejto dobroty na tom nezalezi.
    Florentyna kedysi pisala pekny clanok na Labuznika, ako najvhodnejsiu cesku variantu tusim pasovala Fenix (tiez sa da bezne kupit), dalsou moznostou je vzdy Lucina, lenze ta uz je hrubsia a kyslejsia.
    v kazdom pripade pozor aby sme sa nedostali k vecnej diskusii typu “tiramisu po cesky” kde sa totalne minaju vyjadenia, ze sa da spravit chutny dezert podla receptu na tiramisu, kde sa mascarpone nahradi Lucinou, tvarohom atd. a vyjadrenia, ze to nie je autenticke. tato diskusia zatial nikam neviedla. a hlavne nezosadila z tronu krala vsetkych dezertov – klobasu.

    • Viktor Klimo hovorí:

      Ze najlepsi dezert je klobasa, je okridlena veta mojej mamy. Vidim, ze neni jedina ;-)
      Nechcel som sa zamerne pustat do rozvetvovania vsetkych moznosti, ktore sa daju pouzit na pripravu kolaca. Vybral som tu, ktora mi najlepsie sadla. A ako vravis, uz vobec som sa nehcel prplat v autenticite.

    • Sim hovorí:

      nic Ti nevycitam, reagujem len na diskusiu.
      ta veta s klobasou je tupa, chcel som len naznacit ze nic nie je smrtelne vazne. v Prahe mame same hnusne klobasy. a okrem toho nie je dovod si po dobrej domacej klobaske nedat este napr. mascarpone mocca chocolate mousse

    • Viktor Klimo hovorí:

      Sim: sak ja som sa neurazil, len doplnil, co si napisal. A to s klobasou mysli moja mama smrtelne vazne… ;-)

  7. Jana U. hovorí:

    Ja mám najlepšie skúsenosti s krémovým syrom z Tesca – Creamy cheese je ale dost podobný ako žervé, takže i české žervé Gervais či Fénix postačí. Ten creamy cheese má výhodu, že nie je ani moc slaný a ni tak kyslý ako žervé. Jednu dobu som robila cheesecake veľmi často a najlepšie sa mi podaril, keď som ho neprepiekla, to je veľmi dôležité, nesmie sa piecť dlho. Viktor ho urobil priamo ukážkový, pozná sa to na reze. Inšpirovalo ma to a idem nakúpiť suroviny.

  8. Jozef Kundlák hovorí:

    Nerobte mi tu chute, už! Ja sa tu musím tlačiť syrovo-cibuľovými čipsami (aj keď kvalitnými) a pritom slintať za čízkejkom :)

  9. barbora hovorí:

    mnam cheescake…
    mam za sebou niekolko pokusov s roznymi variacimi “syrov”, najviac sa mi osvedcila kombinacia mascarpone a ricotty, a peciem ho vo vodnom kupeli, inak mi z neho zostal obycajny tvarohovy kolac. A ako korpus bud orieskove bebe dobre rano alebo kakaove venceky…

  10. katka hovorí:

    do original receptov na cheesecake ide mascarpone alebo riccota.. ja pouzivam mascarpone a je to neskutocna mnamka.. a tu je moj a vsetkych mojich znamych, ktori doteraz skusili cheesecake, oblubeny recept.. http://www.101cheesecakerecipes.com/fruit/blue.html

  11. Markoff hovorí:

    kto ma rad inak rozne kolace a ine jednoduche pochutiny odporucam sledovat aj tento blog, vzdy tam je lakava fotka a jednoduchy postup ako z beznych surovin vytvorit celkom fajne jedla
    http://blog.zarohem.cz/rubrika.asp?cislo=15

  12. Sim hovorí:

    ked tak nad tym rozmyslam, este nezaznelo, ze adept na umenie cheesecaku by mal zhliadnut prislusny diel ejbicka, ako to uci on. skuste na youtube zadat Alton Brown cheesecake. ako vzdy to jednoducho a nazorne vysvetli a clovek moze prejst rovno k cinu.

  13. ian carry hovorí:

    ja robim cheesecake na bebekeksovom podklade tiez…

    akurat do plnky namiesto tvarohu davam syr – lucinu .. osvedcila sa mi viac ako banovecka natierka, lebo ta nechavala kolac taky blatovy ..

    + ked chcem cheesecake trochu odlahcit tak do plnky davam iba zltka a bielka vyslaham a nakoniec vmiesam do plnky… kolac je potom krasne nadychany…

    +pomarancova kora je samozrejmost, ale aj stava z polky pomaranca do plnky a na zaver, tesne pred pecenim kolac prelejem hustym karamelom a vtedy je uplne najlepsi :)

  14. JaMi hovorí:

    cheescake vypada vyborne, je az s podivom ze sme ho doma este neskusali, hned cez vikend nakupim suroviny a ide sa varit cheescake s riccotou

  15. Evee hovorí:

    Ja mám vo svojom repertoári nepečený “cheesecake”, a ten je na leto ako stvorený, ľahký a osviežujúci, proste super. A vždy sa podarí. Na ten pečený akosi nemám to správne odhodlanie. Ani trúbu, ktorej sa snažím vyhýbať ako to len ide, keďže je pokazená.
    A do toho môjho dávam nízkotučný tvaroh, ten je svojou konzistenciou a chuťou asi najbližšie originálu.

  16. Jozef Kundlák hovorí:

    Teraz ma ukameňujete :)

    Mám otázku – aký kvalitný je cheesecake, ktorý predáva (neviem, či aj vyrába?) McDonald?

    Dnes ráno som ho ochutnal pri Avione v McCafé a keďže nemám žiadnu predchádzajúcu skúsenosť, bol som (vcelku aj nadmieru) spokojný. Upečený bol dobre, spodok chutný, plnka taktiež – krémová a jemná…

    No, čo vy na to?
    Porovnania…?

    • Sim hovorí:

      kamenie sa nekona. mccafe, aj ked je to nadnarodna neosobna siet, ma stale, aspon tu v Prahe, vysoku uroven kavy aj dezertov. v zasade trochu lacnejsi klon starbucksu (a predpokladam, ze s tym spojene, ze Ti kavovi gurmeti povedia, ze kavu prazia prilis :-)
      cheesecake som nemal, ale asi 2-3 ine, velmi chutne dezerty.

      ps: ake boli cibulove chipsy :-)

    • Jozef Kundlák hovorí:

      Cibulove cipsy boli fajn :) Este radsej ale mam nachos so stredne oikantnou salsou!

      Tak som rad, ze som objavovanie cizkejku zacal na celkom dobrom mieste ;)

    • Linda hovorí:

      Áno v MCcafé som si párkrát dala aj ja a bol fakt super. Inak doma robím z kombinácie ricotta a jemný tvaroh 20perc. tuku.

  17. Lucie Haltmarová hovorí:

    Může se nechat vychladnout z jednoho večera do druhého v ledničce? Aby neoschl nebo něco podobného.

  18. Miška hovorí:

    Tento recept na cheesecake je naozaj výborný;) Jediné čo som trochu pozmenila je že som namiesto 250 g kyslej smotany dala len 130 g a zvyšných 120 g som doplnila bielou activiou aby to mala trochu jogurtovej kultúry a dopadlo to naozaj chutne ;)

  19. Viktor Klimo hovorí:

    Miska: enem ked tu “kulturu” upeces v rure, tak to bude uz len pop-kultura… ;-)

  20. Destinator hovorí:

    Zdravim, pokud chci udělat známý “Lemon cheesecake” stačí pouze do tvarhové náplně vymačkat půlku citrónu a je to ono, nebo jse tam přidává ještě něco? :)

  21. Alzbeta hovorí:

    Ahojte,

    takže dumáte tu nad Cottage syrom, ja som to zmiešala 1 Cottage biely + 1 Mascarpone a bolo to dobré… a navrch som dala želé z jahôd. Na cesto používam keksy Indián.

  22. Viktor Klimo hovorí:

    môžem potvrdiť, že verzia s gaštamni (doma pripravené gaštanové pyré), je výborné vylepšenie

  23. Brambora hovorí:

    čoeče, tak je to v rúre a už sa len modlíme, ať narodeninový dort dopadne dobre!
    miesto kôry som tam barbarsky pridala dve lyžičky pomarančového lektvaru z Itálie dovezeného a pár kvapiek citrónovej šťavy.

    držte palce! :-)

  24. Jozef Kundlák hovorí:

    Inak, Viktor, v texte ti chýba zmienka o cukre ;)

    V zozname je, ale pri výrobe si naň pozabudol…

  25. Brambora hovorí:

    Hlásim, že koláč dopadol výborne, už je aj zedený, hí! len si musím kúpiť mixérošlahač (tie dve vrtielky), aby ten tvarohovo-smotanový vrch aj trochu nakynul a bol nadýchaný, žejo :-)

    Každopádne, ďakujem za výtečný recept na letný narodeninový dort!

  26. Jozef Kundlák hovorí:

    Už sa pečie! :)

    Zostáva ešte 35 minút….

    • Jozef Kundlák hovorí:

      A už je aj načatý… Mňam!

      Otázočka ešte – akú širokú formu používate?
      Ja som popísané ingrediencie piekol v bábovkovej forme a asi je príliš široká, lebo na výšku má môj “čízkejk” len asi 2 cm ;)

    • Viktor Klimo hovorí:

      2cm je malo. Pouzivam tortovu formu, ∅24cm

    • Jozef Kundlák hovorí:

      Hmmm, potom je to divné, lebo ja mám ∅25 cm, čo nie je veľký rozdiel…

      A v podstate v čízkejku nemá ani čo “nabudnúť”, keďže sa suroviny iba zmiešavajú bez kypriaceho prášku.

      Žeby bola chyba v tom, že som tvarohovú zmes “mixoval” a nie “miešal”?

    • Sim hovorí:

      diagnoza je jasna, malo naplne.
      bud chybna interpretacia receptu alebo omyl pri vyrobe alebo tak nieco…
      mozes pouzit aj matematicke vzorceky, ktore ukazu ake to ma byt vysoke :-)
      vyska * pi * d^2 / 4
      jasne, ludia hovoria ze cheesecake moze byt aj z bryndze a mat stvorcovy tvar, ale nespravis chybu, ked sa budes co sa tyka vizualu orientovat tymto smerom:

      http://www.google.com/search?q=cheesecake&tbm=isch

      (google image search)

  27. dusa hovorí:

    pouzivanie tvarohu/cream cheese/ricoty/mascarpone je podla mna otazka osobnej preferencie, kazdy mame rozne chute a podstatne je, ze ste vy sami s vasou volbou spokojni.
    ja osobne robim cheesecake vzdy s cream cheese (napr. philadelphia a lacnejsie verzie od sainsbury’s a tesco). na autenticke americke/anglicke kolace odporucam recepty zo stranky http://www.joyofbaking.com. zatial nesklamal ani jeden, co sme vyskusali.

  28. Brambora hovorí:

    mne tiež nenakynul a pripisujem to tomu, že som tú masu len miešala a nie mixúvala, tak teraz boh zná :-)

    • Viktor Klimo hovorí:

      cheesecake teda nejako extra nevybehne. Su tam vajicka, ale nevymiesavam to metlickami, skor tu masu ubijam a zhutnim, takze tomu by som to asi nepripisoval. Skor mozno velkost formy? U mna tortova 24cm

    • Sim hovorí:

      “vybehnutie” cheesecaku je hrozna predstava. nechcem sa vracat k tomu, ci existuje nejaky ortodoxny cheesecake atd.
      ale ak chceme vobec pouzivat slovo cheesecake a nezostat u babkinho tvarohovnika, tak ten sa dava do rury len stuhnut. alebo existuje aj nepecena verzia. nie aby sa to tam zdvihlo, pripadne zozlatlo :-)
      v kazdom pripade, podstatna cast receptu hovori o tom, ako sa to nesmie naslahat a nesmu v tom byt bubliny vzduchu. ako v tom pred davanim do rury
      jazdime spickou noza pripadne spajdlou a vyhaname vzduch.
      ak robot, tak na pomale otacky, ak rucne, tak s citom!

  29. Brambora hovorí:

    Ďakujem, Viktor, za upresňujúce info! Ja mám 22 centimetrový primer, práve to testujem po druhé. Ešte mi napadlo, či nemôže byť galiba, že som použila tú múku špaldovú.. Uvidíme tedy. V najhoršom budem dávať o jeden tvaroh viacej a bude to :-)
    Hezký víkend.

  30. liliana hovorí:

    no, tak ja som si uz nasla idealny krimciz na slovensky cizkejk – cerstvy smotanovy syr od billa (http://www.nasebio.cz/img/cerstvy-smetanovy-syr-natur.jpg) to ze je bio, to je len pridana hodnota, ale je skutocne bohovsky kremovy. presne na newyorsky cizkejk.
    pri slahani sice uplne stekutie, ale nakoniec stuhne presne do takej kremovitej konzistencie, aku cakame od tohto kolaca.
    kamoska, ktora bola na pracovnej ceste po amerike a skusala cizkejk v kazdom meste, tvrdila, ze je lepsi ako newyorsky :) (aj ked washingtonsky bol vraj lepsi, clovek nemoze mat vsetko)

  31. Lucia hovorí:

    Teeeda aka podnetna debata o cheesecakoch. Tak pridavam svoj osvedceny a velmi chutny:-))http://lucylovetobake.blogspot.com/2011/07/cheesecake-s-ciernymi-ribezlami.html

  32. duri hovorí:

    Skusil som recept a kolac je paradny, vsetkym chutil…Chcel som ho vyskusat, lebo som bol prekvapeny tym, ze sa casto nahradza syr tvarohom…Ale zaver je: Paradny kolac, ale ked chcete ten pravy americky cheesecake, namiesto tvarohu tam musi syr… Najcastejsia Philadelphia cheese, s ktorou bol cheesecake, ktory som jedol v Anglii, je obycajny syr typu mana na Slovensku…A ten syr by som isto odporucal vyskusat, lebo u nas sa tvaroh dava do kolacov bezne, ale taky syr to aspon my doma iba pod sunku ci salamu, takze isto zaujimavy kolac to je…

    • Sandruša hovorí:

      Philadelphia syr dostať kúpiť aj na Slovensku. Ja ho kupujem síce v Rakúsku, pretože je o polovicu lacnejší, ale videla som ho aj u nás.

  33. lenka hovorí:

    nadrobene keksy miesto poctiveho cesta? Tak toto nie:(

  34. barborella hovorí:

    Ja by som si dovolila ten miestny korpus obhajovať, dokonca velebiť, tie keksy maslo a pomleté orechy, to je jedno z najlepších koláčových spodkov čo poznám!

  35. Lucia hovorí:

    Včera sme tento cheesecake vyskúšali a musím povedať, že z viacerých receptov, ktoré som už vyskúšala mi tento chutil najviac :) Musím sa priznať, že som do krému pridala citrónovú kôru a nie pomarančovú a aj trochu šťavy z citróna, ja osobne mám veľmi rada sviežu citrónovú chuť a koláčik je jednoducho božský :) ten spodok jemne orechový a k tomu citrónovo tvarohový vrch… no mňam :) vďaka za recept!!!

  36. Sandruša hovorí:

    Práve ho robím, ale už tvarohová masa je fantastická a to ešte nie je upečená :)

  37. Edina hovorí:

    Vtipne, ked autor receptu pise, ze kupovana citrusova kora v prasku je nieco uplne slabe, ako treba pouzivat cesrtvu koru a na obrazku robi reklamu kore v prasku! :DDD

  38. Spätné upozornenie: Najlepší Cheesecake BRATILICIOUS Najlepší Cheesecake | Najlepšie podniky v Bratislave

  39. Katka hovorí:

    Zdravím. Neviete mi poradiť nejakú dobru polevu na cheesecake? Najlepšie pomarančovú :)

  40. martin hovorí:

    cheesecake som podla tohto receptu robil niekolko krat, a bol naozaj vynikajuci. Dokonca mi chutil viac, ako robeny z cream cheese.
    Rád by som ale vedel, ako predist “drobeniu” cesta. kolac po nakrajani vyzera nevkusne, keksovy “korpus” sa strasne drobi, ked som dal viac masla, bol (necakane) mastny a nechutil dobre.
    vdaka

    • Gabriela Fischerova hovorí:

      Ja som mala keksy suche,ked som ich dala zapiect,nez som na ne dala tvarohovu hmotu(tento postup je v niektorych receptoch).Ked som vyliala zmes hned na keksy,nasiakli vlhkost a boli makke…

    • Viktor Klimo hovorí:

      Mozno zalezi aj na tom, ako velmi budu tie keksy podrvene. Ci jemnejsie alebo na hrubsie kusky. Tiez pomoze, ak cheesecake trochu postoji, keksy casom navlhnu a budu drzat pokope.

  41. Filip hovorí:

    Ahoj, nikde som sa nedocital ci sem ide praskovy alebo krystalovy cukor :/
    dakujem
    F.

    • Viktor Klimo hovorí:

      Zalezi od toho, ja tu masu miesam v mixeri, takze davam krystalovy. Mixovanim sa rozpusti. Ak to chces miesat rukou, potom mozes radsej pouzit praskovy.

      • Filip hovorí:

        hej hej potom mi doplo ze to je vlastne skoro jedno, dali sme krystalovy a parada, podarilo sa :)

  42. Samsara hovorí:

    Skvely recept, iny ako tento cheesecake ani nerobim, vzdy sa podari a je dokonaly :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting