Papier na pečenie ako posledná záchrana pri balení darčekov

Baliaci papier je u nás doma nedostatkový dokonca aj na Vianoce, ale zato papier na pečenie máme prakticky celoročne. To otvára more možností, ako vybabrať s balením akýchkoľvek darčekov.

Zabalené sušienky

Zabaliť do papiera na pečenie môžete v prvom rade čokoľvek, čo ste napiekli a chcete podarovať. Napríklad sušienky môžete naskladať do šulca a previazať ako obrovskú salónku. K tomu pekná visačka a hotovo. Podobne môžete zabaliť akékoľvek kuchynské náradie, povedzme panvicu.

Zabalená panvička

Drsňáci medzi vami pred použitím papier poriadne pokrkvajú, potom opäť vyrovnajú, až následne doňho zabalia darček. Niekedy sa to môže hodiť. Inokedy je fajn, ak papier trochu presvitá a dáva obdarovanému možnosť ostať chvíľu v napätí a hádať, čo to bude.

Tí z vás, ktorí majú príliš veľa času, si sadnú za šijací stroj a z papiera na pečenie doslova ušijú rôzne obaly či vrecúška na darčeky. Papier je pomerne silný, takže znesie aj hrubšiu ihlu a niť. Ideálne je vybrať si farebnú niť, aby pekne svietila na papieri. Konce nití väčšinou neuzlujem, oba odstrihnem a nechám len tak ledabolo plandať.

Papier na pečenie sa dá šiť

Farebná niť

Zrovna tento ilustračný kúsok sa mi celkom nepodaril, ale to asi preto, že je ilustračný…

Hotové vrecúško z papiera na pečenie

Skrátka, papier na pečenie sa dá celkom dobre „hacknúť“ aj na baliace účely. Snáď to niekomu z vás počas týchto sviatkov pomôže. Šťastné a veselé!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (5)

  1. Skvelý článok a hlavne nápad / návod ako vyriešiť balenie darčekov. Budem sa inšpirovať.

    Prajem príjemné Vianoce.

  2. Ja používam len darčekové tašky, keďže väčšinou dospelým dávam fľaše alkoholu alebo vína, ale aj deťom hračky šupnem do darčekovej tašky. Je to veľmi praktické a ekologické, už roky som nemusela kupovať novú, lebo akonáhle si vec z tašky obdarovaný vyberie, nemá už o obal záujem, takže si ju neskôr vezmem a zrecyklujem na ďalší darček :) Prípadne použijem tie, v ktorých niečo dostanem ja. Skrátka, recyklácia donekonečna.

  3. Veritas? Taku mame doma :)

  4. ja zvyknem darceky balit do novin.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.