Predjedlá

Hotová mrkvová nátierka

Pečená mrkva, voňavé korenie a čerstvo upečený chlieb

Nátierky si u nás doma robievame aj sami pre seba. Používam ich ako „cestovné“ jedlo, ale robíme ich takmer vždy, keď čakáme hostí. Väčšinou sú rýchle a domáci kváskový chlieb máme napečený vždy, takže pohostenie je pripravené rýchlo a ľahko.

Chlebíkamasútra alebo rozkoš po turecky

Ja viem, že som sa tu rozkrikovala, že nikdy nevarím, ale pravda je, že som opäť začala. Motiváciou mi bola nielen smrteľná gastronuda v bratislavských podnikoch, ale najmä fakt, že Milovaný je hrozne fajnový, takže ctižiadostivo hľadám niečo, čím mu ulahodiť. A ešte aj šetrím, lebo som žgrloš. Experimentujem najmä s kombináciami pomerne výrazných chutí […]

Bruscetta s grilovanou cukinou a mozzarellou

V lete, keď je veľa rajčín, si často zvyknem narýchlo pripraviť ľahkú bruscettu. Jedného dňa sme čakali návštevu, a tak som sa rozhodol ju ozvláštniť grilovanou cukinou a malými kúskami mozzarelly.

Pizzové rožky

Nedávno som upratoval recepty a spomenul si na jeden, ktorý sme zvykli za našich pološtudentských čias pripravovať napríklad na párty pre priateľov. Môžeš ho brať ako nostalgiu alebo recesiu, ale s malou úpravou surovín hádam prežije aj dnešné časy fajnových ristorante.