Zeleninové

Cestoviny s baklažánovým pestom

Dovolenkové recepty: plnený baklažán aj pesto z neho

Ešte pred dovolenkou sme od priateľov dostali za igelitku baklažánov. Narýchlo sme ich nestihli spracovať, tak sme ich nechali v chladničke. Počkali nás a s čerstvou inšpiráciou sme ich zjedli hneď po návrate.

Kaleráb gigant

Pekne dlho pečená zelenina

Dávnejšie som písal o knihe Nopi, kde má Yotam Ottolenghi recept na dlho pečenú celú zelerovú hľuzu. Recept som si samozrejme upravil a hral sa s ním ďalej.

Povinná príloha je čokoľvek čerstvé a zelené spolu s citrónovou šťavou

Rýchla šošovica a na masle pražený zeler

Včera som zistil, že sa mi v chladničke sušia dve buľvy zeleru a treba ich spotrebovať. Nechcem som z nich ani pyré, ani ich piecť 3 hodiny podľa Ottolenghiho. Preto išli nachvíľu bokom a predbehla ich červená šošovica.

Žihľavové noky so surových aj varených zemiakov

Mimoriadne jarná kombinácia

Včera u nás doma vznikol jeden spoločný rodinný počin, krupicové noky so žihľavou a omáčkou z medvedieho cesnaku.

Špenátové noky

Špenátové noky so semienkovou posýpkou

Tento recept bude z kategórie – chcem to uvariť, ale nemám všetky suroviny. Mali to byť zemiakové gnocchi a nechcel som, aby sa to zvrhlo na obyčajné halušky.