Čokoládový toping s likérom

Tento víkend som vyriešil dve malé dilemy. Čo narýchlo ponúknuť nečakanej poobedňajšej návšteve a ako použiť likér, ktorý som dostal darom a nie je práve medzi mojimi najobľúbenejšími. V mrázaku som mal zmrzlinu, doma som mal aj horkú čokoládu, tak som pripravil vlastný toping.

Suroviny

– 100g horkej čokolády
– 2 až 3 PL sladkej smotany
– 2PL likéru

Mal som síce možnosť podávať zmrzlinu s kávou, napríklad ako affogato, ale rozhodol som sa nájsť nové využitie podarovanému likéru Tatranský čaj Karloff. Použiť takto môžete aj iný likér, ale trebárs aj brandy. Vo vodnom kúpeli nechajte roztopiť tabuľku horkej čokolády, pridajte k nej sladkú smotanu a pár lyžíc likéru. Rozmiešajte na hladkú masu. Ak by bola príliš hustá, môžete ešte pridať smotanu. Ako vám bude najlepšie chutiť.

Do misiek naberte kopčeky zmrzliny a prelejte ich hotovým topingom. Spojenie studenej zmrzliny a horúceho topingu je nádherné a vytvára príjemný kontrast.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (4)

  1. Dobry napad..ale neviem do akej miery sa da nazyvat 52% Tatransky caj „likerom“ :))

    Odpovedať
  2. Tatransky caj ma rozne varianty, od 32 d o82% alkoholu. Doma mam ten s oznacenim Liker, a ten ako uz sam nazov napoveda, ma najnizsi obsah alkoholu. Mozno to je varianta pre export, podobne ako mala volakedy Becherovka, ze niektore vignety boli modro-cervene a nie zlto-zelene… Alebo „vybehovy model“, kedze nastupil novy rad a novy dizajn.

    Odpovedať
  3. super fotka :)))))))

    Odpovedať
    1. Niekedy clovek skratka nestihne a nedobehne… ;-)

      Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *