Omrvinky: komunitné akcie, možno zachránená bryndza a viac kávy

Jar má naozaj v sebe niečo pozitívne. Vyrojilo sa nám tu kopec komunitných akcii, pozviechali sa bryndziari aj baristi. Sú tu skoro jarné Omrvinky.

Food Revolution na Slovensku

Food Revolution

Kto nepozná, ide o celosvetovú aktivitu Jamieho Olivera za poctivé a zdravišie jedlo. U nás akcia pod touto hlavičkou bude konať prvý krát a zastrešuje ju Jem iné. Akcia sa m8 konať 17. mája od 9:00, možno aj v niekoľkých mestách, či už formou malých farmárskych trhov, brunchov alebo workshopov.

https://www.facebook.com/events/158317157658207

Trafovegabarter

Podobná komunitná akcia bude skôr a v Nitre. V galérii a kaviarni Trafačka na ulici Janka Kráľa 65 sa 16. marca od 17:00 uskutoční vegetariánska akcia. Bude na nej živé varenie, hudba a vymieňanie receptov.

Trafovegabarter

https://www.facebook.com/events/307132372746364

Slovenska bryndza sa pozviechala

Konečne niečo konkrétne. Cech výrobcov ovčieho syra si nechal zaregistrovať pomenovanie „Ovčia bryndza salašnícka“. Označenie má niesť len bryndza vyrobená z čistého ovčieho mlieka. Označená by mala byť bielym trojlístkom v zelenom obdĺzníku a v predaji sa objaví medzi marcom a aprílom tohto roku. Super, len ešte dostať medzi ľudí túto značku aj v grafickej podobe, aby ju nemuseli hľadať v registroch Úradu priemyselného vlastníctva. Tu je.

Salašnícka bryndza

Podrobnejší článok tu.

Majstrovstvá Slovenska Barista 2013

Naša najvyššia súťaž baristov má tento rok prírastok, novú disciplínu. Volá sa Cup Tasters a ide v podstate o majstrovstvo v ochutnávaní kávy. Ak si trúfate len ochutnaním určiť, akú kávu a odkiaľ práve pijete, môžete sa prihlásiť. Majstrovstvá v príprave kávy sa uskutočnia 20. – 21. apríla v bratislavskom hoteli NH Gate One.

MS Barista 2013

http://asociaciakavy.wordpress.com/2013/03/02/majstrovstva-slovenska-barista-2013/

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (4)

  1. viktor, ten „cup tasters“, to bude klasicky cupping (http://bit.ly/Xv7uuK), tj „zaliata“ kava a lyzica? a kolko bude vzoriek?

    1. Ano, ako klasicky cupping. Vzoriek, resp. „trojuholnikov“ by malo byt 8, ale presne to bude napisane na stranke organizatora sutaze, cize SCA

  2. Preco maju prve dva prispevky viac informacii na neverejnom webe ktory odo mna chce heslo ?

    1. Tiez sa mi nie vzdy paci, ak su informacie obmedzene na Facebook. Spominal som to napriklad v suvislosti s Bratislavskym regalom. Na druhej strane, su to projekty zalozene vyslovene na komunite a tuto myslienku socialne siete podporuju. Cize tuto otazku treba polozit tym strankam. Nie nam, ktory sme ich informacie vytiahli aj na bezne dostupny web ;-)

      Pri prvej akcii ide len o prvotnu informaciu, zatial nie je jasne konkretne miesto konania.

      Pri druhej spominanej akcii su vsetky informacie na prilozenom plagate, link je len doplnujuci a prilis viac info v nom nie je.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.