…alebo desiatu do práce. Rubrika Raňajky dlho pospávala, a keď do nej konečne niečo pribudne, je zo zasa cous-cous. Aspoň to tentoraz nie je nič arabsko-exotické, ale letne-sladkasté.

Suroviny

- 250ml vody
- 250g cous-cousu
- 3 PL oleja
- presladené brusnice
- ríbezle alebo ríbezľový džem
- kokos

Uvariť cous-cous je otázka minút. Ako prvé nechajte zovrieť vodu. Medzičasom stihnete urobiť všetko ostatné. Opláchnite pod teplou vodou brusnice a ríbezle. Na cous-cous nalejte rovnomerne 3 lyžice oleja a poriadne premiešajte vidličkou.

Keď vám voda zovrela, nalejte ju na cous-cous a rýchlo miešajte, kým sa všetky hrudky nerozpadnú na sypké zrniečka. Kým je ešte teplý, prihoďte doňho za dobrú hrsť brusníc a ríbezlí. Ja som použil namiesto ríbezlí domáci kyslý džem, tak za 2 lyžice. Na záver už len kokos a vybavené. Mlsní si ale ešte môžu pridať za lyžicu masla, prípadne doplniť celé jedlo dobrým a hustým bielym jogurtom.

Ako to celé chutí? Jemnejšie ako pšeno, sladké brusnice s kyslými ríbezlami sa krásne dopĺňajú v ústach a celé to zakončí kokos.

Cous-cous, ríbezle, brusnice a kokos

P.S.

Cous-cous je naozaj surovina na akékoľvek špekulovanie, nasladno aj nasladko. Čo doňho zvyknete hádzať vy?

, , , ,
Viktor Klimo

Jeden komentár na
Cous-cous, ríbezle, brusnice, kokos a máte dobré raňajky
Napíš komentár

  1. Natali hovorí:

    Cous-cous najma na slano s cicerom,mrkvou,pastrnakom,feniklom a pre mojho chlapa samozrejme aj s masom:-)
    Dobra alternativa su mandle+hrozienka a akekolvek makke ovocie,teraz napr.marhule,trocha rozvarit,hore do misky a mnam!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting