Mozarella s focacciou v malej pizzérii na rohu


Predstavte si malú pizzériu na rohu. Vonku má zopár stolíkov (v teplých mesiacoch samozrejme), objednáva sa a platí pri kase a kuchárka zakričí vaše číslo, keď je pizza hotová. Presne takáto je pizzéria Sole Mio na Grösslingovej ulici v Bratislave. V základe ponúka tuším 12 pizza a v chladenej vitríne zopár dezertov, ale kdesi dole na jedálnom lístku sa schováva mozarella s focacciou.

Nápad je jednoduchý, na tanieri je rajčinová šťava (nie kečup), v ňom čierne olivy a uprostred roztopená mozarella so šunkou. Po okrajoch je rozložená suchá a chrumkavá pizza, resp. focaccia. Predstavte si to tak, ako keby vám naservírovali mozarellovú pizzu s olivami, iba rozloženú na drobné, každú surovinu zvlášť. Šunku obyčajne vynechám, pretože ako obedné jedlo je sýte dosť, navyše ma fascinuje tá jednoduchosť všetkých surovín. Kúsky focaccie si potom striedavo namáčam do rajčinovej šťavy a zajedám ukrojenými kúskami mozarelly a olivami. Porcia je statočná, takže sa človek môže takýmto labužníckym spôsobom zalizovať dostatočne dlho. Nečakajte nič bombastické, ani mozarella nebude z byvola, ale všetky ostatné suroviny sú poctivé. V jednoduchosti je krása. Zopár čerstvých lístkov bazalky uprostred poteší ako posledná chuťovka na jazyku.

Mozarella, 380g za 125 Sk, pizzeria Sole Mio, Grösslingova ulica 31, Bratislava

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (12)

  1. ulicnik24

    No a fotecky? popis dobry ale fotecka chyba.
    sunka je v platkoch alebo narezana?

    Odpovedať
  2. predpokladam, ze je v platkoch, tak ako ju pouzivaju aj na pizzu.

    fotecky? zajtra cvaknem a uverejnim.

    Odpovedať
  3. Viktor, už som sa dávno chcela opýtať, tebe včera skutočne celý deň stačil ten rukolový šalát? Nešiališ nás tu, že ako zdravo a potajomky si niekde v kútiku kuchyne odfaklíš kúsok klobásky:)

    Odpovedať
  4. ahoj,
    v tej sekcii nie je napisane vsetko, co si za ten den dam, vzdy vyberiem len jedlo jedlo, ktore sa mi zda byt zaujimave, alebo ktore mi v ten den mimoriadne chutilo. Ak to bude hoci aj cesnakova hrianka, tak ju tam urcite dam, neboj
    Starost o mna nemusis mat, ja jem jak male babo, kazde dve hodiny nieco mensie. Aj ked na to nevyzeram… ;-)

    Odpovedať
  5. ulicnik24

    No to by bolo zaujimave sldovat kazde dve hodiny co do seba natlacis ;-)

    Odpovedať
  6. jedna oprava: ja netlacim, ja jem a vychutnavam ;-)
    extra pre teba, doplnene ilustracne foto…

    Odpovedať
  7. Shira313

    Díky za tip kam na ľahký obed :o)
    Inak, zaregistroval si už nový web http://www.souk.cz ? Stojí za to nahliadnuť … :o)

    Odpovedať
  8. ulicnik24

    No extra pre mna by ma skor zaujimala fotka jedla ako fotka budky kde to jedlo podavaju, pripadne viac interier ako zovnajsok :-)

    Odpovedať
  9. shira: souk som registroval este ked fungoval na cuketkovom blogu ako navstevnik… ale suhlasim, stoji zato nakuknut
    ulicnik: niekedy nemoze mat clovek vsetko… nakukni tam a presvedcis sa sam ;-)

    Odpovedať
  10. Sole Mio este funguje? Tak to uz je zasluzily podnik… ked som robil na Gajovej, v roku 1997, chodili sme tam na obed tak 1x za tyzden. Robili pizzu malu a velku, mala bola tak akurat na obed, velku som si rozdelil s frajerkou :-)

    Odpovedať
  11. funguje, funguje, dokonca trochu vynovili interier

    Odpovedať
  12. to som nesmierne rad ze sloe mio ma takych to fanusikov..
    Len pre uplnost sole mio funguje uz od roku 1993 a na Grösslingovej coz je len mensia
    pizzeria od Sole mia na feriencikovej. A ked mozem odporucit tak najme v letnych
    mesiacoch je vinikajuce tiramisu ale nie to klasicke ale s cerstvimi jahodami.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *