V Trenčianskych Tepliciach v Kursalone

Cestou z Kysúc sme sa zastavili v Tepliciach. Najesť aj okúpať. Bolo práve po búrke, videli sme ju utekať z meste ešte keď sme bočili z diaľnice.

Vonkajší bar v Kursalone

Príliš dlho sme nehľadali, na terase Kursalonu sme našli voľný stôl a usadili sa. Obsluha bola u nás rýchlo, dostali sme do rúk jedálne lístky. Relatívne objemné, ale zdanie klame. Ponuka je skôr jednoduchá, zato má každá položka vlastnú stranu. Nechýbali limonády, koktejly a široká ponuka vín.

Vybrali sme si slepačí vývar (1,90€), hubové rizoto (6,90€), krupicové guľky plnené nugátom (3,90€) a dve citronády (1,30€). Jednu sladenú, druhú nie. Krátko nato sa nám objavili na stole. Potom nasledovala pozornosť podniku, maličké predjedlo v podobe grahamového pečiva a kuracej paštéty. Neskôr nám priniesli polievku. So širokými rezancami aj slušnou porciou mäsa a zeleniny. Milovanej sa zdala byť na hranici kyslosti, ja som to posúdiť nevedel. Práve som dochlípal polovicu kyslej citronády, všetko od nej mi chutilo sladšie. Malý ju tiež z veľkej časti nechal tak, pritom bol hladný a polievky sú jeho denné jedlo.

Pozornosť podniku

Neskôr sa na stole objavilo rizoto. Hubami v ňom kuchár nešetril, vyzeralo takmer ako na fotke v lístku. Dochutené bolo dobre, navrchu parmezánové hobliny a rukola, pri jedení nebol problém naraziť na kúsky cesnaku. Na môj vkus trochu viac al dente a krémovosť bola trochu redšia. Stále to však bolo obstojné jedlo.

Hubové rizoto

Dezert v podobe krupicových guliek plnených nugátom v studenej vanilkovej omáčke vyznel najlepšie. Podobne ako rizoto, na tanieri bol naaranžovaný rovnako ako na fotke, len mamiesto jahody bola figa. Vyslovene lákal k nakusnutiu. Guľky boli výborné a ľahučké, žiadna krupicová chrumkavosť. Plnku tipujem na nutellu, zato vanilkový krém mal tisíc maličkých tmavých bodiek po vanilkovom struku. Mal som v pláne dať si kávu, nakoniec som si to rozmyslel. Pretože Lavazza.

Krupicové guľky plnené nugátom s vanilkovým krémom

Vypýtali sme si účet a čašníčka sa nás opýtala, či nám chutilo. Milovaná spomenula polievku. Nie preto, že sme ju chceli stornovať. Len ako upozornenie, že môže byť na hrane. Prisľúbila, že sa opýta v kuchyni. Medzičasom sa prihnala ďalšia búrka. Na chvíľu sme sa všetci len potisli trochu viac pod slnečníky. Keď sa pridal búrlivý vietor, museli sme sa stiahnuť dnu. Čašníčka s nami dokomunikovala polievku, vraj ju aj obedovala a zdala sa jej v poriadku, rovnako tak kuchárovi. Napriek tomu ponúkla storno, čo sme odmietli.

Záver

Chválim za jedálny lístok. Napriek malému výberu sa dá vybrať. Rozhodovali sme sa aj medzi predjedlami a šalátmi, ale nájdete tu napríklad aj typický rezeň so zemiakovým šalátom. Dôležitý detail je, že jedlo aj v skutočnosti vyzerá rovnako, ako bolo nafotené na veľkorozmerných fotkách v lístku. Jediná škoda, že o sezónnom lístku s ponukou brazílskych jedál sme sa dozvedeli až doma z ich stránky. Platí ešte do dneška, ale buď sa minulo, alebo nám ho zabudli pri usadení ponúknuť.

Obsluhe nemám čo vytknúť, bola prívetivá a ochotná. Chválim aj prostredie a vybavenie reštaurácie. Žiadne napodobeniny ratanu, bolo vidno, že sa na základnom vybavení nešetrilo a podnik zdobí promenádu.

Napriek menším detailom by sme sa sem kedykoľvek vrátili. Celá ponuka vyzerala, že si s ňou dali námahu, problémom mohol byť nával ľudí ešte aj po tretej poobede.

Kursalon Trenčianske Teplice
Ul. 17. Novembra 32
914 51 Trenčianske Teplice
www.kursalonteplice.sk


View Reštaurácie in a larger map

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (9)

  1. pohár na citronádu mi nostalgicky pripomenul soc-časy školských jedální:)

  2. Jedlo bolo výborné, etiketa obsluhy výborná, príjemné prostredie (sedeli sme vo vnútri), ale strašne im všetko trvalo. Objednali sme si tri chody a medzi jednotlivými chodmi sme čakali aj 10-15 minút a vôbec nebolo plno. Vo vnútri chýbala vzduchotechnika, bolo tam dosť dusno, neviem si tam predstaviť väčšie akcie.

    1. Rozmyslal som, ci toto zahrnut do clanku, aj u nas veci trvali trochu dlhsie, ale mali sme vyletnu naladu, vonkajsia terasa bola plna, vnutri takmer nikto. Personalu bolo na placi dost, vyzeralo to skor, ze nestihala kuchyna.

      1. Dobre ze si nezahrnul. Po jednej navsteve. Beriem clanok ako doporucenie, kde sa chutne najest na mieste, kde nerusi ani obsluha, ani prostredie, ani zle jedlo. Takych miest nie je dost. Ale napisat velku recenziu a dodzubat veci po jednej navsteve by nebolo OK.

    2. Tiež som velmi spokojný s obsluhou. V okolí top. Mne paradoxne vyhovuje, ked mi obsluha donesie další chod až vtedy, ked som ten predchádzajúci dojedol. A desat minut by mi prišlo aj málo snáď. Pre mna je jedlo zážitok.

    3. dana, ja som tam zažil akciu s cca 150 ludmi a jak jedlo, tak teplotne bolo všetko ok. ale je pravda, že to nebolo v časoch tropických horúčav. :-)

  3. vcielka

    Zaujala ma poznámka o káve. Že si si nedal, lebo Lavazza. Treba teda na ňu zanevrieť úplne?

    Totiž… kedysi bola Lavazza moja najobľúbenejšia káva, resp. jedna z najobľúbenejších a robili ju málokde. Dnes nahradila Alfredo a ja ju volám krčmová. Takmer v každej krčme a bufete dnes robia z Lavazzy. Ale značka ponúka veľa druhov a zmesí, takže predsa len je niekde aj piteľná. Podľa mňa je škoda, že to nejako nešpecifikuje, napríklad, ako Bristot. Ten má Bristot a potom Bristot Tiziano (nepojem ani jednu, bŕŕŕ).

    Aký máš na to názor?

    1. Kazdy kavickar bol v istej faze svojho kavickovania presvedceny, ze Lavazza je dobra kava. Chute sa vyvijaju a cim viac kvality ochutnas tym vacsie rozdiely uvidis, ked sa vratis k niecomu „horsiemu“.

      Ak si vies na Lavazze, Bristote alebo inej „krcmovej“ kave pochutnat, tak smelo do toho. Kavu predsa pijeme preto, aby nam chutila .:)

      Ja milujem kavu, ale ked sa neviem dostat k poctivej kave, radsej par dni vydrzim, ako si pokazit chut nejakou ultra preprazenou zmesou.

    2. Jergus nizsie to napisal aj za mna, kazdy nejako zacinal a mne tiez volakedy nevadila preprazena kava, toboz nie zmesky. Ale ked tomu zacne clovek venovat cas, nebodaj si aj prazit vlastnu kavu, neni cesty spat. Dnes sa mi uz skratka nechce robit kompromisy, neumrem, ze si tu kavu nedam. Viem, ze si ju dam zajtra a lepsiu, tak sa nic nedeje.
      Moja poznámka bola skor o sklamani z podniku. Pri tej ponuke a servise by som skor cakal bud menej znamu znacku, alebo možno aj nieco lepsie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *