Recepty a suroviny

Chrenová omáčka

Chren, smotana a maslová majonéza

Týždeň som doma sušil kus čerstvého chrenu, kým sa dostal k tomu, aby som z neho cez víkend urobil parádnu omáčku. Alebo dip, podľa toho, na čo to použijete.

Pivovarské jačmenné mláto

Chlieb z pivovaru

Pivo som do kváskového chleba dal už neraz. Tentoraz som sa spojil priamo s pivovarom, aby som skúsil použiť iné pivné medziprodukty.

Zapletený môže kysnúť vo forme

Pletenec s medvedím cesnakom

Pôvodne sa zo začalo tým, že som zamiesil cesto na sladký koláč s mrveničkou. Chcem som minúť zásoby ringlót, ale pri hrabaní sa v mrazničke som narazil na ďalšiu misku pesta z medvedieho cesnaku. Každú chvíľu vyraší čerstvý, tak som sa pustil najprv doňho.

Pain d'epi

Postrihaná bageta

Kváskové pečenie ma postupne vodí do rôznych zákutí pekáriny. Navyše chlieb a pečivo zvyknem pomerne často robiť aj do daru. Nedávno sme takto robili francúzsky tematický košík, upiekol som doň pain d’epi, teda obilný klas.