konkrétne jedlo v konkrétnom podniku

Som realizátorom takého celkom zaujímavého fenoménu: chodím do mnohých reštík len na jedno konkrétne jedlo, ktoré je práve tu úplne špičkové. Zamilujem sa doň, niekoľkostokát ho obžujem, nikdy sa ho neprejem a ťahám naň hlava-nehlava všetkých kamarátov. Neviem, čím to je – možno je to špeciálny pomer korenín, zvláštna konzistencia… tiež toho musí byť dosť veľa a to zásadne z kvalitných surovín. A tým, že som jedlo mala naozaj mnohokrát, môžem dať oblízané prsty do ohňa, že kvalita je overená. No tak nech sa páči, prvý úlovok:

Lososové rizoto v Bella Napoli

Pizzeria Bella Napoli pravdu povediac nebola tak celkom môj typ. Aspoň na prvý pohľad nie. Interiér nehovorí nič o tom, že by tu mohli mať niečo dobré pre Moju Zmlsanosť. Napriek tomu som sa stala stabilným štamgastom a obsluha už vie, čo si dám, ešte som si ani poriadne nesadla. Je toho štyristo poctivých gramov, obsahuje to ryžu, pór, parmezán, petržlenovú vňať a čerstvé mäso z lososa. Plus trochu citróna, ktorý si vlastnoručne vymačkám na parmezán a zázrak je na svete.
Fakt som ešte nikdy nejedla lepšie lososové rizoto, aké robia tu – je to skutočný skvost. Je úžasne krémové a predsa ani trochu brečkovité, ružové kusy lososa sú veľkorysé a dokonale šťavnaté, kúsky póru sú geniálnym detailom – jednoduchá, presná kombinácia, ktorá dodáva rizotu zabijácku lahodnosť. Presne ten typ jedla, pri ktorom si poviete: prečo mi sakra toto nikdy nenapadlo?!
Kľudne sem zoberte novú frajerku, očaríte ju tak, že sa jej už nikdy nezbavíte. (Ešte tu majú úchvatný lososový stejk v kôprovej omáčke, ale o tom niekedy nabudúce.)

lososové rizoto, Bella Napoli, 225 Sk

http://www.obedovat.sk/bratislava/Restauracia_1563_Pizzeria_Bella_Napoli

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (12)

  1. Presne toto iste pocitujem aj ja – mam vyhliadnutych par podnikov kde chodim zasadne na urcite jedlo, prave preto, ze ho tam maju a je niecim vynimocne. Na druhu stranu zase musim povedat, ze takychto podnikov je neskutocne malo a vsade maju tych istych 30 druhov jedal, lisia sa v zasade len mnozstvom soli, ci mnozstvom kapusty v „oblohe“.

  2. mozno by stalo zato spravit zoznam podobnych jedal a miest, zrejme kazdy ma taketo „vychytavky“

  3. Oki vyhlas mailovu anketu a urcite sa pozbiera :)

  4. Tento zaujimavy fenomen poznam aj ja. Lenka dufam, ze v tom budes pokracovat. Myslim v tom pisani o tomto fenomene, ze budes pokracovat v navstevovani Bella Napoli o tom nepúochybujem :)

  5. ahoj medved, pokracovat v tom budeme asi vsetci ;-) uz zajtra sa docitas o dalsich podobnych

  6. Hana Brnovjakova

    Moj tip: Pasta Siciliana v Estreme (oproti Radosincom), skvele, jednoduche, vegetarianske jedlo z cerstvych domacich cestovin za dobru cenu, krasne nasevirovane milou obsluhou. A maju zaujimave a ciste zachodky :))

  7. lenka j.

    v estreme maju aj ine dobre jedla, ale obsluha je tam neskutocne drza a neprijemna, mala som zo styri zle skusenosti…
    ale zachody su fakt skvost, kym som prisla na to ako sa pusta voda z toho jarceka…:-))

  8. Ak cestoviny, tak odporucam penne s pestom a susenymi paradajkami a parmezanom v restauracii Prasna basta.

  9. V Prasnej Baste ani caj, nieto nieco ine. Preco? Kvoli absolutne neprijemnemu personalu, ktori vyslovene zazera. Pisal som tu o tom v niektorom z clankov.

  10. Hm nemam tu skusenost, vzdy bolo vsetko v poriadku. Aj ked je to mozne. Jedine co mi vadilo an jednej z casnicok, ze na moje „Dakujem“ odpovedala „Za malo“ namiesto „nech sa paci“.

  11. hana brovjakova

    mozno v estreme vymenili casnikov, ja tam taham kazdeho takze som tam skoro kzdy tyzden, a obsluha je vzdy dokonala. Frajera oslovuju pane :), na poziadanie v pohode vymenia a skombinuju suroviny a vzdy sa opytaju ci nam chutilo.

  12. […] že náhoda je blbec, dotyčný blbec zariadil, že som len niekoľko málo minút po tom, čo som sprosto ohovorila staff v bratislavskej taliansky orientovanej reštaurácii Estremo, sedela v tomto podniku v plastovom […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *