Omrvinky: víkendový festival a dokument o jedle

Tentoraz iba pár krátkych omrviniek, ale zato veľmi živých. Vyliezol som z kutlochu a medzi ľudí.

Čo budem robiť na Festivale kávy a čokolády?

Festival kávy a čokolády

Pražiť kávu aj ju variť v moka kávovare. Plus prinesiem na ukážku svoju kávovú zbierku, výsledok tohoto videa aj pár prekvapení k tomu. Kde? Tento víkend v nitrianskom nákupnom centre Mlyny. Budem tam v sobotu aj nedeľu cca medzi 13:00 – 15:00. Mimo mňa tam bude pražiť aj Števo Vargočko, ktorého som spomínal v článku u pražskom festivale. V sototu sa tiež bude konať súťaž Latte Art Jam (takto vyzeralo predošlé kolo), prídu aj dve foodbloggerky, Zuzana z www.laskanatanieri.blogspot.sk a Martina z www.matapecie.blogspot.sk/.

Podrobnejšie informácie sa dozviete napríklad tu http://mlyny-nitra.sk/clanok/298/Festival_kavy_a_cokolady

Čo som piekol vo Fetišoch socializmu?

Tento dokument bude mať viac častí a mapuje fenomény tej doby. Zhodou náhod som sa ako foodblogger ocitol v časti venovanej jedlu. Piekol som kváskový chlieb. Ako inak, v remoske. Spolu so mnou budú v dokumente napríklad dve etnologičky, šéfkuchár bratislavskej reštaurácie z obdobia socializmu a ďalší zaujímaví ľudia. Pôjde to začiatkom budúceho roka na STV.

Viac info o dokumente je napríklad tu medialne.etrend.sk/televizia-spravy/rtvs-sa-vrati-do-socializmu-v-novom-dokumentarnom-cykle.html.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.