Omrvinky: more rýb, noví autori a novinky zo sveta kávy

„Celozávodná“ skončila, začíname variť. Chystáme niekoľko článkov s rybacími receptami, prídu noví autori a chystáme sa na školenie o degustácii a pražení kávy do Prahy. Takže jeseň zatiaľ vyzerá pestrá.

More rýb

Podarilo sa mi posledné dva týždne prestravovať takmer výlučne na rybách, tak sa budete mocť tešiť na najrôznejšie recepty. Morský vlk, sardela, červená parmica (na foto hore). Na grile, na masle, na pare, varené. K tomu samozrejme zopár postrehov z Dalmácie a miestneho koloritu.

Noví autori

Naraz sa nám ozvalo niekoľko autorov, ktorí by sa chceli so svojimi článkami podeliť tu na delikatesy.sk. Poväčšinou recenziami, ale aj ďalšími článkami. Keď hovorím recenzie, tak nielen tunajších reštaurácii, ale napríklad aj dánskej Noma.

Novinky o káve

Tento pondelok sa chystáme na školenie o degustácii a pražení kávy do Prahy do Školy kávy k Robertovi Trevisanovi a Štěpánke Havrlíkovej. Samozrejme, že o tomto seminári utrúsime zopár fotiek a slov. Škola kávy inak organizuje súťaž Barista Open. Oproti tradičným majstrovstvám sa na týchto zúčastňujú tímy, v ktorých sú dvaja baristovia a jeden technik. Každý tím si na súťaž prináša svoje vlastné stroje aj suroviny. Kto chce viac informácii, môže sa pozrieť na tento materiál v PDF. Slovenské kolo súťaže sa bude konať v Bratislave v Eurovei, podrobnejšie info prinesieme čoskoro tu.

V Bratislave malá zmena, Casa del Café sa ide sťahovať. Chvalabohu len o pár čísiel po Dunajskej. Ako som tam bol na návšteve, dostala sa mi na ochutnanie zaujímavá káva. Bez komentára mi z french-pressu naliali do šálky tmavú tekutinu. Mala vôňu, mala telo, skrátka príjemná káva. Bola moja prvá v ten deň a musím povedať, že vyslovene pohladkala žalúdok. Nato sa dozvedám, že pijem kávu s pridanými bylinkami. Táto káva sa práve začína predávať v Amerike a je určená pre všetkých, ktorí si museli kávu odoprieť kvôli podráždenému žalúdku. Ukľudniť ho majú práve obsiahnuté bylinky. Na moje prekvapenie, tieto nijako výraznejšie neovplyvňujú chuť kávy, takže sa nemusíte obávať, nie je to žiaden mačkopes. Keď zistím podrobnejšie info, prinesieme článok.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *