Recepty a suroviny

Vrstvy orechového cesta a krému z mascarpone

Úplne prerobené tiramisú

Na istý čas sa u nás v rámci rodinných osláv uchytila doboška. Teraz ju vystriedala podobná torta. Pripravuje sa podobne ako doboška, len ľahšie a chuťí ako tiramisú.

Hustý, ale bez zahusťovadiel

Islandský jogurt skyr

Takzvaná nordická kuchyňa k nám prenikla najnovšie aj cez kyslomliečne výrobky. Nie importovaním, ale cez Česko.

Hotový peceň batatového chleba

Batatový kvasový chlieb

V poslednom čase u nás doma najviac ide oranžový chlieb zo sladkého zemiaku. Nafúkne sa ako balón, má tenkú kôrku a jemnú striedku.

Sezamové cestoviny

Sezamové, makové aj konopné

Asi pred rokom som tu krátko spomenul tekvicové cestoviny. Nie ofarbené tekvicovým olejom, ale priamo z tzv. tekvicovej múky. Teda toho, čo zostane po vylisovaní oleja.

Chrenová omáčka

Chren, smotana a maslová majonéza

Týždeň som doma sušil kus čerstvého chrenu, kým sa dostal k tomu, aby som z neho cez víkend urobil parádnu omáčku. Alebo dip, podľa toho, na čo to použijete.

Pivovarské jačmenné mláto

Chlieb z pivovaru

Pivo som do kváskového chleba dal už neraz. Tentoraz som sa spojil priamo s pivovarom, aby som skúsil použiť iné pivné medziprodukty.