Zeleninové

Žihľavové noky so surových aj varených zemiakov

Mimoriadne jarná kombinácia

Včera u nás doma vznikol jeden spoločný rodinný počin, krupicové noky so žihľavou a omáčkou z medvedieho cesnaku.

Špenátové noky

Špenátové noky so semienkovou posýpkou

Tento recept bude z kategórie – chcem to uvariť, ale nemám všetky suroviny. Mali to byť zemiakové gnocchi a nechcel som, aby sa to zvrhlo na obyčajné halušky.

Krupoto so šošovicou

Mimoriadne hrejivé aj sýte jedlo

Čas od času zvyknem zdokumentovať aj recepty a varenie mojej milovanej. Toto krupoto so šošovicou je presne ten prípad.

Hotový pšenový nákyp s tvarohom a kapustou

Ani ryžový, ani sladký, teda nákyp

Tento typ jedla nemá možno najlepšiu povesť. Všetko sa môže zmeniť, keď ponecháte len technologický postup a zároveň vymeníte takmer všetky suroviny.

Zimná vňaťka

Toto na zimu uskladniť nepotrebujete

Jablká máme už nabedničkované v pivnici, ale sú veci, ktoré v čerstvom stave neuskladníte. Napríklad zeleninové vňate. Nevadí, dajú sa kedykoľvek vypestovať.

Zeleninový tagine

Vôňa korenia a pečenia, zeleninový tagine

Tagine varievam pravidelne, aj keď nie príliš často. Nato, aby bol dobrý, potrebuje veľa rôznej zeleniny aj trochu náročnejšiu prípravu. Nedávno som doma trochu zmenil postup a vyšlo z toho parádne zeleninové jedlo.