Stolovanie s výhľadom na Kamzíku

Interiér Brasserie

Začiatkom marca v televíznej veži na Kamzíku v Bratislave otvorili dve nové reštaurácie. Presnejšie, jednu reštauráciu a jednu brasserie. Na tomto mieste predtým fungovala reštaurácia aj predtým, známa hlavne kvôli svojej otáčajúcej sa podlahe. Návštevník tak počas stolovania môže vidieť celú panorámu mesta.

Bolo slnečné nedeľné ráno a vietor postupne rozfúkal všetky oblaky. Vybrali sme sa do Bratislavy za inými povinnosťami, ale medzi nimi sme si odskočili na Kamzík. Autom sa dá výjsť až ku vchodu, ale nechali sme ho radšej nižšie a príjemne sa prešli. Hneď pri vchode je Passage Bar, kde sa nás čašník opýtal, ktorý z podnikov si chceme vybrať – či reštauráciu na dlhšie stolovanie, alebo menšiu brasserie, na kávu a zákusok. Spolu s nami sa do priestoru nahrnula ešte hŕba ďalších ľudí, ktorí sa pýtali na „tú, ktorá sa otáča“, preto sme sa vybrali do Brasserie.

Po vystúpení z výťahu sme vystúpili rovno do priestoru kaviarne. Bolo plno, ale podarilo sa nám chytiť posledné miesto. O chvíľu nato prišla výťahom skupina, ktorú sme stretli dole. Točiaca sa reštaurácia o poschodie nižšie bola beznádejne plná. Po chvíli čakania sa objavil čašník a upozornil nás, že na jedlo sa čaká. Koľko presne sme sa dozvedeli až keď telefonoval kolegovi dole, že má upozorňovať prichádzajúcich hostí na hodinové čakanie. Bolo jasné, že v takúto slnečnú nedeľu podnik zažíva krst ohňom. Aj keď sa personál snažil, nervozitu bolo cítiť.

Výhľad na mesto

Objednali sme si wrap s kuracím mäsom a avokádom (3,00 €) a zeleninový šalát s cesnakovými krutónmi a balkánskym syrom (3,00 €). Milovaná z detského menu ešte priobjednala mrkvový šalát s hruškou (1,00 €). A potom nastalo ono hodinové čakanie. Výhľad bol skutočne krásny a stál za výlet. Zaskočilo nás, aká je Bratislava v podstate malá. Teda aspoň z tejto výšky.Vieme si predstaviť, že večerný a nočný pohľad musí byť rovnako krásny, povedal by som až romantický.

Podnik bol stále plný, jeden stol to nevydržal a zrušil objednávku. Čašník v krátkom rozhovore s kolegom len utrúsil, čo vraj vedel dopredu – jedna spoločná kuchyňa bude mať s dvoma podnikmi problém. Problém mala ale aj so vzduchotechnikou. Odór, ktorý z nej vychádzal, nebol príliš príjemný.

Kurací wrap

Neviem, či mám pochváliť kuchára za vynaliezavosť, ale bolo zjavné, že mu možno dochádzali suroviny, a tak sa rozhodol improvizovať.

Čas od času sa čašník pristavil a spresňoval čas, kedy sa nám malo na stole objaviť jedlo. Ako prvý prišiel kurací wrap. Kuracie mäso s opečenou slaninkou, k tomu listový šalát a žltá mrkva. Avokádo nikde. Po ďalších desiatich minútach nám priniesli šalát. Mal byť zeleninový s balkánskym syrom, ale  namiesto toho prišiel listový s farebnou mrkvou, cherry rajčinami, malinovým dresingom a príliš slanými kukuričnými nachos. Dokonca sa mi do taniera dostali aj cesnakové krutóny z pôvodne objednaného zeleninového šalátu. Na farebnú párty do taniera prišlo aj spomínané avokádo, ktoré chýbalo vo wrape. Neviem, či mám pochváliť kuchára za vynaliezavosť, ale bolo zjavné, že mu možno dochádzali suroviny, a tak sa rozhodol improvizovať. Alebo nemali ešte naštudované zloženie všetkých jedál. Nechválime, že sme na zmenu neboli vopred upozornení. Objednaný mrkvový šalát s hruškami prišiel, až keď mala manželka wrap dávno zjedený.

Listový šalát s kukuričnými čipsami

Čas pokročil, tak sme sa rozhodli dať si ešte kávu a rovno zaplatiť. Mal som výhľad za bar, tak som videl na prípravu. Mlynček mlel dávku priamo do páky, ale čašník kávu len ledabolo uhladil, neutlačil. Espresso bolo značky Caffè Vergnano (1,50 €), prišlo naservírované s pohárom vody a v správnom objeme. Crema však bola príliš svetlá a tenká. Stačilo trochu snahy a mohla to byť naozaj dobrá káva.

Zaplatili sme, počkali na výťah a pomalou prechádzkou cez les sa vrátili k autu. Až doma, pri kontrole cien z účtenky ,sme prišli na ďalšie prekvapenie a možný dôvod zmätku s naším jedlom. Namiesto objednaného mrkvového šalátu s hruškou za 1 euro boli na účtenke šaláty dva, oba za 3 eurá. Jeden, ktorý som si objednal a nedostal, druhý, ktorý som si neobjednal ale dostal.

Ak ste zvedaví na tieto podniky, doporučujem chvíľu počkať, kým vychytajú muchy. Veža nemá kam ujsť. Rezervácia sa nám javí tiež ako dobrý nápad a možno by stálo zato navštíviť podnik v časoch mimo obvyklého náporu ľudí. Dáme podniku čas a na točiacu sa reštauráciu si aj my radšej chvíľu počkáme.

www.altitude.sk
televízna veža Kamzík
Bratislava

P.S. Boli ste už na Kamzíku v spomínaných podnikoch? Ako sa vám páčilo? Spomeňte aspoň pár vetami v komentároch pod článkom.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (24)

  1. z blata do kaluze sa tomu hovori, predtym to bolo aspon 90’s retro

    1. Ja by som nehadzal flintu do zita. Fakt treba ist „ked sadne prach“ a uvidime.

  2. WanderingTaoist

    Bystrica/UFO sa neotaca a nikdy neotacala. Nie je to technicky mozne, nema os tocenia.

    1. niekde citam, ze volakedy sa otacali obe, ini zasa tvrdia, ze tociace sa zariadenie preniesli neskor na Kamzik. Ma niekto hodnoverny zdroj, ktory tieto informacie potvrdi alebo vyvrati?

  3. WanderingTaoist

    Napriklad tu (slova jedneho z architektov mosta): http://www.34.sk/text.php?text=3-15

    1. Vdaka za link. Len tak mimo, ale ved vo vnutri by nemusel byt plny kruh, toto technicke riesenie sa da zrealizovat podobne ako zelenica postavena do kruhu, tiez nemusi mat stredovu os. Na nej voziky s podlahou, ostatne zabezpeci ozubnica a motor s ozubenym kolesom – voila, a predsa sa toci…
      Staci mat len po celom obvode dostatocny priestor, ale mozno ho zahatavaju prave tie dva pilony, neviem.

  4. WanderingTaoist

    Tiez som si to povodne tak predstavoval (dlho som zil v tom, ze sa UFO toci). Len ked nad tym rozmyslam, mam pocit, ze by tu bolo nebezpecenstvo vyklznutia ci prevazenia celeho ufa, kedze je uchytene len v mensej casti telesa. Cely stred je vo volnom priestore, co by muselo celkom zatazovat konstrukciu, ak by sa otacalo prostrednictvom ozubeneho sukolia. Nehovoriac o srandach ako vietor atd. Plus spotreba energie na horizontalne otacanie takeho tazkeho telesa by musela byt dost vyrazna. Pri sucasnych technologiach by to ale mohlo byt technicky mozne.

    Zbezne som hladal mozne riesenie necentrovanej otacavej restauracie, ktora by mohla byt vzorom pre otacave ufo, ale nic som zatial nenasiel. Toto je ale aspon zaujimave vychodisko pre dalsi resers, ak to niekoho zaujima: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_revolving_restaurants

  5. hm, ja som mal skor na mysli iba otacavu vnutornu podlahu, nie cely skelet.

    ale spat do restiky, boli ste tam niekto? aky ste mali zazitok?

  6. ja to necham odlezat tak mesiac, dva a mozno navstivim, kedysi davno to bola moja celkom oblubena restika s vyhladom

  7. vegalogic

    Ja som tam bol nedavno iba na colu s umyslom pokochat sa vyhladom, takze nemozem hodnotit tento podnik do hlbky, no Viktorov clanok ma mierne sokoval. Myslim si, ze „nevyzretost“ podniku v ziadnom pripade nemoze ospravedlnit svojvolnu zamenu surovin (velmi radikalnu) bez predbezneho informovania zakaznika a chybny bill. A cakacia doba pri takto jednoduchych pokrmoch mi pripadala velmi-velmi dlha, i ked bol podnik plne obsadeny (Preco cez vikend neposilnia personal o brigadnika-ucna z odboru kuchar-casnik ci studenta hotelierstva? Urcite by sa ich naslo plne priehrstie, keby bola ochota a vola.). Jedine, co mozem vyzdvihnut, su velmi prijemne ceny vzhladom na danu lokalitu.

  8. zuzkulka

    ja som tam raz zobrala jednu navstevu zo svajciarska a bola to osudova chyba. Bolo to vsak tesne pred prechodom na euro, tak verim ,ze sa uz zlepsili. Vtedy mali listok v troch jazykoch, ale casnicka neovladala ani jeden. Pri dverach mali napisane velkymi pismenami, ze sa da platit aj eurami, ale casnicka bola leniva a velmi drza. Kava bola slaba, zakusky este slabsie a odvtedy som sa tam nikdy nevratila. Ako vsak teraz citam tvoju recenziu, mozno im este dam jednu sancu :)

    P.S.: oprav si gramaticku chybu tesne nad fotkou salatu : „Nechválime, že sme na zmenu neboli vopred upozornený. “ :)

    1. zuzulka a ty si oprav gramaticku chybu vo svojom prispevku :DDD

    2. Dominika

      Snáď to upozornený s y si myslela len zo srandy!!!

  9. Marek Lorincz

    No neviem priatelia, ja osobne by som šancu nedal, jedna kuchyňa pre dva hojne navštevované podniky, plno ľudí, personál nebude mať na to nervy, som z fachu, tak viem o čom hovorím. No je to veľká škoda…

  10. Lubstrans

    V Altitude som bol vcera s priatelmi. Bola to jednoducho parada. Neviem ci skutocne potrebovali len nejaky cas na doladenie prevadzky po starte ale vcera bolo naozaj super. dal som si Hraskovy Krem a Hovadzie licka s knedlou a jedlo bolo fantasticke a cakacia do ba do 20 min. Mozem len odporucit

  11. Lubstrans: to rad pocujem, urcite vyskusame este raz a uvidime.

  12. takze sa tam chystam pozriet uz aj ja, mam tam rezervaciu na 27.4 takze potom podam spravu :-)

  13. po navsteve sumar: jedlo ok az po vyborne (hlavne jedla najma), kvitujem skvele a cenovo pristupne detske jedla (4e) a polievku (1e)- potomkovi som jeho hamburger vyslovene zavidel.
    co mi ale vadilo bol dost zvlastny interier (boli sme v altitude s otocnou podlahou) – strieborna stena, zlatom z polovice obhodeny podhlad, sive parkety s viditelnymi smuhami od topanok, kovove dosky s vyrezanymi znakmi v popri pulte a starozitny klavir v rohu – posobilo to cele dost chladne co nam v kombinacii s prilis silne pustenou klimou a otacajucim sa stolom posobilo krutenie hlavy a nutkanie na opustenie priestoru..

  14. Bratislavcan

    ahojte, boli ste tam teraz niekedy niekto? zmenilo sa to tam od viktorovej navstevy?

  15. 5.7.2012: Zmenilo sa hodne. Jedlo pod 14€ tam ani nie je (okrem polievky), menu obsahuje asi 10 jedál. Porcia síce hladného nenasýti (ak si nedá komplet menu predjedlo, polievku, hlavné jedlo a dezert, čo je cca 50 €) ale jedlo je veľmi chutné. Na jedlo sa čaká minimum, pretože pri tých cenách tam asi veľa ľudí nechodí…
    Jedno veľké negatívum: Už pri vstupe pre výťahom Vás upozornia, že do otočnej reštaurácie je vstup iba ak si objednáte jedlo. Dúfam, že tú frázu vedia aspoň v 5. jazykoch, nech má SK hanbu aj za hranicami…

    1. Az teraz sm si vsimla tento komentar a musim PLNE suhlasit. Za tri komplet obedy sme tam nechali okolo stovky… A preto sme tam boli uz asi posledny krat.

  16. Nooo my sme tam boli s ocinom a so sestrou akurat niekedy na zaciatku jari a tusim v strede tyzdna a vtedy v restike skoro nikto nebol. Personal ustretovy, vsetko ok jedlo krasne naservirovane a chutne az na tie MINI porcie…. Mali sme objednanu nejaku divinu, cestoviny a rybu s niecim… Jedina adekvatna porcia boli cestoviny, ostatne nestacilo na celkove utisenie hladu a to niesme velky jedaci. Bezne v restike malokedy dojem cele jedlo. Takze sme po dojedeni neboli najedeni… Ako bodku sme si dali dezert creme brule a zmrzlinu… A potom prisla ta SUMA :D

  17. Neda mi ,aby som sa nepripojila k hodnoteniu podniku.Syn mal narodeniny,tak nas pozval na obed do tejto atraktivnej restauracie.Prisli sme sem z roznych casti Slovenska a dojem „jedna katastrofa „.Kym prisiel casnik,tak sme cakali pol hodiny a hned nas upozornil,ze na jedlo sa caka 50 minut.Tak sme sme sa rozhodli,ze uz ked sme sa dostavili az sem,tak to preckame.Ale problemy este len zacali.Na napoje sme cakali pol hohiny.povedali nam,ze im spadol system v pocitaci,Obed sme dostali po hodine a pol.nie prilis teply.Na dezert sme uz rezignovali aj na kavu.Nas doje bol hrozny.Povedali sme si,ze uz nikdy viac.Skoda,lebo je to atraktivna restauracia,ale zakaznikov toto urcite odradza a pochybujem,ze to niekto skusi este raz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *