Jednoduché, ale príjemne upravené halušky

Skoré leto je u nás doma vždy čas šalátov. Nezasýtia, ale dá sa k nim niečo jednoduché vymyslieť. Napríklad obyčajné vajcové halušky. Alebo upravíte halušky a vznikne vám nové ľahké jedlo.

Bežný deň a hlavná téma doobedia – čo navariť? Milovanú napadlo spraviť spomínané vajcové halušky. Ja vravím, vynechajte vajíčka, dajme na ne cottage cheese a opečenú cibuľku!

Múčne halušky vás učiť hádam nemusím. Múka, žĺtok, trochu soli a voda. Len pripomeniem, že do cesta prihoďte za lyžicu špaldovej múky, budú chutnejšie. Jeden zemiak uvarený v šupe a nastrúhaný do cesta posunie veci k lepšiemu, ale na druhej strane len zbytočne vybičuje netrpezlivosť hladných stravníkov stískajúcich ostrý príbor.

Obyčajné múčne halušky

Takže, halušky máte hotové, zostáva poskladať z nich jedlo. Na porciu halušiek dajte pár lyžíc cottage cheesu. Osvedčil sa mi ten z Lidla, je redší ako ostatné na trhu a k tomuto jedlu pasuje asi najlepšie. Navrch opražená cibuľa a na dozdobenie petržlenová vňať alebo pažítka.

Halušky s cottage cheese a opečenou cibuľkou

Halušky vylepšené špaldovou múkou

P.S.

Mimochodom, od týchto halušiek nie je ďaleko k liptovským kalerábovým strapačkám. Urobíte ich, ako by ste robili kapustové, len namiesto kapusty orestujete nahrubo nastrúhaný kaleráb. Úplne iná liga strapačiek!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (12)

  1. Vyzera to super, ja vsak robim halusky bez vajicka:)

  2. velmi jednoduche a urcite aj chutne jedlo, dakujem a tip urcite doma vyskusame

  3. Ja dávam cottage na cestoviny alebo aj zemiaky ak ostanú od obeda. A taká šunková rolka plnená cottage cheesom, mňam – zje aj manžel, ktorý ho inak nechce.

  4. kaleráb nie karelab

    1. Heh a potom aj kalerabove a nie karelabove… lebo teraz ostali karelabove s kalerabom :D

    2. dokelu aj s kalerabom! ;-)

  5. skus dat este vyskvarenu slaninku a trochu halusky omastit.. to je smak :)

  6. kedysi davno sme robievali halusky vzdy len zo zemiakov, ale kedze hlavne v lete je to prilis syte a tazke jedlo, tak sme z acali exoerimentovat a v sucasnosti sa haluskovy zaklad robi z 1/3 zo zemiakov a 2/3 z cukiny…odporucam

  7. Mária K.

    Ten cedník by si mohol pred použitím umyť…!

    1. Co presne by som mal umyt? Ze ma po rokoch pouzivania po okrajoch trocha hrdze, tomu nemam ako zabranit.

  8. Mária K.

    Tak teda vyhodiť (aj tak je to model z 19.st.) a vymeniť za nový, nehrdzavejúci. Tá fotografia nerobí dobré meno ani autorovi a ani receptu, ktorý je zaujímavý.

    1. Pevne verim, ze dobre meno nestoji na tom, ze vyhodim nejaku vec len preto, lebo sa niekomu nepaci na fotke. Nechystam sa kvoli fotke vyrabat viac smeti, zelezo je zdrave a posluzi lepsie v jedle ako na smetisku ;-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.