Novembrové Omrvinky, ktoré si odnesiete aj v taške

Ak ste nedávno mali pocit, že spolu so zimou prichádza na delikatesy.sk stagnácia a útlm, tak ste sa možno mýlili. Možno ste si všimli, že nám potichúčky začali pribúdať noví autori. Tých noviniek bude postupne viac, ale všetko pekne po poriadku.

Kam pôjdu delikatesy.sk

S rozširujúcim sa počtom autorov začíname rozmýšľať nad tým, ako učesať titulnú stránku. Nie prerobiť, len učesať. Napríklad aby ten, kto k nám chodí len kvôli káve, sa nemusel prehrabávať ďalšími článkami. A našiel to svoje hneď, vždy na rovnakom mieste. Menu sa meniť nebude, len ho možno podporíme kde-tu niekým „od fachu“. S tým bude nakoniec súvisieť aj ďalší krok, ktorý bude smerovať k osobnejšiemu kontaktu s vami, našimi čitateľmi. To si však necháme na budúci rok. Tento rok však určite stihneme jednu krátku ročenku s výberom toho, čo sa urodilo počas roka dvadsať desať.

Mimochdom, ak máte vyslovene niečo, z čoho na stránke dostávate vyrážky, napíšte nám to do komentárov pod článkom. Nehanbite sa!

Nová kniha dezertov

Kuchárska elitaMagazín Hoteliér nedávno vydal novú knihu nazvanú Kuchárska elita – Dezerty. Spojil v nej 32 slovenských kuchárov a 64 dezertov. Je to prvá prvá kniha z tejto edície, som zvedavý, aké budú ďalšie. Podrobnejšie informácie o knihe aj video z krstu nájdete na stránke magazínu. Kniha stojí 11,99€ a predáva sa napríklad v internetovom obchode gorila.sk.

Taška na delikatesy

Sieťovka

Nedávno som natrafil na krásnu česko-slovenskú klasiku, sieťovku. Kto si nepamätá, je to sieťková nákupná taška z čias komunizmu. V Čechách sa rozhodli oprášiť jej výrobu a na stránke sa hrdia mimo iného aj tým, že unesie 200 kg. Na Facebooku to ľudia komentovali slovami: Kúpte jedno prasa a vezmite ho domov v taške…

Popri tom mi napadlo, že by sme za miernu úplatu hodili do pľacu našu vlastnú sériu plátených tašiek. 200 kg síce neunesú, ale delikatesy, ktoré bežne nakupujete, určite áno. Séria sa bude volať celkom orignálne: Taška na delikatesy. Momentálne testujeme kandidátov na tašku v náročných podmienkach saharskej púšte, sibírskej tajgy aj slovenskej supermarketovej tlačenici, vždy keď dostanú banány za 50 centov. Prvé úspešné kusy budú samozrejme smerovať do našich súťaží. Dúfame, že už čoskoro…

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (11)

  1. Mam pre vas tip na tasku, ktoru by som si urcite kupila (ak ju dovtedy neusijem) – tasku na prenasanie okruhlych kolacov/tort. Cize musi mat siroke dno a mala by byt relativne nizka a neprevracat sa pri noseni. uz som ju videla aj v pogumovanej verzii, na lahke umyvanie, ale 20 eur sa mi zdalo privela. ak bude lacnejsia, beriem!

    Odpovedať
  2. prosim prosim len to nie. nie dalsich autorov. preco???
    chodime sem kvoli Tebe
    toto iste spravila Florentyna a Cuketka a (z mojho pohladu) z toho nikdy nic zaujimave nevzniklo, len bordel v citacke. sprav aspon RSS stream pre jednotlivych autorov.

    Odpovedať
  3. Katka: vdaka za tip. Najst peknu aj ucelnu tasku je na nasom trhu skor problem, ale uvidime, co nakoniec objavime.

    Sim: dakujem ti za pochvalu, vzdy potesi. Lenze lenze…, tato stranka nikdy nemala ambiciu byt osobnym blogom. Ten som pochoval na sme.sk. To by sa volala Viktor – kuchar alebo tak nejak ;-) Zamer tejto zmeny je skor zostihlenie stranky, vacsia prehladnost a zlepsenie kvality fotiek. Plus samozrejme obsahu. Pisanie je niekedy mrcha a „writer’s block“ je svina… ;-)
    Daj sancu aj ostatnym autorom. Celkovo sa da stranka rozdelit podla roznych kriterii, kazdy ju prehladava podla svojich preferencii. Niekto podla autorov, niekto podla konkretnych rubrik, niekto nahodne.
    Napad s rozdelenim RSS je samozrejme lahke realizovat, pripisem si to do poznamok, vdaka.

    Keby ste mali napisat jednu konkretnu vec, pre ktoru sem chcodite, co by to bolo?

    Odpovedať
  4. tak este raz ja. chodim na foodblogy ludi, ktori maju podobne zaujmy ohladom jedla ako ja, dobry styl a dobre fotky. rad diskutujem pod ciarou ked ma nieco zaujme. nechodim na foodblogy, kde nie je dobre RSS, kde sa z titulky nedozviem, o com to je, kde su okrem jedla macky a tak.

    Odpovedať
  5. Ahojte, prosim Vas kde by som mohla taku sietovku kupit alebo objednat. Je to fakt stara klasika a uz dlho tuto tasku zohanam. Za pomoc velmi pekne dakujem! Caute Hana

    Odpovedať
    1. info by malo byt tu odkaz na saariense.cz

      Odpovedať
  6. UFFFFF!!!
    Tak s tymto som neratal!
    Nezacnite sa riadit heslom „ked nieco funguje a je to vyborne, treba to dodr…at“, cize inovovat!
    Ako technik a aj byvaly spravca stranok vam dopredu hovorim ze je to hlupost!
    Ak to silou mocou chcete urobit, tak najskor by mala byt anketa ci to chcu citatelia, pripadne co nove by chceli na stranke vidiet.(s tym ste uz zacali, to je dobry tah)
    Ved to robite pre nich, ci nie?
    Ak na to mate zdroje, urobte si este jednu „pokusnu“ stranku a uvidite realnu navstevnost medzi starou a tou „coolovou“
    Novy autori?
    S tym tiez opatrne, naskor by som ich pridaval ako hosti, napriklad „Recept hosta“. Na zaciatok ludi zo spriatelenych webov. Na tej spolocnej akcii fotoblogerov vas bolo celkom dost, takze napadov a receptov musite mat az az.
    O videoreceptoch som pisal vcera, tak ma teraz nic inovativne nenapadne.
    Ta taska je dobry a prakticky napad, aj reklamu spravi a ak bude aj kvalitna a odolna, nie je o com. Bude tam len vase logo, ci je to spolocny projekt?

    Urcite sa este vratim s dakym napadom, len som musel rozdychat to vase pokusenie o „inovaciu“.
    Je to vsak vzdy lepsia varianta ako samovrazedne vyhlasenie typu „Stavame sa sucastou piana“…. ;-)
    To by som asi sadol do lietadla, doletel domov, zaviezol Nitru hnojom a urobil ponad nu nadjazd.

    Odpovedať
    1. Milan: tento clanok je stary presne rok ;-) Asi si to pyta zvyraznit v datume prave toto cislo. Cize v preklade: ta zmena uz davno prebehla

      Odpovedať
    2. Aha, kedze sen chodim len par tyzdnov tak som zostal zaskoceny.
      Datum som si nevsimol.
      Este ze tak, dik.

      Odpovedať
  7. Az teraz som si vsimol oznam ohladom toho latte art jam…
    V buducnosti by to mohlo na seba viac upozornit.
    Jemnym blikanim, prekreslovanim, blikajucim vykricnikom…
    Dufam ze sa vam podari zohnat fotky vytvorov sutaziacich a dat nam to sem na ohodnotenie.(klik ku kazdej fotke +1, pripadne nieco podobne)

    Odpovedať
    1. Akciu sme nepromovali viac, pretoze do poslednej chvile nebolo iste, ci vobec bude. Ak by bola situacia ina, bolo by info vopred v clanku plus hlavicke. Fanusikovia blikania moc niesme, stacia tie bannery, ktore tu su ;-)
      Reportaz zo samotnej akcie ale samozrejme bude, aj s fotkami

      Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *