Sezónne

Jedna špargľa, dve rôzne prísady do rizota

Nedeľný obed: šparglové rizoto

Špargľovú sezónu neobídem nikdy. Minulý víkend sme si ju spravili len s maslovou mrveničkou a varenými zemiakmi, túto nedeľu som sa trochu pohral s rizotom.

Šošovicový šalát s pečenou tekvicou

Prekvapivý pár, tekvica a šošovica

Napriek počasiu je u nás jeseň čas, kedy sme veľa vonku.Treba zabezpečiť veci okolo domu aj záhrady. A samozrejme, donemoty hrabať lístie. Tak prečo si popri tom neupiecť na otvorenom ohni obed.

Dozretá baza čierna

Sirup z bazy čiernej. Bobúľ, nie kvetov

Sezónne ovocie si nevyberá. Tak som na dozretú bazu natrafil na letnej dovolenke v Štiavnických vrchoch. S krpcom sme sa vybrali obrať bobule, aby som z nich neskôr na chate uvaril sirup. Pár lyžíc skončilo aj na hruškovom koláči.

spalda-10

Sem so špaldou

Cez víkend som upratoval špajzu a našiel vrecko so špaldovou pšenicou. Celé lúpané zrná, slovenská produkcia. Prišlo akurát vhod, keď som špekuloval, čo na nedeľný obed.