Konečne dobrá zmrzlina, od Taliana v Gio Caffè

Gio Caffè

Zmrzlinu som na Slovensku prakticky prestal kupovať. Prečo? Dôvody celkom obšírne rozobrali na reťazce.sk. Nadmerné používanie dochucovadiel, v niektorých prípadoch nadrzovku používanie esencii a potravinárskych farbív. Zmrzlina mi teda ostala len ako dovolenková atrakcia. Nedávno tá dovolenková atrakcia prišla za mnou, do Nitry.

Gio Caffè na Kupeckej ulici v Nitre

Keď čakáte klasický zmrzlinový pult s tridsiatimi čudnými príchuťami, budete sklamaní.

InteriérPodnik sa volá Gio Caffè a je na Kupeckej ulici, teda na pešej zóne. Zvonka nenápadné logo, veľký slnečník a sedenie so stolmi. Nič nenasvedčuje tomu, že vnútri bude retro poklad. Keď čakáte klasický zmrzlinový pult s tridsiatimi čudnými príchuťami, budete sklamaní. Pult tu je, ale zmrzliny sú v klasických zásobníkoch s chrómovými poklopmi. Všetko podstatné je vypísané na veľkej tabuli hore. Príchutí som napočítal 11 + 1 príchuť dňa. Keď sa na tabulu pozriete lepšie, uvidíte aj zloženie jednotlivých zmrzlín. Je napísané slovami, ale aj znázornené ikonkami. Príklad? Citrónová zmrzlina má nakreslené 4 kocky cukru, iné majú 2. Pomocou ikoniek si ľahko predstavíte, čo a v akom pomere dostanete do kornútka. Kričím Bravo! Konečne niekoho napadlo šalamúnske riešenie – dať zákazníkovi podrobnejšie informácie a zároveň neprezradiť presnú receptúru.

Kelímok s orieškovou a pistáciovou zmrzlinou

Zasnený interiér

Objednávam si do kelímka veľkú porciu (1,50€ 2€), orieškovú a pistáciovú. Malá stojí 80¢ 1€.  Zlozvyku s oškrabávaním naberačky donemoty sme sa už dúfam zbavili, slečna sa mi snaží napratať špachtlou kelímok do prasknutia. K nemu dostanem samostatne zabalenú lyžičku. Servítku si môžem zobrať sám z podávača. Zmrzlina je hustá, krémová a… jednoducho výborná. Cítim mlieko, aj pistácie a orechy. Trochu zamrzelo, že v tej orieškovej neboli opražené kúsky lieskovcov, ale aj bez nich to bola naozaj dobrá zmrzlina.

Broskyňová zmzlina

To isté platí o ovocných zmrzlinách. V broskyňovej vidno zvyšky rozomletých broskýň, to ovocie tam naozaj je. Opäť, porcia statočná a neoklamaná. Pri ďalšej návšteve som vyskúšal čokoládovú a espresso. Čokoládová šokuje farbou, skoro tmavšou ako brownie. Je v nej čokoláda so 70% kakaa a je to patrične cítiť. Espresso je zasa príjemne smotanová a kávová. Výborné!

Sedíme s priateľom pri bare na vysokých stoličkách a pozorujeme interiér. Aj ľudí, ktorí vchádzajú. Vošli dve mamičky s kočíkmi. Vtedy som si uvedomil ďalší podstatný detail – podnik má dva vchody. Zmrzlinový pult sa dá takto krásne sprístupniť, aj keď je umiestnený vo vnútri podniku. Mamičky s kočíkmi elegantne vošli, vybrali si, zaplatili a pokračovali von druhým vchodom. Žiadne otáčanie sa uprostred podniku.

Posmelený výbornou zmrzlinou si hovorím, som „u Taliana“, dám si espresso (1,10€). Za barom vidím legendárny stroj Faema E61 a dva mlynčeky. Slečna sa nás pýta, či si prosíme ristretto alebo picollo. To nevyzerá dobre… Keď pustí kávu do cappuccino šálok, je to ešte horšie. Nastáva krátke upozornenie, výmena šálok, nová káva a zlé finále. V creme diera a káva so silným podielom robusty. Viacerí sme ju odhadli 60/40. Zdá sa, že veľa skvelých a originálnych konceptov kríva, ak príde reč práve na kávu (Shtoor má tieto problémy doteraz). Servírky sú ústretové, ochotné aj usmievavé, tam problém nie je. Ale na podnik s kávou v mene musia venovať jej príprave jednoducho viac pozornosti. Alebo majiteľ ich školeniu…

Skvelý koncept, ale prečo je ich tak málo?

Celkové hodnotenie je napriek tomu veľmi povzbudzujúce. Neskôr som si overil pozadie podniku. Taliansky majiteľ si ho sám vymyslel aj vydekoroval. Nejaký čas tiež skúšal receptúry. Navyše venoval čas detailom. Podnik má aj poschodie, samostatným zážitkom sú toalety. Neprezradím, choďte sa pozrieť. Originálne svetlá a atmosféra sa zasa naplno predvedú navečer. V Gio Caffè dostanete nielen zmrzlinu a kávu, je tu aj doplnkový tovar. Napríklad farebné cukríky v dózach zo 60-tych rokov aj limonády. K dispozícii je aj wi-fi. Zmrzlinu si môžete zobrať aj domov, kilový kýbel vám predajú za 15€.

Suroviny v produktoch nemusia šáliť, pretože ich kupujú lacnejšie (aj kvalitnejšie) mimo Slovenska.

Ako je možné, že takýto dobrý koncept môže na Slovensku vôbec vzniknúť? Ak si spomeniete na rozhovor s Andrejom Brunom, prídete nato. Suroviny v produktoch nemusia šáliť, pretože ich kupujú lacnejšie (aj kvalitnejšie) mimo Slovenska. V prípade Gio Caffè viete kde. Možno aj toto je jeden z dôvodov deformácie slovenskej gastronómie.

Naspäť k zmrzline. Gio Caffè je veľmi podarený a originálny koncept. Krásny retro interiér, výborná zmrzlina a pekne dotiahnuté detaily. Plus majiteľ popri krásnom dizajne nezabudol ani na zákazníka samotného a veci prispôsobil pre jeho pohodlie. Teraz stačí už len dostať trochu nadšenia pre kávu do personálu a bude to bezchybné. Teší ma, že takýto koncept vznikol v malom meste a na živoriacej pešej zóne. Dôkaz, že to ide aj mimo obligátnych nákupných centier. Presne takto si predstavujem zmrzlináreň!

Gio Caffè
Kupecká 2 (pešia zóna)
Nitra
www.giocaffe.eu

(celý upatlaný od čokolády...)

P.S.

Na Gio Caffè ma dávnejšie upozornil Marek Lörincz, len som tipu nevenoval dostatočnú pozornosť (tak mi treba…). Až Rado Augustín z reťazce.sk ma nakopol k návšteve. Vďaka, tu je jeho recenzia.

17. decembra 2011

Majiteľ medzičasom zapracoval na káve, výsledok sa ukázal na takmer ukážkovom cappuccine. Aha!

Cappuccino v Gio Café
Cappuccino ako má byť, cukor nie a nie prepadnúť cez penu

Náladovka

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (48)

  1. Miro Ba

    Dobry den,
    vyrastal som na zmrzline, rodicia mali 20 rokov zmrzlinaren.
    „Zlozvyku s oškrabávaním naberačky donemoty sme sa už dúfam zbavili“ – co je zle na oskrabavani? teda samozrejme pokial mam dat za zmrzku 80centov tak nehovorim. Ale pokial niekto predava kopcek za 30centov tak by sa zmrzlinarovi neoskrabavanu porciu neoplatilo predavat.

    Odpovedať
    1. Miro BA: Ak o zmrzline nieco vies, potom musis vediet, ze volakedy sa zvykla naberat lyzicou, ktoru zmrzlinar este poriadne pooskrabuval o okraj nadoby. Boli aj taki chmataci, ktori mali na tej hrane vypuklinu, takze osrabali este viac. Ak sa tento zlozvyk sklbi so zmrzlinou, ktora je vyrobena z chemie, tak tomu hovorim okradanie zakaznika. Aj ked za 30centov. Obchodnici su v tom ale neni sami…

      Spominam si na vlastny zazitok, ked som predaval zmrzlinu a kavu na jednej z plazi v Sydney. Majitel bol Talian, a ked ma uvidel, kolko naberam zmrzlinu, tak ma hned sprdol. Nie zeby som oskrabaval, ale daval som tak normalne. Vynadal mi, ze musim dat poriadne, lebo inak si jeho zakaznici budu mysliet, ze ich chce osklbat a nepridu. Mal vacsi podnik priamo na plazi a bol jediny, takze o konkurencii to nebolo. Napriek tomu si na tieto veci daval pozor. Tomu sa hovori kultura podnikania. Zakaznik musi mat skratka pocit, ze dostava maximum. Ako to obchodnik spravi, to je uz samozrejme jeho sikovnost. Ze si to zakaznik na Slovensku zatial nevyzaduje, je len a len jeho problem, toto sa neda zvalit na nikoho.

      Odpovedať
    2. Miro Ba

      Ale hovorit o normalnom oskrabovani a o oskrabovani s upravenou lyzicou je dost podstatny rozdiel. Myslim ze zmrzlina za 30centov moze byt rovnako kvalitna ako zmrzlina za 80centov. Pokial das normalny kopcek tusim 30ml za 30c tak ti mozno pride viac ludi ako ked das velky kopce za 80c, pretoze niekto si povie ze nedam predsa za jednu zmrzku 80c…takto si moze dat 3 rozne za tu istu cenu…ano, neoskrabana zmrzlina vyzera efektnejsie ale nazyvat oskrabavanie zlozvykom je podla mna moc :)..myslim ze o tomto by sa dalo debatovat dlhsie…napr keby som si kupil nie velmi dobru zmrzlinu za 80c tak by ma to stvalo asi viac ako keby som mal oskrabanu porciu horsej zmrzliny za 30c…

      Odpovedať
    3. Nehovorim, ze vsetci zmrzlinari klamu a maju upravene lyzice. Skor mi islo o celkove nastavenie predavajucich, od samotneho pristupu k surovinam az po servirovanie. Takych sami zda je dnes zial vacsina. Ale to iste plati aj o restauraciach, rovnaky neduh s polotovarmi.
      Inak, na cenu by som sa moc neodvolaval. Napriklad v Gio sa neplati za kopcek, ale za nadobu/kornutok, do ktoreho to dostanes. Cize si mozes dat nabrat do kelimka aj jedinu zmrzku, ale rovnako tak aj tri. Ked sa to samozrejme spoji s kvalitou, tak podnik bude plny aj pri takejto cene. Verim tomu.

      Odpovedať
      1. Dobry den prajem,

        v prvom rade vam dakujem za tento clanok (i za vsetky ostatne) a za super tipy, komenty, nazory…Je to na mojom ‘ to visit liste’. Priklanam sa na Vasu stranu i v pripade tejto diskusie.

        Taketo vyborne domace zmrzliny som vyskusala hlavne v zahranici, asi najblizsie v Prahe (odkaz na angelato.cz). Cloveku nie je luto zaplatit viac penazi, lebo to co dostane, je daleko lepsie, ine, chutnejsie ako tie davne pradavne kopcekove zmrzliny, co sme si kupovali, ked sme boli mali (a to este nie som taka stara, mam 25 rokov).

        Kopceky su take velke, ze clovek je najedeny z jedneho a nema potrebu si dat nejaky dalsi (ak teda nie je zmrzlino zrut). A vo vela zmrzlinarnach tohto typu je obvykle, ze ked zakaznik chce, tak mu rozdelia jeden kopec na 2 rozne chute…

        Som rada, ze nieco taketo sa rozmaha i na Slovensku.

        K

  2. Marek Lorincz

    Vidíš Viktor, oplatilo sa, zmrzlina fantastická, škoda že práve nemali bazalkovú s octom ;) , ale tie orieškové majú viac druhov, tak nabudúce. Ešte poriadne doladiť KÁVU a „zabijú sa dve muchy jednou ranou“, ako ospravedlnenie za jej prípravu, snáď len to, že mladé usmievavé dievčatá sú neni z fachu :( …i ked možno preto ten ochotný prístup ..?

    Odpovedať
  3. Inak, keď sme pri zmrzline, kto si v Bratislave pamätá Jamu? Viete kde bola?

    Odpovedať
    1. leclercq

      samozejme…:) kedy ju zrusili? to uz bolo tusim davno… teraz si niesom isty ale nebola pri novej dobe ako teraz stoji ntc? :)

      Odpovedať
      1. Ano, presne tam bola ;-) Kedy ju zrusili? Hm, asi po revolucii, alebo ked sa zacalo stavat NTC. Vie niekto?

    2. leclercq

      po revolucii urcite nie, ja mam teraz 24 a este minimalne ako 10-rocny si ju pamatam, cize niekedy koncom 90s resp. so zacatim realizacie ntc.

      Odpovedať
    3. Ja skor placem za cukrarnou na Sturovej, kde je teraz ten Bagel.

      Odpovedať
    4. Jama je urban legend. Najlepšia zmrzlina pred 89. rokom bola U zlatého kohúta v rodinnom dome v Prievoze, pri kine Pokrok, a nie v Jame. Vyrábali ju tam Juhoslovania a bola chuťovo aj konzistenciou lepšia ako zmrzlina v Jame.

      Odpovedať
  4. Miro Ba

    no to neviem kde bolo…ale mne velmi chutila v podunajskych u Tibaja.

    Odpovedať
    1. S Tibajom si blizko, toto meno sa prave spaja so zmzrlinou v Jame. ;-)
      Urob si vylet do Nitry a porovnaj, som zvedavy na tvoj nazor ako syna zmrzlinarov

      Odpovedať
    2. Miro Ba

      ako pojdem do alebo okolo NR urcite sa zastavim a ochutnam :)

      Odpovedať
  5. Silvia Ba

    Tibaj bol najlepší. Teraz je dobrá vo VRAKUNI..

    Odpovedať
  6. Miro Ba

    vo vrakuni je to tusim daka tibajova rodina…mne chuti aj zmrzlina v rusovciach ktoru mam blizko

    Odpovedať
    1. v podunajskych je tiez vyborna zmrzka – udajne maju kupenu recepturu od Tibaja. je to na konci podunajskych, pred „skratkou“ to dunajskej luznej.

      Odpovedať
  7. Ja som sa namotala na nitriansku Gio zmrzlinu. Lebo taku citronovu a jahodovu som jedla snad len v Taliansku… takže cesty cez Nitru plánujeme s planovanou zmrzlinovou prestávkou :-)
    S kvalitou kavy súhlasím, že nič moc, ale pýtali sme sa na to a vraj majiteľ testuje viacere druhy kávy a hľadá tú pravú… tak dúfam, že toto nie je finálny výber a skoro ju nájde, lebo je to škoda. Ale obsluha bola vždy milá, usmiata, zhovorčivá, takže sme sa tam vždy dobre cítili.

    Odpovedať
  8. Today arrived the new espresso cups ;) Thanks Viktor

    Odpovedať
  9. ..oj..taku peckovu zmrzku mate v nitre..? pri najblizsej navsteve skocime na cokoladovu..:)

    ps: pekny clanok..good job..

    Odpovedať
  10. Ak mozem doporucit, tak v Bratislave na Dlhych Dieloch vo vnutrobloku Pribisova-Majernikova (maly trh) robia velmi chutnu zmrzlinu a vedla je stanok s talianskou pizzou a gyrosom. Robi to original talian a aj zemle robi priamo v prevadzke… original olivovy olej… celkom mnamka :) Pizzeria Paradiso

    Odpovedať
  11. liliana

    mne chuti zmrzka v takej malej cukrarni zmrzlinarni pri astre (krcma a fitness, nie ten hotel na druhej strane ulice), myslim ze tam dodava elezi, ktore je z vrakune, to uz tu niekto spominal. v cokoladovej su kusy dobrej cokolady, v ovocnej kusky ovocia. ani suroviny nesidia.

    Odpovedať
    1. Elezi.sk ma dve pobvocky, jedna je aj s vyrobnou vo Vaj noroch oproti restauracii Modry dom, a druha je tam kde pises, ano popis sedi, poctiva zmrzlina sa da robit len s poctivych surovin. Dakujeme za doveru. Elezi

      Odpovedať
  12. aj som si zatocil na tej hracej skrinke, muhehe :)

    Odpovedať
    1. Tomas! To sa nerobi, takto vyzradzat! ;-)

      Odpovedať
  13. zastavili sme sa cestou z dovolenky v sobotu, vyskusali a jediny problem vyslovila moja polovicka. ako sa zaobidem u nas (v ba) bez takejto pistaciovej ? mimochodom skusil som aj kavu a bola ok

    Odpovedať
  14. ja si všade dávam čokoládovú zmrzlinu.no takú aká je v Gio som nikdy nejedla. odvtedy už nikde nejem zmrzlinu lebo viem že by ma to sklamalo. všetky tie albanske a neviem ake zmrzliny čo kakao ani nevidelo ma už neinteresujú.
    proste čokoladovu zmrzlinu si predstavujem presne tak ako ju maju v Gio..
    :)

    Odpovedať
  15. Tak Nitra ti je male mesto…!? ;-)

    Odpovedať
    1. Bez urážky, skôr v zmysle, že na niečo podobné som natrafil konečne aj mimo BA.

      Inak, v našej rodine ide storka, že svokor písal domov a namiesto mena Nitra napísal Malá pri Bratislave. A že tá pohľadnica došla… ;-)

      Odpovedať
  16. V PK pri kruhovom objazde pri zámockom parku, oproti trhu, predávaju zmrzlinu vyrobenú klasickou metódou.

    Odpovedať
    1. ak myslíš tú čo sa nazýva jadranská, tak tá je veľmi mizerná zmrzlina. v pk nie je jedna dobrá zmrzlina, žiaľ.

      Odpovedať
    2. no 15- 20 rokov je už dosť nato, aby sa u nás ako „klasická metóda“ klasifikovala výroba zmrzliny z prášku – tá je totiž zmrzlinármi používaná takmer výhradne všade.

      Odpovedať
  17. Daniel Dudinsky

    ja som dnes bol pracovne v Nitre, chcel som ist na illy v Mlynoch, ale kedze som si vsimol Gio Caffe a spomenul na tento clanok, tak som uprednostnil… moja otazka na slecnu za pultikom, aka je to vlastne kava, ci nieco masove alebo cosi komornejsie, sme sa nepochopili, ked som sa spytal, ci je to cosi ako Lavazza alebo nieco mensie, sukromnejsie, ukazala mi vrecko kavy, ze toto je to :-D co sa tyka espressa, povedal by som, ze zvladnute, crema ok… osobne mi vadila slamka zapychnuta v citrone v pohari s mineralkou, lebo ked som nalial mineralku, citron isiel hore a s nim aj slamka… osobne si myslim, ze slamka bola uuuplne zbytocna… zmrzlinu sme skusili coko a ja nugatovu, v ktorej boli kusky orieskov, okrem ineho aj mandlu som nasiel… celkovo hodnotim tak, ze ak do nitry, tak preco nie prave do Gio Caffe, nabuduce snad tu hlavnu prevadzku skusim… tato mensia je v Mlynoch pri bocnom vchode..

    Odpovedať
  18. […] V ten istý deň, ako som prvý krát navštívil Kurta, som skočil s rodinkou do osvedčeného Gio Caffé v Nitre na zmrzku. Nie, nebudem porovnávať jogurt so zmrzlinou. Gio som použil na porovnanie konceptu, […]

    Odpovedať
  19. gaburiatko

    Na zaklade tohto clanku som velmi tuzila ochutnat tuto zmrzlinu. Ked som bola zaniest dcerku na prazdniny k rodicom, kt. byvaju nedaleko Nitry, tak som to zial nestihla. Avsak poradila som nasim, nech sa tam vyberu v ramci vyletu do Nitry a pochutia si na super zmrzline. No a odozva bola absolutne negativna, nechutila im ani jedna z troch, co si objednali. Dokonca moja dcera, absolutny zmrzlinofil ju ani nedojedla. Tak ja neviem, ci sa nestavili niekde inde :) Ja ju vsak rozhodne pojdem skusit a podam hlasenie :)

    Odpovedať
  20. zmzlina v gio caffé je perkektná, odkedy sme ju ochutnali, inde nechodíme. Fakt je to iba ovocie, smotana a cukor, žiadne prášky. Malej dcérke kupujem iba túto zmrzlinu, stojí euro, ale tá báječná chuť

    Odpovedať
  21. ja som tiež neodolala a na základe recenzie sme si s drahým urobili výlet do NR. Nuž, jedla som zmrzku na roznych kontinentoch, ale musím skonštatovať, že táto je neskutočnááááá- fakt- takú chuť zmrzliny som už dávno nemala. Poctivá a neskutočne dobrá. My sme si dali 70 perc. čokoládu, jogurt, opražené lieskovce a vyskúšali sme aj kivi a banán. Všetky boli super. len jedno lutujem, že takú nemáme v BA…aspon zatial som na taku nenatrafila.

    Odpovedať
  22. Gio zmrzka nie je zla ale je dost sladka, v Bratislave odporucam zmrzlinu v Eurovei,aj ked sa dost pokazili od zaciatku a Elezi(jahoda a orech su vynikajuce) vo Vajnoroch, v dubravke je talian Maxi Gelato,tam su velmi dobre neovocne zmrzliny,su velmi kremove,ale su tiez ciastocne na baze past,pridavkov,hlavne to citit na ovocnych zmrzlinach

    Odpovedať
    1. A ktore teda odporucas? Myslim bez slovicka ale ;-)

      Odpovedať
  23. V Eurovei nemam vacsie vyhrady aj ked na zaciatku to boli ine porcie, zvykli si ze ludia zaplatia aj skoro 1 euro za kopcek,co sa mi nepaci prave u Gio zmrzliny, v Eurovei viem ako zmrzlinu vyrabaju, viem ze sa snazia aj o cerstvost ovocia atd, v Elezi je velmi dobra jahoda aj orech, aj ked ostatne zmrzky su tiez fajn, cena 1 euro, Maxi Gelato ma skutocne kremove zmrzliny, lenze ovocne mi tam nechutia, vanilkova je z pravej vanilky, orieskove su dobre, arasidova, amarena, cena za kopcek 60 centov

    Odpovedať
  24. Bol som minuly tyzden v madarskom meste Encs, mal som to po ceste, tak som sa chcel stavit zevraj vo vybornej restauracii odkaz na anyukammondta.hu bohuzial rezervacia nutna, tak som sa aspon stavil v miestnej cukrarni, zakusky vynikajuce a za dobre peniaze, inac typ na zakusky v Bratislave cukraren Arriba(petrzalka), mne chutia ich mini veternicky, nie vsetky kolace su podla mojho gusta, ale velmi sa snazia o poctivost surovin.

    Odpovedať
  25. Zmrzlina je skutočne skvelá. Roky som ju jedávala len na dovolenkách, k tej na rodnej hrude som mala averziu a nestála za hriech. Prvý krát ma nahovoril syn na zmrzlinu v Eurovei, bola ohromná, len tá cena….No a potom sa otvorila zmrzlináreň na Kupeckej a ja som sa zamilovala. Absolútny pôžitok. Ťahala som tam všetkých známych aj rodinu. Prvú sezónu boli ceny 0,80 a 1,50 € a na kopčekoch sa naozaj nešetrilo. V prevádzke v Mlynoch to ale neplatí, porcie sú menšie a nestáva sa, že zmrzliny je toľko, že až odporuje gravitácii. Moja skúsenosť je taká, že ceny sú za 1 a 2 kopčeky, čiže v malom kornútku 2 kopčeky sú za 2 €, myslím, že dohnali aj Euroveu. Ale prvé leto do kornútku napchali aj dva druhy za jednu cenu, len boli menšie ako jeden veľký za rovnakú cenu. Od vlani čo kopček, to euro. Aj tak som tam nechala nejedno euro, zvlášť posledné horúce leto, len som to už viac zvažovala.

    Odpovedať
  26. Treba ist na zmrzku do Green tree. Myslim, ze Eurovea sa moze oproti tejto zmrzke strcit. Nie su to sice velke porcie, ale ta chut a kvalita zmrzliny je velky rozdiel. Inam uz ani nechodim. Je to talianska bio zmrzlina a je naozaj vynikajuca. Kto ma rad cokoladovu, tak az pri tejto zmrzline spozna, co je cokoladova! Ostatne samozrejme vobec nezaostavaju. Vrelo odporucam!

    Odpovedať
  27. pri najbližšej návšteve NR si asi zabehnem do Gio caffe ochutnať tu ich ospevovanú zmrzlinu :)) v BA odporúčam skúsiť zmrzlinu v Mercek Café & Cake na Kaštieľskej – kvalitné suroviny, žiadne oškrabávanie kopčekov a cena 0,60€/kopček

    Odpovedať
  28. no vo vajnoroch maju taku zmrzku ze na zadok padnes… sice 1 eco za kopec ale stoji za to, stoji zato sa tam aj previezt busom…

    Odpovedať
    1. elezi.sk – zatial vyhrava …

      Odpovedať
  29. Treba ist chutnat zmrzlinu v Rusovciach, samozrejmost aj peceny HOIK, alebo grilovane bravc. koleno. chodime tam s manzelkou roky, a co sa tyka zmrzliny, je vynikajuca.

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *