Mäso

Hotový lepeňáč

Morčacie krky a iné lepeňáče

Polievku niekedy zvyknem robievať aj z morčacích krkov. Obyčajne zvyknú končiť na dvore, kde ich dorazí náš pes, ale tentoraz som si ich nechal pre nás.

marinada-divina-2

Logistika na silvestrovskú hostinu

Nože som mal, aj miesto činu, ale potreboval som motív. Silný motív. Nakoniec som našiel v obchode krásny kus jelenieho stehna z Lesov v Topolčiankach. A začal som odvíjať kompletné menu na Silvestra aj Nový rok.

meat-pies-8

Dnes som obedoval austrálsky fastfood

Občas ulietavam na doma pripravenom fastfoode, a tak som si spomenul na legendárne austrálske meat pies, čiže mäsové koláče. Predávajú sa väčšinou na športových zápasoch, ale je to tiež jedlo robotníkov, čosi ako našich „dvadsať deka s rožkami“.

Paštéta z králika a gaštanov

Paštéta z králika a gaštanov

Skúšali ste králika na červenom víne, ktorého sme nedávno robili? Potom vám možno zostalo trochu mäsa na výbornú gaštanovú paštétu.

Králik na červenom víne

Nedeľný obed: králik na červenom víne

Králika nezoženiete všade a nie každému je po srsti. Ale čo sa týka mäsa, je veľmi diétne, jemné a chutné. Ak ho skombinujete s červeným vínom a zvaríte z neho šťavu, dostanete mimoriadne chutné jedlo.

Hamburger a vychladený cider

Domáci hamburger nie je ani fast, ani junk

Grilovacia sezóna nie je len o jahnacích kotletkách, rybách a zelenine. Smelo do nej môžete zaradiť aj domáce hamburgery. Prečo si takéto jedlo vôbec robiť doma? Lebo vyrobené z dobrých surovín a zjedené v kľude s chladeným pivom sa toto jedlo čarovne prehupne z rubriky fast-food do rubriky špecialita. Kto ochutná, umelú hmotu už nebude chcieť jesť.