Jarné Omrvinky: chutné čatní, káva a súťaž

Slivkové čatní

Tržnica nám cez zimu spala sladkým spánkom, ale zrejme aj ona podlieha kolobehu ročných období. Dnes nám v nej prekvapivo vyrástol nový stánok indického pôvodu. Sú tu jarné Omrvinky.

Chutné čatní

Už sa nám zopár krát stalo, že si ľudia chceli zaregistrovať svoj stánok. Všetko bolo pripravené, ale nakoniec sa odmlčali. Tentoraz to bolo iné. V sobotu registrácia a dnes si už čatní môžete veselo objednávať. V malých dávkach ho robí Barbora Kalinová. Samozrejme zo sezónnych surovín a používa pritom korenie z Indie alebo Maroka. Zatiaľ máte na výber slivkové, jablkové a ďumbierové. Plus ďumbierový sirup.

Stánok aj s popisom a fotkami si môžete pozrieť priamo tu.

Súťaž

S každým novým stánkom sa spája samozrejme súťaž o tovar z neho. Máme pre vás jeden pohár jablkového čatní. Dostane ho jeden z vás, ak predtým pošle odpoveď na nasledovnú otázku:
Odkiaľ pochádza čatní a na čo sa vôbec používa?
Správne odpovede posielajte len emailom na delikatesy zatočenýznak klimo bodka net, najneskôr do piatku 1. apríla 2011 polnoci. Nezabudnite pripísať do predmetu heslo Súťaž. Jediného víťaza oznámime nasledujúci deň, teda v sobotu 2. apríla 2011.

Kávové orgie

V blízkej budúcnosti sa chystá niekoľko kávových udalostí. Najbližšie sú v kalendári majstrovstvá baristov juniorov v Nových Zámkoch. Budú sa konať na miestnej hotelovej škole 7. apríla.

O mesiac neskôr, 2.-5. mája, sa pôjde o stupienok vyššie. V Komárne v Bowling Garden prepuknú majstrovstvá baristov Slovenska.  Podrobný program nájdete na slovenskej SCAE. Slovenský majster pôjde na finále do Bogoty v Kolumbii, z čoho sa veľa ľudí teší. Nestáva sa totiž často, že sa majstrovstvá sveta konajú v pestovateľkej krajine.
Pôvodne som plánoval zúčastniť sa majstrovstiev ako súťažiaci. Mal som aj zajednanú kaviareň na trénovanie, ale viaceré okolnosti to zariadili inak. Tesne predtým, než som chcel podať prihlášku, prišla náhla ponuka od organizátora byť v porote. Slovami talianskeho dona: ponuka, ktorá sa neodmieta… Porota je pestrá, tak sa už vopred teším. Samozrejme, obe súťaže budú náležite zdokumentované článkami.

Kávičkári sa môžu tešiť aj na recenziu kávovaru Elektra Micro Casa Semiautomatica. Pán Hrala mi dnes dúfam napražil kilo Peru, plus budeme mať pár komerčných káv, takže kávovaru dáme riadne zabrať. Recenziu môžete čakať budúci týždeň.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (6)

  1. fugu3001

    nechcem byt hnidopich (a.k.a. kazis~uk), ale v vo formulari nejde naklikat u poloziek menej ako 1 kus, to je bug, alebo feature? :)

    inak ano, to peru. tak veru.

  2. fugu: to nie je hnidopišstvo, ale spravna poznamka! Zamer to urcite nebol, idem to hned napravit

  3. co s tym Peru? asi najemotivnejsia kava co sme do teraz mali. Bud laska a extaza, alebo nenavist a totalne odmietnutie. Nic medzi tym, ziadna sanca na diskusiu… Ja som ju nechutnal, ale by som rad velmi. Takze co s tym Peru? Preco, ako, za co a s cim? Love or Bust?

  4. Len tak pre zaujimavost – preco je to catni oznacovane ako dumbierove a potom je uz vsade spominany zazvor (napr. zazvorovy sirup). Ved to je predsa to iste, nie?

  5. fugu3001

    valerian> u mna jednoznacne laska od prveho uchlipnutia :) momentalne sa venujem vyskumu, ci mi viac chuti ako espresso, alebo mokka.

  6. Juraj: pouzili sme popisky, ake sme dostali. Samozrejme, zazvor a dumbier je to iste. Zazvor po cesky, dumbier po nasom…

    valer+fugu: chlapci, ale ste ma navnadili, neska budem vyzerat postara, kedy prinesie vonavy balik. Zreferujem pri recenzii Elektry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.