Bezmäsitému jedlu vie k plnšej chuti pomôcť gril a bylinky. Preto som zobral baklažán, v záhrade natrhal šalviu a urobil rýchly obed.
Baklažán zvyknem pred spracovaním nakrájať, posoliť a nechať odkvapkať na sitku. Vďaka tomu pustí horkosť. Potom plátky opláchnem, osuším a môžu ísť na gril.
Griloval som v rúre, tak som si plech vystlal papierom na pečenie, porozkladal baklažán, na kolieska uložil cibuľu s lístkami šalvie, prelial to celé olivovým olejom. K tomu som prihodil do grilu aj zemiaky v šupe.
Netrvalo dlho a jedlo bolo hotové. Niektoré lístky šalvie nabrali chrumkavosť a prevoňali celé jedlo. Kto chce, môže si ho preliať bielym jogurtom a na záver dosoliť pomletou hrubou soľou. Milovaná išla inou cestou, nastrúhala si na to tvrdý syr.
prave som dojedol a naozaj jednoducha a pritom tak chutna vec. vrelo odporucam. pozn. mojim zemiakom to trvalo dlhsie, tak som baklazan vybral skor….