Omrvinky: výstava jedla, festival kávy aj kóšer mäso

Niekde na hranici zimy a jari sa nám urodili celkom optimistické Omrvinky.

Výstava o jedle pre deti

Egreš Magazín nás upozornil na zaujímavú výstavu v bratislavskej Bibiane. Volá sa S jedlom sa (ne)hráme. Podľa fotiek to vyzerá na zaujímavú akciu. Viac info tu:
www.egresmagazin.sk/s-jedlom-sa-nehrame

Festival kávy v Bratislave

Je to vonku, festival kávy má potvrdený termín 6. apríla a na svetlo vyšli aj jeho organizátori. Delikatesy.sk sú medzi nimi. Všetko podstatné sa dozviete na stránke festivalu:
www.coffeefest.sk

Halal a kóšer obchod

Bratislavský regál na svojej stránke upozornil, že na Živnostenskej ulici v Bratislave je halal mäsiarstvo. Mäso vraj berú z Viedne, len nemáme potvrdené, či je v ponuke aj kóšer. Viac info tu.

Politika do jedla nepatrí

Zas a znova som sa spravodlivo nasral, keď som sa dočítal, že sa ide vytvoriť fond na propagáciu slovenských potravín. Taký ten typický dobrovoľne povinný, ako je u nás zvykom. Štát sa teda ide správať podľa známej Reganovej vety: keď sa to hýbe, zdaň to, keď sa to stále hýbe, zreguluj to, a keď sa to prestalo hýbať, začni to dotovať. Je úplne jedno, aká smiešne malá suma odvodu do nového fondu bude, chorá je už základná myšlienka prepierania, pardón, prerozdeľovania peňazí.

Môže sa mi stokrát nepáčiť fakt, že ľudia masovo nakupujú šunty a potravinársku politiku diktuje pár veľkých mamutov, ale stále je to na zákazníkovi. Iba on má v rukách možnosť zmeniť tento stav, nikto iný. Pretože každý deň „volí“ svojimi peniazmi. Alebo sa tejto voľby dobrovoľne vzdáva.

Článok na SME nájdete tu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.