Polievky

Patizónová polievka s parmezánom

Polievka z mladých patizónov s parmezánom

Bývali časy, kedy sme doma varili prívarky úplne inak. Hustejšie, s mliekom aj kôprom. Keď sme nedávno dostali od dobrého priateľa mladé patizóny, časť ich padla na pečenie, zo zvyšku som spravil jednoduchú polievku.

Hotová polievka

Nedeľný obed: hustá zeleninová polievka

Minulý víkend sme čakali hostí a piekli kačacie stehná. Preto som rozmýšľal, aké ľahšie jedlá napasovať k tomuto hlavnému chodu. Vyhrala pestrá zeleninová polievka.

Sem so špaldou

Cez víkend som upratoval špajzu a našiel vrecko so špaldovou pšenicou. Celé lúpané zrná, slovenská produkcia. Prišlo akurát vhod, keď som špekuloval, čo na nedeľný obed.

Polievka

Dobrú polievku? Začnite u mäsiara

Ak sa vyberiete cestou polievka-var-sa-sama, výsledok nikdy nebude taký dobrý, ako keď jej budete venovať patričnú pozornosť a pridáte potrebné suroviny.

Máte tekvicu? Uvarte z nej hovädzí vývar

Klasický kuchársky trik, kedy nahradíte hovädzinu celou tekvicou aj s jadierkami. Napriek tomu bude výsledná chuť nápadne podobná práve tej chýbajúcej hovädzine.

Biela hubová polievka

Jednoduchá a chutná polievka, ktorá sa dá výmenou surovín pripraviť na tucty spôsobov.

Ruský boršč

Pripravte si veľa hrncov, budete zvlášť variť mäso, koreňovú zeleninu a ďalšie súčasti. Klasický ruský recept, chutná a sýta polievka.