Malý obchod s kávou v Nitre má skvelé cappuccino

Obchodík sa medzičasom stihol presťahovať už druhý krát, ale našťastie v rámci tej istej ulice a do útulnejšieho. Fotky sú z predošlého pôsobiska, postupne ich obnovím.

Všetky stoly sú vo vnútri, inak je tu len pult s kávami, a police s čokoládami a čajmi. Podnik sa volá Rosetta, podľa obľúbeného tvaru z latte art.

Rosetta na Farskej v Nitre

Priečelie

Pozerám na ponuku káv napísanú kriedou. Žiadne presíčko, zato je tu napríklad flat white alebo lungo. Votrela sa sem len slovenská viedenská. Ale aj tá je napísaná správne, teda v úvodzovkách. Keďže ide o obchod, ponuka kávy nie je stabilná. Na dvoch mlynčekoch sa strieda všeličo. Nakoniec som si vybral cappuccino (1,70€) z Hondurasu od Green Plantation. Na stole mi pristálo takéto srdiečko z vláčnej mliečnej peny. Fotky ako dôkaz.

Cappuccino

Takéto krémové

Chuť aj konzistencia boli výborné. Nateraz zrejme najlepšie cappuccino, aké som v Nitre ochutnal. Čo sa obrázkov týka, Kristián Bene z Thalmeinera kreslí asi krajšie, ale to samozrejme neuberá na veľmi slušnej káve Rosette. A nie, tí čo sa chronicky sťažujú na kyslosť kávy z Komárna sa môžu znova upokojiť, cappuccino bolo sladké, poviem rovno dezertné.

Interiér kaviarne

Rozhliadam sa po podniku a vidím vyloženú kávu od Bean Up, Montecelio, Coffee Veronia a spomínaných Green Plantation. Čokoláda je od Lyra Chocolate a Choco Maze. So zákuskami je to zatiaľ poskromnejšie, videl som croissant, časom pribudnú ďalšie.

Akú chybu má tento podnik? Žiadna vonkajšia terasa. Pod vysokými stromami na relatívne kľudnej ulici by sa hodili 2-3 stoly. Inak dávam palec hore. Výberu lokálnych pražiarní a čokolatierov, aj za samotnú kávu.

Len pre férovosť, väčšinu zo spomenutých pražiarov a čokolatierov poznám osobne, niektorí sú dokonca moji dlhoroční priatelia. Stále to nič nemení na veci, že im verím, rovnako tomu, čo robia. Článok je v prvom rade o Rosette a o tom, že vedia urobiť jednu z najlepších káv v meste.

Rosetta
Farská 37
(vo dvore)
Nitra


Pozri Kaviarne na väčšej mape

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (2)

  1. Marek Lorincz

    Držia vyslovene len kvalitný sortiment od rôznych menej známych producentov a ochotne poradia pri výbere, oplatí sa navštíviť a vypiť vedľa nákupu kvalitne pripravené espresso. Odporúčam :)

  2. Capuccino s vynikajucou penou. Espresso na vyber s viacerych druhov. Ja som si dal svetlejsie prazenu Nikaraguu a chutovo dobre len crema mensia. Ale celkovo hodnotim velmi dobre. Pracuje tu samotna majitelka co je aj vidiet na pristupe. Drzim palce!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.