Náhoda ako základ delikates

Na náhodu sa dá spoľahnúť. Aspoň v tom, že vás prekvapí a ukáže vám niečo nové. Náhody v kuchyni vyslovene zbožňujem.

U nás sa stala dnes ráno. Milovaná zaliala ďumbierový odvar, ja som dochlípal svoju rannú kávu. Odvar precedila cez sitko a položila ho na moju šálku.

Káva s ďumbierom

Patrične ješitný na svoje veci som si to samozrejme hneď všimol a spozornel. Pozrel som do moky, či v nej zostala ešte káva. Dolial som ju do šálky a prstom jemne vyždímal pár kvapiek odvaru z odloženého sitka. A pochválil milovanú za gastronomické vnuknutie.

Bolo to zaujímavé a citrusové. Nie kyslé, ale príjemne svieže. Pomohlo, že ďumbier už stratil svoju prvotnú ostrosť. Ak chcete laborovať, skúste pokračovať. Dosladiť medom alebo trstinovým cukrom. Alebo to skúste s espressom.

„Objavili“ ste už niečo takýmto spôsobom? Čo také? Napíšte pod článok.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (6)

  1. Coffee a ginger beer pracujú spolu veľmi dobre;) Otestované!

    1. Ved vies, maniaka (a navyse ginger) tvojho formatu to nutne muselo napadnut skor ako mna ;-)
      Vsetko dobre v Londyne, nech sa ti dari

  2. Liliana

    Podliat pečené kura jablcnym vínom od svokra, odvtedy sa mi také nepodarilo. Pekné sviatky želám

  3. Ahoj, espresso lungo a maly platok citrona…. z nahody na zvyk (cesky pizzamajster Yuriy povodom z Ruska)

  4. nakraj jahody z nožom ktorým si krájal cesnak pridá príjemnú chuť

    1. musim niekedy vyskusat

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.