Recepty a suroviny

Sušený kvas

Obnova kvasu zo zálohy

Tento týždeň som mal väčšie pečenie, robil som viac chlebov naraz. Pár dní potom som šiel znovu nakŕmiť kvas na nové pečenie a on nikde. Niekoľkokrát som prehľadal chladničku a naozaj nikde. Takže po 4 rokoch sa stalo to, pred čím na každom kurze varujem ostatných – vždy si pred miesením odoberte kvas.

Víkendová raňajková torta

Víkendová raňajková torta

Začalo to pomerne nevinne, keď malý doniesol zo škôlkarskeho dvora plné vrecká lieskovcov. Boli trochu menšie, ale predsa sme ich nalúskali za 200 gramov.

Zelenina veľkosti mikro

Mizerná úroda, ale dobrý obed

Tento rok sa na úrodu nemôžem sťažovať. Sucho však spravilo svoje, no napriek tomu som žiadnu zeleninu nezarýľoval späť do zeme.

Výrobná linka

Mrkva a klinčeky v lievancoch

Tento recept som našiel v jednej knižke o zdravej výžive a patrične som si ho prerobil z droždia na kvas. Pôvodne predpokladal aj pohánkovú múku. Tú som nemal, ale pomohol som si ražnou.

Vrstvy orechového cesta a krému z mascarpone

Úplne prerobené tiramisú

Na istý čas sa u nás v rámci rodinných osláv uchytila doboška. Teraz ju vystriedala podobná torta. Pripravuje sa podobne ako doboška, len ľahšie a chuťí ako tiramisú.