Prekvapivý pár, tekvica a šošovica

Napriek počasiu je u nás jeseň obdobie, kedy sme veľa vonku. Treba zabezpečiť kopec vecí okolo domu aj záhrady. A donemoty hrabať lístie. Tak prečo si popri tom neupiecť na otvorenom ohni obed.

Tekvicový krém už omrzel, placky a koláče tiež, tak sme pokročili do novej fázy. Chrúmanie nasurovo. Prípadne len krátko upiecť na pahrebe, aby zostala ešte akurát chrumkavá. Presne to som spravil. Z orezaných suchých konárov som založil v záhrade oheň a rozhrabal pahrebu.

Nato som položil rošt, vystlal ho alobalom a vysypal pokrájanú tekvicu. Tekvici nebolo treba veľa, možno len 10 minút.

Tekvica na pahrebe

Milovaná za ten čas uvarila s bobkáčom a cesnakom obyčajnú šošovicu, neskôr ju podusila  na opraženej cibuľke a pridala zelenej vňate. Navrch som prihodil opečenú tekvicu a kolektívne vyrobený obed na sobotu bol hotový. Keď som si nakladal duplu, prihodil som navrch pár stružlín parmezánu. Obed zasýtil, ale neodrovnal na ďalšiu prácu.

Šošovicový šalát s pečenou tekvicou

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. hmmm…tak toto vyskúšam!
    presne podľa môjho gusta :)

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *