Pizzové rožky

Nedávno som upratoval recepty a spomenul si na jeden, ktorý sme zvykli za našich pološtudentských čias pripravovať napríklad na párty pre priateľov. Môžeš ho brať ako nostalgiu alebo recesiu, ale s malou úpravou surovín hádam prežije aj dnešné časy fajnových ristorante.

Budeš potrebovať pečivo, napríklad čerstvé rožky. Ak chceš tomu dať trochu punc, vyber si taliansku ciabattu alebo iné podlhovasté kvalitné pečivo. V malej miske spolu poriadne rozmiešaj lúpané a drvené rajčiny z plechovky, pridaj rozotretý strúčik cesnaku, oregáno a syr. Môže byť mozarella, ale kľudne aj parmezán. Špekulant možno pridá nadrobno pokrájané čierne olivy alebo kapari. Nezabudni dochutiť cukrom alebo citrónovou šťavou, podľa toho, akej chuti sú rajčiny.
Do rožkov sprav opatrne šikmé zárezy, aby sa dali jednak naplniť zmesou, a jednak celý rožok držal ešte pokope. Zárezy môžeš robiť asi s 1 až 2 cm rozostupmi. Malou lyžičkou opatrne naplň zárezy tak, aby zmes zostávala vnútri a rožok bol zvonky čistý. Poukladaj na plech a nechaj zapiecť v rúre.
Tvoji hostia si možno prvý moment budú myslieť, že si im naservíroval obyčajné, narezané a opečené rožky. Zdanie však klame. V skutočnosti je to porcia poskladaných malých pizzových jednohubiek, ktoré sa dajú pekne pooddeľovať a navyše majú rajčinový agrit na oboch stranách. A kto by si nedoprial takú hojnosť, mať pečivo natreté z oboch strán. Veď vravím, pre študáka královské jedlo. ;-)

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (3)

  1. ulicnik24

    ja to robim na narezanych rozkoch, pokrajam, potriem rozotretym cesnakom s maslom a na vrch dam syry, pripadne daco masite podla toho co je v chladnicke ;-)

  2. philips

    ahoj, pod tymto clankom mi pise ze :
    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/klimo.net/klimo.net/delikatesy/wp-content/themes/mandigo/single.php on line 97
    Kľúčové slová: agrit, pizza, rožky

  3. ano, invalid je uz vylieceny ;-) vdaka za echo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *