Našiel som cestou do kancelárie

Stále je čo ochutnávať, tak si vždy cestou do kanclu urobím menšiu zachádzku a pozriem sa kde je čo nové. Preto sa tu občas objaví tento miniseriál.

Králičia zimná nora

V stredu počasie prechádzkam vyslovene prialo, tak som to strihol na Šafárikovopobe námestie v Bratislave. Po meste sa už dávnejšie vyrojila kopa nových bicyklov s kávovarmi. Niektorí sú otužilí a mrznú aj v chladnom počasí. Prvý kávocyklista, Pán Králiček, na to išiel inak. Na zimu sa utiahol do nory, doslova. Na námestí vyrástlo malé kontajnerové mestečko a v ňom má jeden priestor.

Pán Králiček

Dlhý slíž, drevené obloženie, stroj a dokonca aj pražička na kávu. Ponuka je sparťanská, položky sú zatiaľ iba štyri – espresso, cappuccino, latte a chemex. Ochutnali sme espresso (1,30€) a cappuccino (2,10€). Káva je z Baliarní obchodu v Prahe. Nie ako naša popradská, ale jednodruhová arabika, menovite Panama. Nebola to best of Panama ako o nej nedávno rozprávali chalani z Komárna, ale aj tak sa za ňu nemusia vôbec hanbiť. Ak si navyše začnú sami pražiť, možno to bude ešte zaujímavejšie.

Zimná nora Pána Králička

Pán Králiček sa svoju noru ešte len zariaďuje, ale vyzerala, že bude čoskoro hotová. Mimochodom, neutiahol sa úplne. Mrzne spolu s ostatnými cyklokávami na svojich zabehnutých miestach (vďaka za upresnenie Juraj).

Pouličné jedlo

Na Laurinskej, trochu zastrčené v rohu kde bol predtým obchod s hudbou, minulý piatok otvoril nový fast food. Po novom street food. Aký je rozdiel? Pestrejšia ponuka aj trochu vyššie ceny.

Orbis Street Food

Interiér je príjemný, na všetko je vidno, ešte aj do kuchyne. Svoju ponuku postavili hlavne na belgických hranolkoch. Sú väčšie, smažené na masti a podávajú sa s rôznymi dresingami. Ochutnať som ich nemohol, pretože záujem prekonal zrejme aj ich najtajnejšie očakávania, tak ich vypredajú prakticky každý deň.

Popri hranolkoch je tu wrap s panenkou alebo tofu, argentínsky choripan s klobáskou chorizo, potom raclette a nakoniec grilovaný údený oštiepok. Práve ten som ochutnal (2,95€). Dostal som na výber, aký džem k nemu chcem. Keď slovensky, tak po slovensky, vybral som si černicovo-čučoriedkový. Keď sa syr dogriloval, už som len sledoval finálnu „montáž“ celého jedla. Opečené pečivo, naň džem, potom oštiepok, mladá cibuľka, trochu šalátu a rajčina.

Grilovaný oštiepok s černicovo-čučoriedkovým džemom

Porcia malá, ale zato celkom hutná, chuťovo výborná. Povedal by som namotávka. Určite sa tam občas zastavím. Len tak na rozveselenie chuťových pohárikov a poskúšam aj ostatné džemy. Som zvedavý, kto ďalší sa pustí po Uličníkovi a Orbise do zaujímavejšieho pouličného jedla.

www.orbisfood.sk

P.S.

Chodíte do práce pešo a našli ste cestou niečo zaujímavé? Skúste to cvaknúť aspoň mobilom a poslať aj s krátkym popisom na delikatesy zatočenýznak klimo bodka net. Zaujímavé tipy rád uverejním, nech nám tu nestraší stále len Bratislava. Ďakujem.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.