Si skôr kuchár alebo pekár?

rečo otvárame stránku touto otázkou? Pretože každého, kto sa pohybuje v kuchyni, možno zaradiť do jednej z týchto dvoch skupín. Keď sme sa púšťali do prerábky našej kuchyne, zistili sme, že sa veľa vecí pokazilo. Od poškodenej databázy až po nefungujúce elementy a všetky tie problémy ešte navrch tromfol pokazený počítač. Na niečo to ale predsalen bolo dobré. Opravovaním takmer 300 článkov sme prišli nato, že delikatesy.sk patria jednoznačne medzi pekárov. Keď sme upratovali recepty do novovytvorených kategórii, rubrika Koláče obsahovala najviac receptov. No čo, sladké črevo nezaprieme…

Keď už sme pri receptoch, zrejme ste si všimli, že sa na novej stránke akosi rozmohli. Neznamená to, že sme stránku prerobili na receptár, ale povedzme že im budeme venovať trochu väčší priestor. V príprave máme aj možnosť, kedy by mohli recepty pridávať priamo návštevníci stránky. Zostáva nájsť spôsob, akým túto funkciu previazať s existujúcimi receptami na stránke, takže nateraz ide len o prípravu.

Diskusné fórum

Pribudli aj nové funkcie. Týkajú sa väčšinou debatovania a zdieľania informácii. Najvačšiu časť zabralo nové diskusné fórum. Na rozdiel od bežného komentovania článkov si vyžaduje registráciu. Táto registrácia zároveň platí aj pre stránku samotnú, takže ak náhodou v budúcnosti budeme pridávať nové funkcie, nebude treba mať dve rozličné registrácie. V diskusnom fóre môžete zakladať témy, pýtať sa na overené reštiky, prípadne konkrétne recepty alebo avizovať kulinárske akcie. Skrátka čokoľvek, čo súvisí s jedlom. Na rýchly prehľad, čo sa deje vo fóre, sa stačí mrknúť na hlavnú stránku delikatesy.sk. Je tam zoznam posledných tém aj počet príspevkov v nich.

Upratali sme aj priestor pod každým článkom. Popri možnosti poslať ho emailom známemu či do niektorej sociálnej služby je tu aj tlačítko na vytlačenie čistého článku. Pre tých, ktorí si chcú povedzme vytlačiť recept a vyskúšať ho neskôr.

To ostatné…

Pre všetkých tých, ktorí sa radi kochajú – pri všetkých nových článkoch bude možnosť rozkliknúť obrázky na väčšie rozlíšenie. Retrospektívne to žiaľ nie je možné zariadiť. Kto by sa s pribúdajúcimi článkami začal strácať, tomu pomôže vyhľadávanie podľa kľúčových slov, ktoré nájdete na titulnej stránke v dolnej časti. Kľúčové slová fungujú rovnako aj na fóre.

V pravej časti pod Menu pribudol nový zoznam – Gastro akcie. Nájdete v ňom prehľad nadchádzajúcich akcii, ktoré sa týkajú gastronómie a kulinárstva.

Rubrika Pôvodne a lokálne sa premenovala na Pôvodné a sezónne. Zároveň jej sekunduje vpravo hore plocha, ktorá bude zobrazovať sezónne ovocie a zeleninu, podľa toho, ako u nás dozrieva a je dostupné. V zozname budú chýbať všetky citrusové plody, keďže sú dovážané. Možno si časom všimnete, že cesnak, cibuľa, zemiaky, jablká a mrkva sa zobrazujú celoročne. Je to preto, že tieto sú dostupné po celý rok, keďže sa dajú skladovať. Časom tento zoznam upravíme aj o konkrétne odrody jabĺk aj zemiakov, takže bude zobrazovať aj tieto detaily.

Na záver môžme len poďakovať za trpezlivosť, ktorú ste s nami mali. Dúfame, že nová stránka vám bude slúžiť lepšie ako tá predošlá. Ak by ste náhodou našli nejaké pokrútené znaky alebo niektorá z funkcii nefungovala podľa vašich predstáv, ozvite sa. Ďakujeme!

P.S. a mimochodom, k prvej otázke, ty si viac „kuchár“ alebo „pekár“?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (11)

  1. Gratulujem k spusteniu a chvalim zmeny. Jedine co by som doladil by bola vyska riadkovania textu clankov. Trosku by som to zvacsil, lebo takto sa mi to necita dobre. :)

    Odpovedať
  2. vdaka za tip, povazuj za opravene ;-)

    Odpovedať
  3. Peter Ondrejka

    Som rad, ze sa podarilo. Na vsetko dobre sa oplati cakat, a platilo to aj v tomto pripade :)

    Odpovedať
  4. Teším sa s vami všetkými :) Je to super, sama viem, čo za fušku je reorgaizácia stránky…

    p.s.
    Som jednoznačne pekár, aj keď musím byť viac kuchárom :)

    Odpovedať
  5. Mozno je to len odlisnym nastavenim monitora (moj je nakalibrovany), ale ta seda v nadpisoch typu „Hladas nieco“ „O com sa debatuje“ je u mna prilis slaba, na hranici viditelnosti, trosku by som tomu prihodil :)
    Neviem ci si uz doladil to riadkovanie, ale nastavil by som to na rovnaku hodnotu ako je tu v komentaroch ;) To je dokonale komfortne citanie.

    A uz nerypem :D

    Odpovedať
  6. nemozem si pomoct ale nevidim prakticky ziadne zmeny, obzvlast ked bol web nefunkcny 2-3 tyzdne a update u mna vyzera skor tak ze sa len nahodi nova verzia a ked tak sa za chodu upravuje ako vypnut uplne web na x tyzdnov, navyse ked nemenite ani CMS

    Odpovedať
  7. Pridavam sa k Matovi, ta seda je fakt dost bleda…
    A som pekar z lasky a kuchar z nudze ;-)

    Odpovedať
  8. Mne sa stranka fyzicky velmi nezmenila, asi preto, ze pouzivam Firefox s predefinovanym fontoma velkostou. Paci sa mi forum, seda je v pohode (neviem, ci ste ju medzicasom zmenili). Web je vas sukromny, robite to ako hobby, a ked vam to trva mesiac a medzicasom ho vypnete, ja v tom ziadny problem nevidim, na internete je citania dost :) Hlavne, ze robite, to co robite s motivaciou a zanietenim.
    Mna to taha viac k peceniu (sladkemu), ale nema to kto jest (ja si musim davat pozor na liniu a priatel sladke nemusi), tak nosievam vysledky kolegom do roboty. Peciem doma sama. Varim tiez s radostou (a z lasky k drahemu, ked vidim, ako mu chuti), ale varime obidvaja, takze malokedy je to z nudze, vacsinou ma aspon jeden z nas inspiraciu. Co ma niekedy rozculuje na vareni, je, ze mozem navarit aj pre piatich, moj chlap zje vsetko, co vidi, a tak na veceru alebo na druhy den mozem varit znova. Som asi preto viac pekar, ako kuchar, lebo mam viac odvahy ochutnat hocico sladke, ako hocico varene…

    Odpovedať
  9. Tu sedu sme uz medzicasom opravovali, komu sa stale nebude zobrazovat spravne, mal by skusit refresh stranky, ale s podrzanym Shiftom (to nacita stranku odznovu).
    Nebol nas zamer prerabat stranku uplne ani menit to, co bolo dobre. Skor sme sa zamerali na prakticke funkcie a komunikaciu. Nakoniec, radsej sa venovat obsahu, ako kazdy mesiac „vytapetovat“ fasadu, nie? ;-)
    (a ze sa nam rozsypal cely redakcny system aj s databazou, to niekomu zrejme nevysvetlim.)

    Odpovedať
  10. ta seda nie je stale opravena a je stale bleda, testovane na vicerych compoch

    Odpovedať
  11. mal si pravdu, editoval som iny zaznam v css, ktory sa vola podobne.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *