Omrvinky: periodická tabuľka vína, vyhľadávač podnikov aj obchod so soľou

Minulý týždeň ma potešilo pár dobrých vecí a mrzí ma, že nie všetky som zažil alebo môžem zažiť na vlastné oči. Sú tu slnečné jarné Omrvinky.

Nová kniha od foodbloggerky z Indie

Michaelu Samant určite poznáte. Žije v Indii a píše svoj foodblog. Najnovšie na Slovensku vydáva v nakladateľstvé Motto knihu Ako chutí masala. Krstiť ju bude dnes spolu s Jarom Žídekom, o 17:00 v Panta Rhei na Poštovej v Bratislave. Knihu si môžete kúpiť napríklad cez AlbatrosMedia. A ak náhodou akciu nestihnete, budeme mať pre vás súťaž o podpísanú knihu. Viac info čoskoro.

Máme nového majstra baristov

Tento rok som bol nútený slovenské majstrovstvá baristov vynechať. A vraj som nedobre urobil. V rámci súťaže totiž pribudla ďalšia disciplína – cup tasting. Skúsený barista tu musí určiť ktorá káva z trojice ponúknutých nepatrí. Dve sú vždy rovnaké, tretia je na „zmätenie nepriateľa“. A presne tú musí barista (alebo lepšie cupper) uhádnuť.

Celý report z majstrovstiev nájdete na stránke Slovenskej asociácie kávy. Prezradím však, že si všímam zaujímavý trend. Minulé dva roky vyhrala Monika Pálová, ktorá sa remeslo učí v Írsku. Tento rok znovu vyhral barista, ktorý odišiel skúsiť svet, aby sa vrátil skúsenejší. Marián Plajdičko podrobnejšie mapuje kávovú scénu v Berlíne, má o nej aj svoj blog.

Obchod so soľou

Stavím sa, že špecializovaný obchod na soľ ste ešte nevideli. A možno ste si ani nemysleli, že je jeden rovno na Slovensku.

Kde do pekla…

Niekoho napadlo, zorganizovať dáta z Google vyhľadávania do vtipnej aplikácie. Stačí zadať miesto, kam do pekla sa chcete ísť najesť a ono vám to nájde všetky podniky, ktoré majú v Google svoju kartu. Nečakajte viac, ani podrobnejšie hodnotenia, stále je to len „telefónny zoznam“ podnikov, len vo vulgárnejšej podobe.

Periodická tabuľka vín

Ešte jedna vtipnosť na pondelok. ComputerGear spísalo celkom prehľadnú tabuľku vín. Ale schválne, kto v nej nájde chybu?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (8)

  1. Ten obchod so soľou ma zaujal. Ja tiež držím sortiment 6-7 druhov soli. Akurát po tom peknom opise ako majitelia veľa cestovali a rozhodli sa doviezť sortiment solí ma prekvapilo, že celý sortiment je od nemeckej spoločnosti Biova http://www.biova.de/cms/startseite. No nevadí takto sú aspoň po ruke.

  2. Ta tabulka je nejaka zvlastna, nepovedala by som, ze White Burgundy a Burgundy su odrody hrozna, ani vin. A ta chyba je asi Cognac a Brandy, to tiez nie su vina, aj ked sa vyrabaju z hrozna.

    1. Tabulka je skor sranda, a tu chybu som myslel inu ;-) Najde niekto?

      1. Tak zeby Desert vs. Dessert?

      2. Ani to nie, je to celkom zasita vec, ani ja som si ju nevsimol

    2. Brandy a Cognac tam nepatria?

  3. Tak Viktor uz daj co tam nepatri.

    1. vsimla si to na FB Zuzka Elmanova, je tam 2x rulandske sede, cize inak povedane Pinot Gris/Pinot Grigio

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.