Pistácie, fetta a pár bylín k tomu dajú parádny dip

Hneď ako vybehnú zo zeme prvé bylinky, začíname u nás doma robiť prvé dipy. Na tento nový ma upozornil Marek, videl ju v magazíne Olive.

Suroviny na dip

Suroviny

– 200g syru fetta
– 150ml bieleho jogurtu
– ½ avokáda
– strúčik cesnaku
– 50g pistácii
– mäta
– kôpor
– petržlenová vňať
– 1dl olivového oleja
– trochu citrónovej šťavy

Surovín je v ňom pomerne veľa a oplatí sa nevynechať ani jednu. Začnite pistáciami. Rozmixujte ich, ale nie úplne na prášok. Potom pridajte na kocky pokrájaný syr, avokádo, olivový olej a bylinky. Petržlenovú vňať som dal čerstvú, mäta nám rastie v záhrade a kôpor som zohnal len mrazený. Opäť pustite na chvíľu mixér, na koniec pridajte zvyšné suroviny a dokončite mixovanie aby bola masa hladká. Soľ netreba, fetta aj pistácie sú slané až-až. Na dochutenie môžete ešte použiť šťavu z citróna.

Posekané pistácie, avokádo a bylinky

Fetta. Veľa fetty.

Takmer hotový dip

Fetta, pistácie a veľa byliniek

Servírovanie nechávam na vás. Navrch sa hodí pár lístkov mäty. Alebo štipka posekaných pistácii, ak chcete vašim hosťom pomôcť s hádaním, čo ste do toho použili. K dipu ideálne opečený chlieb alebo bagetu. Aj keď zjete pol misky a budete sa zalizovať, stále to nebude ono. Dokonalé jedlo to bude až s vínom. Nám k tomu sadla fľaška veltlínskeho zeleného zo skalického vinárstva Vysoké pole.

Olovrant na terase

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (2)

  1. Gabriela

    Niečo fantastické, práve som ju dorobila, tie chute sa spojili a sú úúplne super :-)

    Odpovedať
  2. Kristina

    Skvele, super tip. Dnes robim quacamole, takze niekedy inokedy vyskusam tento dip.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *