Tradičné

Upečené scískanice

Keď chcete lokše, ale nie stáť pri sporáku

Pravidelne mávam chuť na dobré lokše. A rovnako pravidelne víťazí časová tieseň alebo lenivosť (neviem, čo častejšie), tak nakoniec vždy uvarím niečo iné. Na Záhorí ale majú fintu a volá sa scískanice.

Chlieb upečený v keramickom pekáči

Skalný chlieb

V našej kuchyni som včera objavil archeologické nálezisko a v ňom neporušenú keramiku aj skamenelý chlieb. Je možné, že dokonca ide o spopolnatený chlieb po výbuchu nejakej dávnej sopky.

Pražiť prudko a poriadne

Naklíčený hrach aj mak

Jar v záhrade aj kuchyni sú doslova čarovné obdobie, človek často vopred netuší, čo bude na konci jesť.

Orieškovo-datlové chrumky

Čajové pečivo nielen na sviatky

Posledné sviatky som piekol omnoho viac, než po iné roky. Niektoré recepty mi medzičasom prestali chutiť, tak som začal pátrať po iných. Vtedy som zistil, ako sa opakujú naprieč knihami aj kultúrami.