Tradičné

Pražiť prudko a poriadne

Naklíčený hrach aj mak

Jar v záhrade aj kuchyni sú doslova čarovné obdobie, človek často vopred netuší, čo bude na konci jesť.

Orieškovo-datlové chrumky

Čajové pečivo nielen na sviatky

Posledné sviatky som piekol omnoho viac, než po iné roky. Niektoré recepty mi medzičasom prestali chutiť, tak som začal pátrať po iných. Vtedy som zistil, ako sa opakujú naprieč knihami aj kultúrami.

Kváskové lievance

Na kváskové lievance si treba počkať

Po ražnom kvásku som doma začal viesť aj pšeničný. Doteraz som s ním nemal šťastie, koláče mi nekysli, vždy to skončilo fiaskom. Posledný mesiac prišla zmena, tak skúšam čo to dá.

Hotové jedlo

Špenát, čiže žihľava

Nedá sa povedať, že táto jar by bola normálna, ale bylinky sú našťastie vonku. Stačí ich pozbierať a uvariť z nich napríklad zaujímavý obed.