Hydina

Kura kráľovské od HSH

Kráľovské kura – celkom slušná alternatíva

Už dávnejšie som písal o tom, že hydináreň vo Veľkom Záluží začalo ponúkať kráľovské kura. Meno nech vás nezavádza, kura nie je pre kráľov, ale vraj sa má počas svojho života kráľovsky. Či podľa toho aj chutí som skúsil len nedávno.

Francúzska klasika: coq au vin

Kohút sa neteší veľkej obľube. Málo mäsa, ktoré je navyše tuhé. Klasický francúzsky recept coq au vin mu však dodá úplne iný rozmer. Kvôli komplikovanosti varenia odporúčame variť pre väčší počet ľudí.

Kura pečené s feniklom na víne

Pečené kura ako klasika, ale navyše prevoňané feniklom a podliate dostatočným množstvom červeného vína. Ku kuraťu skúste pečenú zeleninu, pripraviť môžete oboje naraz.

Kuracie satay s arašidovým maslom

Cez víkend som sa pustil do pomerne jednoduchého indonézskeho jedla ‚Äì kuracieho satay s arašidovým maslom. Hustá žltá marináda s kurkumou a zázvorom, trochu marinovania a krátke grilovanie.