Teplý šošovicový šalát

Toto je trochu netradičný spôsob, ako pripraviť šošovicu, navyše ide o šalát a nie prívarok… Recept mám z úplne komerčného zdroja: z obalu šošovice, kúpenej v jednom zo supermarketov v Sydney.

Suroviny:

– 250g šošovice
– 1dcl olivového oleja
– malá červená cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– 4 bobkové listy
– 2 PL citrónovej šťavy
– 1/2 hrnčeka nadrobno posekanej koriandrovej vňate
– 1/2 hrnčeka nadrobno posekaných mätových lístkov
– 1 PL mletého kuminu
– soľ

Šošovicu nechaj cez noc namočenú vo vode. Na druhý deň ju dobre prepláchni v sitku a daj variť spolu s bobkovými listami a soľou, kým nezmäkne. Keď je hotová, opäť ju preceď cez sitko, zahoď bobkové listy a daj do misky. V malej miske zmiešaj spolu všetky ostatné suroviny, poriadne pretrep a polej zmesou šošovicu, potom jemne premiešaj.

A teraz príde ta zvláštna časť: servíruj teplé.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (4)

  1. ulicnik24

    same dobre veci, vyzera to chutne, spravim cez vikend

    Odpovedať
  2. […] nemusia skončiť vždy len v polievke alebo prívarku. Zo šošovice sa dá spraviť napríklad teplý šalát s mätou. Varená špalda zasa dobre chutí s tvarohom nasladko, alebo naslano s cottage cheese a […]

    Odpovedať
  3. je to super.pridala som kuskus a uplne skvele

    Odpovedať
    1. rovnako mozes pridat namoceny burgul, bude to podobne

      Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *