Reštaurácia Impresia: update

Asi ešte nie som dosť slávna. Po mojej recenzii Impresie sa do nej napriek mojim chválospevom nehrnuli davy nadšených, ktoré by preplnili vačky majiteľa zelenými. Asi. Možno sú dôvody celkom iné.
Impresia zmenila majiteľa. Zmenila aj obsluhu, údajne aj šéfkuchára a menu. Syrový tanier s figovým čatní nahradil – obyčajný syrový tanier. Na jedálnom lístku pribudli mäsové pokrmy. Z niektorých oddelení mäso úplne vytlačilo vegetariánske možnosti. V predjedlách nezostalo nič, čo by som si mohla položiť na jazyk bez poškvrnenia svojej karmy. Milovaný ma upozornil na niečo rybacie, ale to bolo podávané so zázvorom a wasabi. Na tomto svete neznášam len tri veci: na prvom mieste sú úrady. Potom už je to len zázvor a wasabi.
Kým som dolistovala menu, mala som slzy už aj v nose. Zrušili sépiové rizoto! A zrušili aj medovo-horčicový dressing k šalátu. Šaláty sa scvrkli na dvesto gramov. Dvesto gramov je pre kojenca, nie pre moje rozložité telo. Hlad ma mocne škrtil, objednala som si šaláty. Dva.
Nikdy som nepochopila úchylný nápad podávať dvestogramové šaláty. Chápem, že majitelia neradi púšťajú peříčko, keď ide o potraviny typu obrie krevety, píniové oriešky alebo artičoky. Ale objem šalátu sa dá predsa za smiešnu sumu zvýšiť prostým pridaním zeleniny. Slečna sa naje, je spokojná, príde zas. A povie aj ostatným slečnám.
Milovaný si dal rizoto s lososom, obrími krevetami a mušľou Svätého Jakuba.
Couvert už Impresia nepodáva (alebo sme boli personálu nesympatickí) takže sme sa museli zaobísť bez chleba s maslom.
Moje šaláty vyzerali dobre. Artičokový bol naozaj artičokový. Ten s jahodami a ‚Äûfetaky syrom“ obsahoval presne čajovú lyžičku ‚Äûfetaky syra“. Jahody sa nemuseli hanbiť pred mojou spomienkou na naozajstné jahody z detstva. Žiadny holandský plast. Ešte tam bol oranžový melón, ale ten si dal len Milovaný; tváril sa psychicky vyrovnane. Oba šaláty plávali na tri centimetre v sladkej polievke. Mne to nevadí, ja to mám rada. A mám rada aj opražené mandle, takže som sa celkom príjemne najedla. Jeden šalát by mi ale určite nestačil a to nie som gréckorímsky zápasník. Nie že by si gréckorímsky zápasník bežne dával v reštike šaláty, ale keby náhodou.
Milovanému priniesli – no toto – sépiové rizoto! A nádherný kus lososa a masívne, obrovské megakrevety. Celé sa to chuťovo aj úpravou nápadne podobalo na veľdiela, ktoré sme tu jedli prednedávnom. Ak naozaj vymenili šéfkuchára, ten nový je (čo sa týka rýb) podozrivo rovnako vyladený.
Impresia má nejaké tajné cestičky, ako sa dostať nejakými podzemnými katakombami rovno k moru, inak si tie zásoby neviem vysvetliť. Ich ryby a morské potvory sú šokujúco dobré. V každom prípade – rešpekt!
Rizoto čierne ako moja duša, bohovské, krémové, jemne pikantné: presne na hranici zachytiteľnosti. Naolejované krevety praskajúce pod zubami, biele mäso z nich perverzne vyskakuje do úst; Milovaný mi nechal len jednu a potom už len chvostíky. Losos sa v nádherných čistých plátkoch roztvára pod ľahkým naťuknutím vidličky. Je úplne nechutne dobrý. Trošku zúrim, že som si ho neobjednala ja.
Okrem jedla sme mali fľašu minerálky (Evian, iná nebola) a kolu. √öčet: 1109 Sk. Z toho dve kilečká tvoril Evian.

http://www.impresia.eu/bratislava.html
Stránka ešte v čase, keď píšem tento článok, je nie updatovaná.

Ceny: Vzhľadom k porciám trocha premrštené, ak ste rybací maniak – našetríte si.
Odporúčané jedlo: Čokoľvek s morskými potvorami alebo lososom.
Poklesky: Premäsované menu, malé porcie.
Koho vziať: Prvé rande (slečinku), kamarátku (na diéte). Fanatického rybára?
Hviezdičky: Tri a pol. Howgh.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (6)

  1. ulicnik24

    No diki, kedze sme v rodine mali podnikatela v tomto odvetvi tak si viem zivo predstavit co sa odohravalo v majitelovej hlave. Je smiesne ze pri velmi drahych jedlach silou mocou setria na vstupnych surovinach ktore tvoria uplne smiesnu sumu v porovnani s predajnou cenou.

    Odpovedať
  2. S tým wasabi robíš chybu. Ale proti gustu …… :-{)

    Odpovedať
  3. Zdravim
    Musim uznat ze mas mnogo irecity slovnik co sa tyka jedla…. Naposledy si ta pamatam ako si brutalne rychlo citala knihy s prenikavym hlasom… Nevidel som ta dobrych skoro 12 rokov, kedze som nebol ani na jednej stretavke. Tak vidim ze bodujes v mediach…. tak sa drz…
    PAPA Mato

    P.S. s tym wasabi fakt robis chybu…..sushi je skvost…

    Odpovedať
  4. viktorko

    caute tak najprv Vas chcem pozdravit, to je moj prvy komentar na viktorovej stranke (viktor- mas super meno !! :-D )
    Mate to tu fakt super, sledujem stranku uz dlhsie ale az dnes som sa regol. Dik za privitanie.. :-))
    prva otazka: Budete robit aj recenzie restik ktore su na vychodnom Slovensku alebo to robite systemom ,,Kam nas nohy zanesu,,..?

    Odpovedať
  5. ahoj,
    urcite by sme chceli postupne rozsirovat zoznam o podniky a obchody na celom Slovensku, co vsak samozrejme zalezi najma od ludi, ktori sem pisu. Zatial je to presne systemom, akym si pisal: kam nas nohy zanesu.
    pekny den a vitaj ;-)

    Odpovedať
  6. milá Lenka, ten kuchťo z impresie je môj……..a varí perfektne!!!!!!!!!!!
    a keby si mala na niečo dobré chuť, a nebolo by to práve v ponukovom lístku ( ponuka sa pravidelne obmieňa/, myslím, že by vyhoveli tvojej požiadavke aj tak.
    Ryby sú ozaj dobré, ja milujem hlavne krevetky ……. ale ja maska je tu dosť.
    ďakujem za tvoj názor, dúfam, že k „nám“ ešte prídeš……Karin

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *