Friand, ľahučký mandľový koláčik
Pripomínajú iný francúzsky koláčik zvaný financier. Rozdiel je v tvare, masle aj dochutení.
Pripomínajú iný francúzsky koláčik zvaný financier. Rozdiel je v tvare, masle aj dochutení.
Bábovka je môj srdcový koláč. Navyše prvý, aký som v živote upiekol. Postupne som sa prepiekol cez trené cesto až ku kysnutému. Tu je doterajší výsledok.
Pomerne jednoduchý aj výdatný koláč, dá sa spraviť aj bez pečenia. Pracovne som ho nazval nie-cheesecake.
Výsledok bude sýty francúzsky koláč zvaný galette. Jednoduchý, zabaví vás len aranžovanie jednotlivých vrstiev.
Dať do sladkého pečenia strukoviny som už raz skúsil. Vtedy to dopadlo dobre, tak špekulujem ďalej.
Prezradím vám tajomstvo. Foodblogger nie je žiaden asketický exot, občas dostane chuť na obyčajnú pizzu. Fakt obyčajnú, napríklad margheritu.
Pár receptov z ovsenej múky a pár viet o tom, prečo je ovos výživný a zasýti nadlho.
Vegánske recepty ma väčšinou nefascinujú, ale občas sa stane, že niektorý predsalen vyskúšam. Tentoraz som sa pustil do cíceru, arašidového masla a medu. Výsledok ma posadil k nedeľnej káve a príjemnému poobediu.