Keramické strúhadlá – prvá séria

V nedávnom článku o keramickom strúhadle na cesnak som spomínal, že sa pokúsime dať vyrobiť menšiu sériu. Prvých 11 kusov je už na svete, navrhol a vyrobil ich Martin Gramblička z Piešťan. Chystajú sa ešte na jedno vypálenie, ale aspoň zatiaľ by sme od vás chceli vedieť, ktorý dizajn sa vám najviac pozdáva.

Stačí, ak nám napíšeš do komentárov číslo strúhadla, ktoré sa ti najviac pozdáva.

Ak chceš vedieť, prečo práve keramické strúhadlo, aké má výhody oproti kovovým lisom na cesnak a ďalšie informácie, prečítaj si tento článok.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (11)

  1. mysacinka

    hm, co tak pridat rozmery v cm? niektore modely mi pridu trochu „krehke“.neviem si dost dobre predstavit ako by sa pracovalo s takou 1, 5 alebo 9. teda,kam ma odtekat pripadna stava zo struhaneho cesnaku a za co to chytit.
    jo a este jedna kacirska otazka:znesu pripravovane struhadla pobyt v umyvacke riadu:-)?
    Inak sa mi najviac paci model c.6.

    Odpovedať
  2. Mne sa najviac pozdava c.2 – vyzera byt ergonomicky tvarovany do ruky. Alebo 10. Bolo by ich treba vyskusat…

    Odpovedať
  3. c 6 ma uplne rovnaky tvar ako c5 a c9, akurat ina glazura a ine zarezy na struhanie.
    c1 je mozno moc tenka a teda by mohla skor puknut, tento model asi vylucime. Co sa tyka stiav, tak to podla mna az taky problem nie je, pretoze z takeho cesnaku alebo zazvoru nejako vela brecky netecie, teda nie tolko, aby to neostalo v tych priehlbinkach.

    velkost – v zasade maju priemer okolo 12cm

    ergonomia – u mna vyhrava c4, mozno este c10

    Odpovedať
  4. 1 a 9 vyzeraju stylovo, 8 ma zaujmavu priehlbinku na pripadne „hned-odlozenie“ postruhaneho

    Odpovedať
  5. tento napad sa mi paci, casto je problem nasekat napriklad zazvor uplne nadrobno a zaroven neprist o vsetku stavu.. najviac sa mi pozdava c.4, kvoli zobaciku na vylievanie.

    niekde som videla tieto farebne karticky na cesnak: odkaz na garliccard.com
    mozno sa budu hodit niekomu, koho kuchyna je prilis hi-tech na glazovanu keramiku.:) ale neviem ci ten material zvladne okrem cesnaku aj nieco tuhsie.

    Odpovedať
  6. to: mysacinka- cisla ktore uvadzas su naozaj dost krehke , najma osemuholnik cize 1, a ostatne spominane stvorce su viacmenej len ukazkami „vzoru“ na struhanie..
    osobne tiez najviac preferujem stvorku – jednu som si zatial nechal doma a testoval, v umyvacke tiez, este k umyvaniu: najjednoduchsie je ich oplachnut ale samozrejme „zvladaju“ aj umyvacku riadu – su vypalovane na 950 stupnov C a viac u cisla 8 je vidiet ze ho teplo naozaj „poznacilo“ osmicka je trosku prepalena a tym padom sa trochu prehla ale povodny tvar zostal a vo vode moze zostat vdaka „diabolskemu vypalu“ kolko len chce… (dokonca vydava pri kontakte s ostatnymi „skleny“ zvuk) .. okrm ineho ich este trosku upravim kvoli „brecke“- stavicke :)) . a farebna uprava bude tiez rozna…

    Odpovedať
  7. Mne osobne sa pozdavaju c. 2 a 6. Mam rad ostrejsie tvary..

    Chcelo by to naozaj vyskusat.

    Odpovedať
  8. Shira313

    Takúto vecičku som raz dostala darom, ale pre mňa bola nepoužiteľná kvôli končekom prstov a nechtom :o(
    Inak hlasujem za 6, je veľmi nápaditá :o)

    Odpovedať
  9. Ahoj!Je to super vecička!Jedno také som kúpila,keď boli v parku ľudoví remeselníci.Lepšie je také okrúhle ako tanierik,lebo odtiaľ nevytečie šťava.Strúham na tom aj zázvor.Len ľutujem že som si nekúpila dve,lebo deti mi ho stihli rozbiť.Držím palce,nech sa darí!

    Odpovedať
    1. Ak sa vsetky rozbiju, najdete ich aj u nas v Trznici odkaz na delikatesy.etrend.sk ;-)

      Odpovedať
  10. jokonda

    super nápad. A čo tak ešte takýto typ strúhadla ako toto japonské strúhadlo odkaz na ezoshop.sk. A zvládnu vaše strúhadielka napr. aj mrkvu a podobnú tvrdú zeleninu? mám doma totiž ešte drobca bez zubov a rada by som pre ňu strúhala zdravo ;)

    Odpovedať

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *