Gurmán Food Fest v Bratislave – fotoreportáž

Paštéty

Rôzne okolnosti dali, že tento rok sa nebudem môcť vybrať na Bratislava Food Fest. Vlastne už premenovaný Gurmán Food Fest. Začal sa dnes a opäť v Medickej záhrade. Našťastie, Danica Janiaková na festivale už bola, a keď už nemáme vlastný článok, tak vďaka nej máme ako chuťovku fotoreportáž. Ďakujeme Danica, fotky radi odmeníme.

Bol niekto z vás na festivale? A čo ste ochutnali? Aký je podľa vás tento ročník? Napíšte do komentárov.

Gurmán Food Fest
Medická záhrada
Bratislava

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (14)

  1. Este by ma zaujimalo, ako organziatori vysvetlia odrb na navstevnikoch na slovensky sposob – zaplat si za gurman sek 12 eur, z toho 2 eur su vstupne. potialto v poriadku.

    nasledne 10 eur min a dokupit si sek sa neda inak ako znovu zaplatit napriek jasnemu napisu na paneli pri recepcii, ze dokupovat sa „gurmany“ da metodou 1 gurman=1 euro. cize inak ako opakovanym platenim vstupneho si uz navstevnik kupony nekupi.

    sami posudte, ci takto nastavena politika kuponov pomaha predaju jedla alebo len organizatorom, ktori takto zarabaju na vstupnom opakovane u ludi, ktori si uz raz za vstupne zaplatili. klasicka hanba na slovensky sposob. ze ma to este vobec prekvapuje.

    Odpovedať
  2. Odrb je skôr to, čo píšu na stránke festivalu: „Vstup je zdarma pre všetkých priateľov a milovníkov dobrého jedla“ a keď čítam ďalej, tak vidím v zátvorke „2 eurá sú účastnícky poplatok“. Čiže vstupné…

    Nemal by som možno problém to vstupné zaplatiť, ale nech sa potom nepíše hneď na začiatku, že ZDARMA…

    Odpovedať
  3. Okrem uz spominaneho odrbu ma nemilo prekvapilo, ze niektore restauracie, ktore povodne boli na strankach uvedene sa nezucastnili (Camouflage, Flowers), co som nakoniec akceptoval, pretoze na letaku, ktory sa na strankach objavil par dni pred startom akcie uz tieto nefigurovali.

    Sklamany som bol ale z urovne prezentovanych jedal – Brasserie La Marine sa „predviedla“ jahnacimi kotletami mdlej chuti, podobne ako Grand Hotel Stary Smokovec, ktoreho jelenie ragu bolo absolutne podpriemerne. K tomu treba pridat priemerne palacinky od Chez Amelie a je vymalovane – o gurmanske zazitky zial naozaj neslo.

    Ale aby som len nefrflal – Grand Hotel Smokovec ponukal okrem vechtovemu ragu aj vyborny bocik :)

    Odpovedať
  4. *vechtoveho ragu

    Odpovedať
  5. Sasanka

    Chcem napisat laskavy kriticky komentar, lebo fandim tomuto podujatiu, tak dufam ze sa mi to nezvrhne;-)

    1. Gurman nie je to co gourment. Toto sice bol gurman fest (vacsina ludi sa prisla za gurmany co najviac napchat a tak najvacsie rady stali pred cinskym fastfudom z Avionu ci kde to maju zakladnu), malokedy gourmet. Organizatori by mali este zopar rokov zostat pri prostom foodfeste, kym sa nevycibria.

    2. festival sa stale nevie rozhodnut, ci bude chutovecka, alebo menucko. Preto je uroven jednotlivych ucastnikov velmi rozna. Ja som si vybrala vlastne iba „44“ (whisky + skutocne delikatesy), „elesko“ (vino) a Skolu varenia. Takmer som mala problem minut gurmany, ani jedno (!) jedlo ma nezlakalo. Ja som vsak vegetarianka a kedze 90% jedal bol z masa a s masom, pre mna bol aj tazky vyber. Nabuduce vazne odporucam vegetarian choice.

    4. Nenasla som nijake sofistikovane dezerty. V tejto casti to bol uplny prepadak.

    5. Takyto festival ma aj osvetovu funkciu, ocenujem podiove show a skolu varenia. Ta druha vsak bola VYRAZNE lepsia, kvoli blizkemu kontaktu, kedy ste kucharom (a stylistom) videli pod ruky.

    Summa sumarum: Stale je (velmi) co zlepsovat. Ale uz sa tesim na buduci rok. Kedze som si konkurencnu akciu na hrade nevsimla, dufam ze vsetky sily, um a energia sa sustredia na jeden event.
    P.S. Dufam, ze sa mi podarila laskava kritika, ak taka vobec existuje.

    Odpovedať
  6. muška vínna

    bin, a ja prave naopak – jahnacie kotlety z BLM boli najlepsie z tam ponukanej jahnaciny (dokopy 3 som zachytila a vsetky ochutnala). cerstve maso, tepelna uprava tesne pred podavanim, medium, aby maso vyniklo, a velmi slusne demi glace.
    kamuflaz skupina mi tiez chybala, ale asi si v minulych rokoch nahnali dost klientov a uz sa nepotrebuju propagovat.
    pravda, uroven je velmi kolisava od stanku k stanku, ale zvacsa sa dalo na pohlad odhadnut, co nebude velka vyhra. nemam tusenia, co tam robi cinska vyvarovna panda-bufetovej kvality, ale pri poziadavke top-kvality by tam bola ledva polovica stankov.

    sasanka, do hry na gurmetov a gurmanov sa neradi nechame zatahovat. je to ocividne marketingovy tah, pred desiatimi rokmi nam stacilo slovo gurman, teraz sa uz ani nepotrebujeme oznacovat a sustredujeme sa vyhradne na jedlo.

    Odpovedať
  7. Muska: jedna dobra znama ma upozornila na zaujimavu vec. Riesila presne toto – rozdiel medzi gurmetom a gurmanom. Dala si namahu, ze zavolala na jazykovedny ustav. Tam jej povedali, ze slovencina prebrala iba slovo gurman a pouziva ho na oba vyznamy – aj ako milovnik dobreho jedla, aj ako milovnik kvalitneho jedla.

    Co zatial pozeram, aj pri predoslom festivale, tak je problem v kolisajucej kvalite (ikonicky problem SK restik vo vseobecnosti). Niekto mal v rovnakom stanku najlepsiu vec festu, iny v tom istom stanku ochutnal to najhorsie…

    Odpovedať
    1. Hej, to je teraz taká móda aj tu v Česku, po sto rokoch čo sa používajú oba výrazy v tom istom zmysle a ÚJČ a asi teda aj JULS (gurmán -a m. pôžitkár, vychutnávač, labužník) to tak berúm prišiel tuším Poštulka do Reflexu, napísal ultra múdry článok a od tej chvíle na českých fórach figuruje pár múdrych, striktných „gourmetov“. Pekná odpoveď tuto odkaz na pixy.cz
      Ja som nestihla ani PFF, ani BFF (GFF?) a podľa ohlasov ani veľmi neľutujem.

      Odpovedať
  8. no chez amelie sa neda urcite povazovat za gurmansky zazitok. taky stanok + ta cinska restika z avionu tam nemaju co hladat, ak sa uz tvaria gurmansky. inak jedlo v piatok bolo pomerne ok, aj dezerty sa dali najst. len to odrbavanie je velky sram, takze buduci rok dopredu zvazim.

    Odpovedať
  9. zuzanana

    Ahojte,
    no, aj my sme boli mierne šoknutí z toho „vstupného“, ale navštívili sme gurmán fest v sobotu aj v nedeľu, nakoľko zo soboty nám ešte zostali voľné gurmány :-)
    No a v neposlednej rade som sa veľmi na tento event tešila.
    Inak ako aj na stránke uvádzajú, tak pri kúpe 2 ks veľkých gurmán šekov po 12 €, máš dostať žetón na kávu. Tento sme nedostali, ale nejaký hnus energy drink :-(
    V sobotu nám akosi nechutilo, aj kvôli horúčave, aj kvôli veľa návštevníkom a veľkým radám pri stánkoch. V nedeľu som si však veľmi vychutnala školu varenia s Heňou a Miriam a ich neskutočne dobrou cícerovou polievkou, omáčkou, alebo čo to bolo. Tá veľká škola varenia bola na tribúne, kde bohužiaľ návštevník nemohol nič vidieť. Myslím, že minulý rok to bolo lepšie vyriešené obrazovkami, ale čo už. Asi sa muselo tento rok šetriť :-)
    Btw. mňa nadchli pirohy z hotela 3 studničky. Ako si pamätám, tak ich mali aj min. rok. 3 Studničky mali ešte vynikajúce jedlo, nejaké mäsko s krúpovým rizotom. Neskutočná mňamka…
    Taktiež nám chutila paela od au cafe. Dezerty sme nenašli bohvieako pekné, tak sme sa museli uskromniť zmrzlinou od Fruitisimo. Vcelku dobrá, ale mala som už lepšiu.
    Toť vsio.

    Odpovedať
    1. Henrieta Peskovicova

      Dakujeme Zuzka , mile za pochvalu. To cicerove bolo hlavne jedlo, da sa pouzit aj ako priloha k rybe (robieva ju ku grilovanej prazme) alebo k steaku.

      Mne sa na Gurmane pacila atmosfera, bola som aj na Food Feste na hrade, nevyslo im pocasie, no mam pocit ze tam mi chybala aj atmosfera hoci som jedla fajne masko uz neviem od koho (nejaky Liptovsky region). Gurman v Medickej mi pride zazdy rok lepsi a viete preco? Lebo aj ludia zacinaju chapat rozdiel medzi jedlom a jedlom ako pozitkom. A ak sa naucia ludia pytat si kvalitu, bude podla mna aj vasci zaujem restauracii sa ukazat a spravit show. Pomaly pribudaju nove zariadenia, sutaze a pacilo sa mi, ze ludia to naozaj pochopili aj ako piknik…doniesli si deky a s rodinami uzivali hry, fontany a jedlo a vravu ludi a dobre vino. Velmi sa mi pacil Gurman v Kosiciach, mal taku komornejsiu atmosferu, ale bolo vynikajuco. To co bolo chybne patri snad ku kazdemu eventu a skusenostami sa tieto chyby vychytaju. Verim, ze toho pozitivneho bolo omnoho viac, akurat ze ludia apriori viac (mnosztevne) kritizuju ako chvalia. Drzte gurmanskym festivalom palce :) Tento mal tusim 12000 ucastnikov, co je rekord…

      Odpovedať
  10. liliana

    no ja som asi bola na inom festivale :)
    vacsina jedal, ktore sme ochutnali, boli vyborne – specialne jahnacie kotletky od gate one – ktori mali cele menu skvele a najlepsi dezert aky som tam jedla – cokoladovu torticku s jahodou. navyse casnik bol velmi prijemny. predviedol sa aj matysak s jelenim stejkom s cokoladovo-alibernetovou omackou a brasserie la marine, najvacsie prekvapko boli mangalicove specialitky – bohuzial si nepamatam nazov restauracie, niekde z juhu. klobaska z mangalice jedna basen. az na jednu-dve vynimky sme mali same dobre jedla. vacsinou sa osvedcilo ochutnavat to, co tam priamo robili a nie zohrievane. dorazili sme to hubertom methode classique brut. velmi prijemny zazitok.

    Odpovedať
  11. Gaburiatko

    No ja som taktiez tento rok nemoha ist na FoodFest, teda gurman festival, ale ako to tu tak citam, tak nic moc :) Bola som na Slovak food festivale, musim sa priznat, nebola som z vyberu ohurena a ked sme si ja nieco vybrali, tak to nebolo nic moc. Ale mali sme aj uzasne veci, hlavne zakusky z Puchova :) Jahodove Mojito, novinku v ovoci ACAI, vyborna vec…..Mne sa minuly rok viac pozdaval FoodFest v Medickej, tak som sa nan viac tesila, prezentovala sa tam aj indicka kuchyna, ktora je moja oblubena, neviem, ci boli aj tento rok. No nic, uvidime, ako to dopadne nabuduce :)

    Odpovedať
  12. […] fotodokumentáciu a reakcie na podujatie nájdete medzi reportážami na stránke: http://delikatesy.etrend.sk/reportaze/gurman-food-fest-v-bratislave-fotoreportaz-7153 This entry was posted in PRÍSPEVKY. Bookmark the permalink. ← Slovak Foodfest […]

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *