Dunajské recepty alebo aj v malom sa dajú vydávať knihy

Dunajské recepty - Obálka

Niekedy nájdeme malú a zaujímavú veci sami, inokedy nás musia na zaujímavosť upozorniť iní. Ako s touto knihou. Poslal nám ju manžel autorky, ktorá ju vydala ešte v roku 2006 a rovno dvojjazyčne.

Dunajské recepty s podtitulom Ako sa varí s láskou napísala Silvia Pilková z Bratislavy. Je od fachu, keďže voľakedy pracovala ako manažérka reštaurácii hotela Carlton. Neskôr sa posmelená vlastným manželom-gurmánom, rozhodla vydať knihu. Našla na ňu zdroje aj partnera v rakúskej dedinke Poysdorf. Tak sa zrodila kniha s receptami v slovenčine aj nemčine. Od strapačiek až po Sacherku. Dopĺňajú ju ilustrácie a na konci aj niekoľko strán s fotkami.

Zbytočne by som tú knihu ďalej obkecával, keď je už medzičasom voľná na stiahnutie. Nech sa páči, tu ju máte.

Dunajské recepty ,PDF , 3,2MB

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (12)

  1. pekne. ale nenasiel som tam recept na najlepsie pagace na svete, ktory hladam uz cele roky. nemate ho niekto?

    Odpovedať
    1. Odpovedať
  2. fugu3001

    vyzera paradne, pls, kde sa da stiahnut ta obalka vo vacsom rozliseni?

    Odpovedať
  3. philips

    stiahol som, dakujem, zaujimave, spomina sa tam chleba vo vajicku, zaujimave, s cesnakom a vegetou, po navrate z usa to priatelka jedava len s javorovym sirupom :)

    Odpovedať
  4. Vdaka za zaujimavu knizku:)

    Odpovedať
  5. mne jezisko doniesol tuto knihu odkaz na martinus.sk
    porovnam to, som zvedava, ci su tie recepty podobne

    Odpovedať
  6. boze recepty pisane odbornickou a 100 r . stare ………. hanba to nemoze mysliet vazne vegeta? a preco pani autorka napisala do dunajskych typickych jedal cinske kura ? katastrofa ako to mohol niekto vobec vydat.

    Odpovedať
    1. Silvia Pilková

      Napísala som ho tam preto, že v tejto knižke nejde len o recepty, ktoré sa varili našimi babkami a mimochodom skoro vždy s vegetou..nehovorte, že nie, ale aj o recepty, ktoré sa varia teraz. A keď už ide o to, tak bratislavská kuchyňa bola vždy ako Melting pot a varilo sa tu všetko podľa toho , kto sa sem práve presídlil, alebo nás okupoval. A tak milá moja Marin, Číňania a Vietnamci sú na Slovensku dosť dlho, aby a časť ich kultúry primiešala k našej. Toľko na vysvetlenie.

      Odpovedať
  7. Dá sa táto kniha niekde kúpiť ? :) Vďaka :)

    Odpovedať
  8. Ano Verca, da.
    Nie len kupit, ale aj stiahnut zadarmo.
    Kde?
    Staci si precitat clanok a diskusiu k nemu.

    Odpovedať
  9. […] Silvii sme už u nás písali, keď nám dala na stiahnutie svoju predošlú knihu Dunajské recepty. V jej novej knihe nájdete tradičné veci z okolia Bratislavy, zo Záhoria a Podunajska. Našiel […]

    Odpovedať
  10. katarina

    Dobry den, a mate recept aj na vase vykostene plnene kura ?

    dakujem

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *