Omrvinky: Žídek otvoril podnik, picolo neexistuje, kávičkári súťažili + súťaž

Jaro Žídek tajil miesto otvorenia svojho podniku prakticky až do jeho otvorenia, naši baristi súťažili v Kórei na majstrovstvách sveta a v Čechách začali šliapať na krk pikolu, pikolku a iným kávovým nezmyslom. Sú tu jesenné Omrvinky.

Jaro Žídek v Albrechte

Dlhšie sa vedelo, že Jardo po odchode z Camouflage ide otvoriť niečo vlastné. Len sa stále nevedelo, kde. Dozvedeli sme sa to prakticky tesne pred otvorením. Prenajal si reštauráciu od hotela Albrecht v Bratislave. Otvoril včera a podľa svojho statusu na Facebooku „pěkně pomalinku“. Už teraz som zvedavý, čo zo svojich potuliek po Slovensku v relácii Nebíčko v papulke využije vo svojom menu.

Podrobnejšie informácie nájdete tu alebo priamo na stránek hotela Albrecht.

Piccolo neexistuje

Piccolo neexistuje

V Čechách sa Kávový klub rozhodol pozdvihnúť kávovú kultúru a vymýtiť niekoľko nezmyslov. Stránka piccoloneexistuje.cz prakticky v plnej miere platí aj pre Slovensko. Mimo pikola sa nebojí pomenovať, z čoho je vyrábaná rozpustná káva a čo je to komoditná káva.

www.piccoloneexistuje.cz

Majstrovstvá sveta v Latte Art a Coffee in Good Spirits

Tieto disciplíny sa vždy konajú inde ako majstrovstvá sveta baristov. Tento rok boli v Soule, Južnej Kórei, kam išli Lukáš Podbehlý a Rasťo Blažkovič. Zatiaľ máme informáciu, že Lukáš sa v Latte Art umiestnil na 28. mieste a Rasťo v CIGS na 14. mieste. Obom chalanom gratulujeme, musela to byť fantastická skúsenosť.

Kto si chce pozrieť Lukášovo vystúpenie, môže pozrieť do archívu súťaže.

Nový obchod s kuchynskými potrebami

Potten & Pannen Staněk

Nový ani tak nie, ako skôr kamenný. Náš starý známy partner Potten & Pannen Staněk otvoril po rokoch vlastný obchod v novom bratislavskom nákupnom mieste Central. Nájdete v ňom všetko to, čo sme tu už testovali a o čo ste súťažili. Mixéry Bamix, keramiku Emile Henry, liatinu Staub, panvice GreenPan a kopec ďalšieho.

Súťaž

Dávno sme nesúťažili. Povedal, že sa konečne s vami podelím o niečo, čo som sám urobil. To trvalo, čo?Ak ste nikdy nechutnali dulový syr, máte možnosť teraz.

Prekrojený dulový syr s orechami

Stačí ak mi pošlete fotku zaujímavej zaváraniny/džemu/rôsolu, ktorú robíte doma spolu s krátkou popiskou o čo ide a prečo je to delikatesa. Výber z týchto fotiek uverejníme na stránke a jeden z vás dostane spomínaný dulový syr vo forme cukríkov obalených v mandliach alebo kokose.

Fotky s popisom a maximálnou veľkosťou 500kB posielajte emailom na známu adresu delikatesy zatočenýznak klimo bodka net do piatku 9. novembra 2012 polnoci. Víťaza ohlásime v sobotu 10. novembra a výber z fotiek nasledujúci týždeň.

Vyhodnotenie

Tak táto súťaž nedopadla presne podľa našich očakávaní. Dostali sme až dve odpovede. Jednu od Táni Leovej, ktorá robí doma napríklad hruškovo-mangový džem so zázvorom aj nektarinkovo-ananásový s bourbon vanilkou. Dôkaz je na fotke alebo tu.

Druhá odpoveď prišla od Katky Tierer, jej mama robieva hroznový džem z othella. Vo Francúzsku, kde Katka žije, je výroba vína z tejto sorty zakázaná. Othello pri kvasení vraj produkuje príliš veľa metanolu no a názornú lekciu z chémie nám už v tomto smere predviedli nedávno susedia z Česka…

Takže nakoniec som sa rozhodol poslať cenu, dulový syr, obom týmto dámam.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (8)

  1. Povedzte to Hotelu Albrecht, že piccolo neexistuje, majú ho v ponuke :D: http://www.hotelalbrecht.com/?id=3&num=132&lang=sk

      1. ake :-D ??? po tomto dokaze vnutorneho rozporu v clanku mal tento implodovat.

      2. Pokial vidim, Zidek si prenajal restiku nie bar. Ale hadam tato informacia dorazi aj na premiovy bratislavsky kopec a zmenia to.

  2. Možno budem za burana, ale musím …
    Je mi jedno, ako sa (ne)volá káva, aj tak ju pijem s cukrom a mlieko, víno s colou alebo minerálkou, ale Koniferku čistú.
    Momentálne je úspech, že človek pri jedle nemlaská, nedáva si ku všetkému kilo kečupu, alebo si do hlavneho jedla nevleje „kýbel“ kompótovej šťavy.
    Policajtovi povieš, že „pravidlo pravej ruky“ a si mrtvý, povedz baristovi „pikolo“ a si mrtvý, slovíčka. Keď poznáme tureckú kávu, francúzske zemiaky, španielský ftáčik, … tak môžme mať aj pikolo. Jedine, že by to zakázala EU.

    1. Keby to boli len slovicka, tak by som mozno ani nic nepovedal. Ale za tymi slovickami sa schovava nekvalitny produkt, močka. Po 30 sekundach extrakcie sa do napoja luhuje vsetko co, pred cim varuju lekari, ked hovoria ze kava je nezdrava. Nech si kazdy samozrejme skombinuje co chce, ale nech baristi v prvom rade poznaju svoje remeslo a nech neponukaju šunty. O to v kampani ide.

  3. Tatiana

    v Albrechte bola vzdy uzasna kuchyna a tie ich brunche… oooo… Jaro ma podla mna skvele zazemie pokracovat v tomto style. Drzim mu palce :-)

    1. :) v albrechte skor bola vzdy skvela kofola a pivo 10°, a tiez pekna letna terasa vzadu s oldskulovymi kovovymi stolickami a juke-box vnutri vo vycape.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *