Grilovaný baklažán so šalviou

Bezmäsitému jedlu vie k plnšej chuti pomôcť gril a bylinky. Preto som zobral baklažán, v záhrade natrhal šalviu a urobil rýchly obed.

Baklažán zvyknem pred spracovaním nakrájať, posoliť a nechať odkvapkať na sitku. Vďaka tomu pustí horkosť. Potom plátky opláchnem, osuším a môžu ísť na gril.

Griloval som v rúre, tak som si plech vystlal papierom na pečenie, porozkladal baklažán, na kolieska uložil cibuľu s lístkami šalvie, prelial to celé olivovým olejom. K tomu som prihodil do grilu aj zemiaky v šupe.

Grilovaný baklažán

Netrvalo dlho a jedlo bolo hotové. Niektoré lístky šalvie nabrali chrumkavosť a prevoňali celé jedlo. Kto chce, môže si ho preliať bielym jogurtom a na záver dosoliť pomletou hrubou soľou. Milovaná išla inou cestou, nastrúhala si na to tvrdý syr.

Grilovaný baklažán so šalviou

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. dano dida

    prave som dojedol a naozaj jednoducha a pritom tak chutna vec. vrelo odporucam. pozn. mojim zemiakom to trvalo dlhsie, tak som baklazan vybral skor….

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *