Bruscetta s grilovanou cukinou a mozzarellou

bruscetta s cukinou

V lete, keď je veľa rajčín, si často zvyknem narýchlo pripraviť ľahkú bruscettu. Jedného dňa sme čakali návštevu, a tak som sa rozhodol ju ozvláštniť grilovanou cukinou a malými kúskami mozzarelly.

Suroviny

– rajčiny
– cukina
– mozzarella
– petržlenová vňať
– olivový olej
– mladá cibuľka
– citrón
– soľ a čierne korenie

Opláchni rajčiny a nakrájaj na malé kocky. Ja zvyknem predtým vybrať vodový stred rajčín, aby zbytočne nepremáčal celé jedlo. K rajčínám pridaj nadrobno pokrájanú mladú cibuľku, posekanú petržlenovú vňať a na malé kúsočky potrhanú mozzarellu.

Cukinu opláchni a pokrájaj na rovnako malé kocky, ako pri rajčinách. Rovnomerne rozlož na plechu, prelej olivovým olejom a daj do rúry ugrilovať dozlatista. Čas od času nezabudni v grile prehrabnúť.

Hotovú cukinu primiešaj k rajčinám a podávaj s chrumkavým pečivom podľa svojej vlastnej chuti.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (9)

  1. MAREK LORINCZ

    mnaaaaaam, sem stym, lebo zjem monitor!

    Odpovedať
  2. moj monitor nehaj tak, jako budem potom pridavat dalsie clanky?!? :-D

    Odpovedať
  3. Chcem dodat, ak sa nemylim, ze Bruschetta je talianske jedlo, ktore sa podava predovsetkym ako predjedlo. Bruscetta je nazov pochadzajuci zo slova abbrustolito ktore je pricastie minule slovesa abbrustolire = grilovat, piect sa. Takze abbrustolito znamena peceny alebo grilovany. Ked sa tu jedna predovsetkym o chlieb, La Bruschetta je grillovany chlieb s „niecim“. Prava talianska bruschetta je pocesnakovany a olivovom olejom pokapany chlieb opeceny do chrumkava a su na nom zvycanejne rajciny s bazalkou, papriky a sruhany syr. Tato Bruscheta je zaklad, no samozrejme jestvuje vela druhov tohto grilovaneho jedla aj v samotnom Taliansku. Tak teda podla mna, nie je spravne povedat „hotovu cuketu pridaj k rajcinam a podavaj s chrumkavym pecivom“ ale je lepsie „cuketu,rajciny a mozzarelu podavaj na grilovanom krajci chlebika“. (chlieb sa griluje vzdy v rure a nie na panvici).

    Odpovedať
  4. MISKA:D

    mno…he recept je uuuuchvatny, mnam…. keby je to hotove a nachystane n amonitore, pridaaavam sa ku kolegovi z prveeho komentara…:Dzjedla by som ho. nem jedevam casto taketo jedla zo zeleniny, ale moja mamin aj s babkou rady chodia do vasho vinneho domu a bavia sa na vasich akciach lebo maju styyl..:Dhehe

    Odpovedať
  5. vinoteka? kde? koho? My vinoteku nemame a myslim, ze ani Marek z prveho prispevku… ;-)

    Odpovedať
  6. Viktor, ja, ze co mas taky cerveny nos :)

    Odpovedať
  7. aaale neee, to len pokazene auto, vikend a cerstvo aj upal a dehydrataciu… jak sa vravi, ze hladnemu aj z hrnca vykypi…

    Odpovedať
  8. Inak s autom som mal aj ja problemy vcera, pri Novej Bani, ide karta proste

    Odpovedať
  9. kukni sa na oblohu… spln… vtedy sa vzdy ondia veci… mam overene… ;-)

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *